Προλετάριοι όλων των χωρών, καταπιεζόμενα έθνη και λαοί, ΕΝΩΘΕΙΤΕ!

Διαβάστε - Διαδώστε

24 Φλεβάρη 2024

Κυκλοφορεί το φύλλο 957 στα περίπτερα

Διαβάστε επιλεγμένα άρθρα εδώ

Προηγούμενα φύλλα
Αρχείο Προλεταριακής Σημαίας
Μπορούν και πρέπει να συνεχιστούν! Μπορούν και πρέπει να νικήσουν!
Εδώ και 30 περίπου μέρες, τα μπλόκα και οι κινητοποιήσεις των αγροτών δεν ανέδειξαν μόνο τα οξυμένα προβλήματα του αγροτόκοσμου, αλλά ανέδειξαν και τη δυσαρέσκεια και την αγανάκτηση που συσσωρεύεται μέσα στην αγροτιά.
Αύξηση ποσοστών (και) εξαιτίας των αγροτικών κινητοποιήσεων;
Στον ίδιο δρόμο των αγροτικών κινητοποιήσεων που βαδίζουν οι αγρότες στη χώρα μας, βαδίζουν και οι αγρότες σχεδόν ολόκληρης της Ευρώπης (Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Ισπανία, Ολλανδία, Ρουμανία, Πολωνία). Βγαίνουν στους δρόμους, διαδηλώνουν, διεκδικούν μέσα από πολύμορφες κινηματικές διαδικασίες τα δικαιώματά τους.
Η «πράσινη» συμφωνία της ΕΕ και η στάση των αγροτών
Το αγωνιστικό ξέσπασμα των αγροτών της Ευρώπης με δεδομένη την ανομοιογένειά του έχει κατορθώσει να επαναφέρει στο προσκήνιο τα αιτήματα αυτού του κομματιού της κοινωνίας.
Ψηφοφορία για τον γάμο ομοφύλων
Η έκβαση της ψηφοφορίας -του νόμου πλέον- για τον πολιτικό γάμο και την υιοθεσία ομόφυλων ζευγαριών έτυχε ευρύτατου σχολιασμού απ’ όλες τις πλευρές του πολιτικού φάσματος.
Τιμούμε την 8η Μάρτη
Το γυναικείο ζήτημα είναι στενά συνδεδεμένο με τη μορφή και την οργάνωση που πρέπει να έχει η ανθρώπινη κοινωνία για να αντικαταστήσει την καταπίεση, τη στέρηση, την αθλιότητα σε όλες τις μορφές, με την ανθρώπινη ελευθερία, τη φυσική και κοινωνική υγεία.
Όλο και πιο ακριβή η …δωρεάν περίθαλψη
Από αρχές Μάρτη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού Γεωργιάδη, στοχεύει η κυβέρνηση να θέσει σε λειτουργία τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία. Περισσότεροι από 100.000 ασθενείς περιμένουν να χειρουργηθούν, πολλοί απ’ αυτούς εδώ και πάνω από έναν χρόνο.
Ωμός εκβιασμός για λουτρό αίματος και νέα Νάκμπα στη Ράφα
Τις τελευταίες εβδομάδες εντείνεται η ανησυχία για το ενδεχόμενο εισβολής του σιωνιστικού στρατού κατοχής στη Ράφα, στην οποία έχουν καταφύγει πάνω από 1,3 εκατομμύρια εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, εκτοξεύοντας τον αριθμό των αμάχων που παλεύουν να επιβιώσουν στην περιοχή σε πάνω από 1,5 εκατομμύριο.
Οι αγωνιζόμενες μάζες ανοίγουν δρόμους ελπίδας και προοπτικής!
Ανατρέποντας τα δεδομένα πολλών χρόνων κινηματικής αδράνειας και απραξίας, οι μάζες των αγροτών και της σπουδάζουσας νεολαίας τις τελευταίες εβδομάδες γεμίζουν τους δρόμους με τις φωνές και το δίκιο τους.
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε διαρκή υπαρξιακή κρίση
Παρά το γεγονός ότι όλοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσέβλεπαν στο 4ο Συνέδριό του που διεξάγεται από την Πέμπτη22 Φλεβάρη έως την Κυριακή 25 Φλεβάρη σαν σημείο επανεκκίνησης και «προοδευτικής αντεπίθεσης», είναι σίγουρο, με βάση τις εξελίξεις που μεσολάβησαν, ότι μόνο τέτοιο χαρακτήρα δεν θα έχει.
Όλοι στα μαθήματα… κανένας στους αγώνες;
Νέα κατάσταση διαμορφώνεται στους φοιτητικούς συλλόγους από την έναρξη της εξεταστικής περιόδου, με βάση την εγκύκλιο του υπουργείου για διενέργεια τηλεξετάσεων.
1 2 3 ...
Επόμενη   
Αναζήτηση
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr