Προλετάριοι όλων των χωρών, καταπιεζόμενα έθνη και λαοί, ΕΝΩΘΕΙΤΕ!

Διαβάστε - Διαδώστε

06 Μάη 2023

Κυκλοφορεί το φύλλο 940 στα περίπτερα

Διαβάστε επιλεγμένα άρθρα εδώ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΣΕ PDF
Προηγούμενα φύλλα
Αρχείο Προλεταριακής Σημαίας
Αντίσταση-Οργάνωση για ζωή και δουλειά με δικαιώματα! - Στηρίζουμε-Ψηφίζουμε ΚΚΕ(μ-λ)
Η απάντηση χτίζεται στην πάλη, στην Αντίσταση και την Οργάνωση λαού και νεολαίας! Αυτήν την κατεύθυνση πάλεψε με συνέπεια και αποφασιστικότητα το ΚΚΕ(μ-λ) όλα τα προηγούμενα χρόνια! Αυτήν την κατεύθυνση προβάλλει και παλεύει και στις εκλογές!
Ηρεμία πριν από την καταιγίδα
Με αυτό το λαϊκό γνωμικό ετοιμαζόμασταν να περιγράψουμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο πεδίο των μαχών. Φυσικά η λέξη «ηρεμία» θα χρησιμοποιούνταν καταχρηστικά κυρίως για να υπογραμμίσει εκείνη τη φάση της συσσώρευσης όρων από την κάθε εμπλεκόμενη πλευρά για να εισέλθει η αιματηρή αυτή σύγκρουση σε ένα νέο και πιο εφιαλτικό επίπεδο επικινδυνότητας, την «καταιγίδα».
Τι παλεύει το ΚΚΕ(μ-λ)
Μέσα από αυτόν τον δύσκολο αλλά ελπιδοφόρο δρόμο, η προοπτική της ανεξαρτησίας και το όραμα του σοσιαλισμού θα έρχονται πιο κοντά. Θα αποκαλύπτονται όλα όσα κρύβουν οι εύκολες «λύσεις» και οι εκλογικές (αυτ)απάτες που εκτοξεύονται προεκλογικά. Γιατί το σύστημα της εκμετάλλευσης και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης μπορεί να ανατραπεί!
Προεκλογική δημαγωγία και εξαγγελία νέας επίθεσης
Το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για την επόμενη τετραετία παρουσίασε ο Μητσοτάκης στα τέλη του προηγούμενου μήνα. Ήταν μια παρουσίαση ενταγμένη στον προεκλογικό διαγκωνισμό των αστικών κομμάτων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την κυβερνητική εξουσία, που κάθε μέρα που περνάει αναδεικνύει ολοένα και περισσότερο την πλήρη ταύτισή τους σε όλα τα βασικά ζητήματα, τις κοινές δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει για λογαριασμό των επιδιώξεων του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού.
Οι… αριστεροί (που δεν είναι αριστεροί), οι… κυβερνητικές θέσεις (εξουσίας;) και η λύση που βλέπουν οι δεξιοί!
«Εμείς δεν είμαστε κόμμα της αριστεράς, είμαστε κομμουνιστές», βροντοφώναζε η προηγούμενη Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ το μακρινό 2012, ατάκα που αναπαρήγαγαν με μπόλικο πάθος στελέχη (βασικά φοιτητές) του κόμματος αυτού για χρόνια.
Μικροαστικές αυταπάτες με ριζοσπαστικό περιτύλιγμα
Σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΜέΡΑ25, το σχέδιο «Δήμητρα» προβλέπει «μια Δημόσια Δωρεάν Πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Συναλλαγών σε ευρώ που θα δίνει διέξοδο σε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις…». Μέσω αυτής της πλατφόρμας υπόσχεται το ΜέΡΑ25 ότι «θα γλιτώνεις το χαράτσι των τραπεζών κάθε φορά που αγοράζεις κάτι», αφού νοικοκυριά και επιχειρηματίες θα μπορούν να παρακάμπτουν τις τράπεζες και τις προμήθειες που αυτές εισπράττουν.
Μόνο χειρότερες μέρες μπορούν να υποσχεθούν στους εργαζόμενους οι πρόθυμοι υπηρέτες της αντεργατικής πολιτικής
Καθώς οι μέρες για τις εκλογές μετράνε αντίστροφα, περισσεύουν τα παραμύθια σχετικά με τους μισθούς. Η ΝΔ επιχείρησε να διασκεδάσει τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με τα οποία ο μέσος μισθός στην Ελλάδα σε πραγματική αξία μειώθηκε κατά 7,4% το 2022, αν και ονομαστικά αυξημένος.
Για να ζήσουμε πρέπει να αγωνιστούμε! Δεν ξοδεύουμε την οργή μας σε αυταπάτες
Τελικά η γραμμή Μητσοτάκη για τις «πολλές αποχρώσεις» που μπορεί και χρειάζεται να έχει η ΝΔ και η επόμενη κυβέρνηση, γίνεται διακομματική, αν όχι και «εθνική» γραμμή! Οι θεαματικές… μεταπηδήσεις και μεταγραφές στελεχών μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται και αυξάνονται και οι υποτιθέμενες «διαχωριστικές» γραμμές τους σχετικοποιούνται όλο και περισσότερο!
1 2 3 ...
Επόμενη   
Αναζήτηση
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr