08 ΙΟΥΛΗ 2024

10η Συνδιάσκεψη: Χαιρετισμός από το ΕΕΚ

Χαιρετιστήριο μήνυμα στη 10η Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ(μ-λ)

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,

Με θερμούς επαναστατικούς, κομμουνιστικούς χαιρετισμούς, το ΕΕΚ σας εύχεται κάθε επιτυχία στις εργασίες της Συνδιάσκεψής σας, η οποία γίνεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη κοινωνικοπολιτική συγκυρία στην Ελλάδα και διεθνώς, με τον ευρω-νατοϊκό ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και το ιμπεριαλιστικό και σιωνιστικό πολεμικό μακελειό στην ηρωικά αντιστεκόμενη Παλαιστίνη, να μαίνονται.

Όπως είναι πλέον ορατό και δια γυμνού πολιτικού οφθαλμού μέσα από τον στρεβλό καθρέπτη των ευρωεκλογών και τώρα του πρώτου γύρου των έκτακτων βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, με τη φαιά πανούκλα της Λεπέν προ των θυρών της κυβερνητικής εξουσίας, ολόκληρη η γηραιά γενέτειρα ήπειρος του καπιταλισμού, είναι σε γενικευμένη αποσταθεροποίηση.

Το αποτέλεσμα αυτό στη Γαλλία, τη χώρα κλειδί της σοσιαλιστικής επανάστασης σε όλη την Ευρώπη, όπως ήδη τον καιρό του ο Μαρξ είχε δει, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Τον δρόμο το άνοιξαν ο Μακρόν, το "ακραίο κέντρο", η ρεπουμπλικανική Δεξιά αλλά και η σοσιαλδημοκρατία του Ολάντ και Γκλυκσμάν, η ρεφορμιστική Αριστερά και το γαλλικό ΚΚ.

Το ετερογενές “Νέο Λαϊκό Μέτωπο” βρίσκεται στην δεύτερη θέση. Πρωτοπορία της αντίστασης στον φασισμό η νεολαία και οι προλετάριοι στις εργατικές και λαϊκές συνοικίες των πόλεων και οι υπερπόντιες κτήσεις του γαλλικού ιμπεριαλισμού, όπου πρώτευσαν οι υποψήφιοι της Αριστεράς, κυρίως της δαιμονοποιημένης "Ανυπότακτης Γαλλίας". Η ταξική πόλωση είναι ολοφάνερη. Απογοητευμένα, απελπισμένα, φτωχοποιημένα μικροαστικά στρώματα στρέφονται εκεί που βλέπουν ανερχόμενη εναλλακτική δύναμη. Το μεγάλο κεφάλαιο κι όλα σχεδόν τα αστικά ΜΜΕ στηρίζουν μανιωδώς Λεπέν. Πιθανολογείται ότι μετά τον δεύτερο γύρο της 7ης Ιουλίου, είτε θα γίνει σχηματισμός ακροδεξιάς κυβέρνησης με έναν Γάλλο-Ευρωπαίο Μιλέι σε πόλεμο με την εργατική τάξη, είτε η Γαλλία θα γνωρίσει ένα χαοτικό κοινοβούλιο με ένα νικημένο Βοναπαρτίσκο έτοιμο να πέσει στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας. Σε κάθε όμως περίπτωση, όπως τα κέντρα του διεθνούς κεφαλαίου γνωρίζουν προκρίνοντας τις κατά τόπους δυνάμεις της φασιστικής χολέρας, μπροστά βρίσκεται η αποσταθεροποίηση και ο κοινωνικός ταξικός πόλεμος στην Γαλλία, στην Ευρώπη και διεθνώς. Ας ετοιμαστούμε! Οι κρίσιμες μάχες τώρα αρχίζουν.

Στη δίνη όλων των διεθνών πολιτικών, γεωπολιτικών και οικονομικών αντιφάσεων, η Ελλάδα των Κούληδων και Βορίδηδων, των Μαρινάκηδων και των Αλαφούζων, ετοιμάζεται και αυτή με τη σειρά της, για την μεγάλη αναμέτρηση με το λαό των απόκληρων, προδομένων αλλά όχι νικημένων εργατών και της νεολαίας, των μεταναστών και των συνταξιούχων. Μια αναμέτρηση η οποία και εδώ όπως και παντού, συδαυλίζεται και πυροδοτείται από την καταλυτική επίδραση που έχει ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο στην καθημαγμένη όσο και κοινωνικά ηφαιστειογενή Ελλάδα της χρεοκοπίας και των μνημονίων, με τους εκπροσώπους του και τους φασίστες υπηρέτες του σαν εφεδρεία σε ένα αστικό πολιτικό σύστημα εξαντλημένο και ναρκοθετημένο από τις αντιφάσεις της κρίσης και της κρίσης εξουσίας, είναι μπροστά σε μια θύελλα εκρήξεων την επόμενη περίοδο, που το ζήτημα της εξουσίας, είναι στο επίκεντρο.

Μπροστά σε με τέτοια εκρηκτική και ιστορικά κρίσιμη κατάσταση, η αριστερά και το εργατικό κίνημα συνολικά, αντιμετωπίζουν πρωτοφανείς προκλήσεις, που είναι αναγκαίο να απαντηθούν μέσα από έναν επαναστατικό αναπροσανατολισμό, ο οποίος είναι αδιανόητος χωρίς την άντληση μαθημάτων στρατηγικής σημασίας, κυρίως από τα τελευταία δεκαέξι χρόνια κρίσης και ταξικής πάλης, των τριάντα χρόνων της πλειοψηφικής επικράτησης του ιδεολογήματος “Δεν υπάρχει εναλλακτική- ΤΙΝΑ”, και των 50 χρόνων από την ανατροπή της στρατιωτικο-φασιστικής δικτατορίας.

Το ΕΕΚ και το ΚΚΕ(μ-λ), έχουμε βρεθεί μαζί σε μια σειρά από ταξικά μέτωπα πάλης ενάντια στην καταστολή, τους ιμπεριαλιστές και την ακρίβεια, σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, χωρίς οπορτουνιστική κάλυψη των υπαρκτών ιστορικών διαφορών μας, αλλά και χωρίς δογματικούς αποκλεισμούς και εμπόδια στον κοινό ταξικό αγώνα, απέναντι στον ταξικό εχθρό. Και αυτή την κοινή δράση, πάνω στις αρχές της εργατικής δημοκρατίας, πρέπει να την ενισχύσουμε και να την αναπτύξουμε το επόμενο διάστημα.

Ευχόμαστε Καλή επιτυχία στη Συνδιάσκεψή σας!

Το ΠΓ του ΕΕΚ,

2/7/2024

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr