10η Συνδιάσκεψη - 2024
Ένα είναι το μότο: καταστολή
Με αφορμή τις τελευταίες απαγορεύσεις στην κυκλοφορία των νέων κάτω των 13 μετά τις 11:00 μμ σε διάφορες γαλλικές πόλεις, από δημάρχους της παράταξης Μακρόν και όχι φασίστες της παράταξης  Λεπέν, διαπιστώνουμε για μια ακόμη φορά ότι το μέλλον της νεολαίας διαγράφεται ζοφερό και γεμάτο καταστολή και βία.
Οι θέσεις ενός πολιτικού εργατικού σχήματος
Οι θέσεις ενός πολιτικού εργατικού σχήματος θα πρέπει να έχουν ως γνώμονα το όφελος της εργατικής τάξης βασισμένες στην πολιτική αλλά κυρίως τη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζόμενων.
Να ανοίξουμε το μέτωπο στις αστικές αντιλήψεις
Τα κενά που δημιουργεί η πολιτική αστάθεια τις τελευταίες δεκαετίες ενεργοποιούν πρώιμα αντανακλαστικά και εμβρυακές αμφισβητήσεις. Μια προσπάθεια για περιορισμό των όποιων αντιδράσεων φαίνεται ακόμα πιο δύσκολη όταν ολόκληρος ο πλανήτης συνταράσσεται από συγκρούσεις και πολεμικές αναμετρήσεις που παράγουν οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί.
Για τον αγώνα στην Καβάλα Όιλ και τη δική μας συμβολή
Στο χρονικό διάστημα μεταξύ της προηγούμενης και της ερχόμενης Συνδιάσκεψης της οργάνωσής μας πραγματοποιήθηκαν κάποιοι πολύ σημαντικοί αγώνες της εργατικής τάξης της χώρας μας.
ΗΠΑ: Η πρώτη δύναμη αλλά και «μεγάλος ασθενής» του καπιταλιστικού–ιμπεριαλιστικού συστήματος
Οι ΗΠΑ είναι και θα παραμένουν για καιρό το ισχυρότερο κράτος, αλλά απαιτείται να συνεκτιμηθούν οι υπάρχουσες, ολοένα βαθύνουσες, εσωτερικές διαιρέσεις, σε βαθμό και ένταση που λίγοι το πρόβλεπαν.
Επιτυχίες, ερωτήματα και προβλήματα της Ρωσίας στην Ουκρανία
Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία σηματοδότησε μία νέα φάση στον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό για το ξαναμοίρασμα του κόσμου. Είναι σημαντικό να αναλογιστούμε την πολιτική του ρωσικού ιμπεριαλισμού και τα όριά της. Πάντα από τη σκοπιά της οικοδόμησης του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, στηριγμένου στις δικές του δυνάμεις και όχι επενδύοντας στην ενδυνάμωση των «καλών ιμπεριαλιστών της Ανατολής».
Να υπερασπιστούμε τη φυσιογνωμία μας…
Η οργάνωσή μας οδεύει προς τη 10η Συνδιάσκεψη σε μια περίοδο δύσκολη για τους λαούς και την εργατική τάξη. Σε μια περίοδο απαιτητική για μια οργάνωση που θέλει να συμβάλει στο κίνημα σε μια κατεύθυνση οικοδόμησης όρων για την αναμέτρηση με το σύστημα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Ο ρεβιζιονισμός-ρεφορμισμός ο πιο ύπουλος εχθρός
Θα ήθελα να δημοσιοποιήσω κάποιες σκέψεις μου σχετικά με τις δημοσιευθείσες Θέσεις της 10ης Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ(μ-λ).
Μερικές παρατηρήσεις για τις Θέσεις
Στην παρ. 8 του Α΄ Μέρους των θέσεων για τη 10η Συνδιάσκεψη ξανατίθεται ένα ερώτημα που μας έχει απασχολήσει αρκετές φορές αυτά τα 42 χρόνια, από το 1982.
Για το ζήτημα της πολιτικής λειτουργίας
Ο κάθε πολιτικός φορέας είναι αυτονόητο ότι λειτουργεί με κάποιους κανόνες, κάποιες πολιτικές αρχές, πολύ περισσότερο όταν αυτοορίζεται ως τέτοιος και μάλιστα πολιτικό κόμμα και πολύ περισσότερο κόμμα της εργατικής τάξης.
1 2 3
Επόμενη   
Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Η στήλη του διαλόγου θα παραμείνει ανοιχτή ως τις 20/6
 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr