Διώξεων συνέχεια στον Πειραιά…

…Και ελιγμοί για να εκτονωθεί η οργή

Νέα επίδοση παραπεμπτικών σε πειθαρχικές διώξεις έγινε τις προηγούμενες μέρες στον Πειραιά, σε δύο εκπαιδευτικούς, μέλη της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής (πλατύ σχήμα συνεργασίας όπου συμμετέχουν οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών, οι Παρεμβάσεις και πολλοί ανένταχτοι αγωνιστές), τον Νεκτάριο Χατζηανδρέου και τον Γιώργο Καββαδία (ο οποίος είναι και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά, των Παρεμβάσεων και του Εκπαιδευτικού Ομίλου Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης). Αυτή τη φορά οι διώξεις αφορούν κείμενα στο διαδίκτυο των ήδη διωκόμενων εκπαιδευτικών, στα οποία κείμενα σχολίαζαν την προηγούμενη δίωξή τους!

Το ζήτημα δημοσιοποιήθηκε με ταχύτητα και οργανώθηκε από την ΕΛΜΕ Πειραιά άμεση κινητοποίηση στη ΔΙΔΕ Πειραιά μετά από πρόταση της ΕΑΑ.

Ακολούθησε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ με την υφυπουργό Δ. Μιχαηλίδου, η οποία κράτησε υποτίθεται αποστάσεις από τη βιομηχανία διώξεων του ΔΙΔΕ Πειραιά, με την καθόλου καθαρή πάντως τοποθέτηση ότι οι διώξεις είναι… «αχρείαστες»! Όπως και να ‘χει, δεν μπορεί κανείς να κρύψει το γεγονός ότι το όργιο των αυθαιρεσιών και της προσπάθειας τρομοκρατίας που ζουν οι εκπαιδευτικοί στον Πειραιά «κουμπώνει» απολύτως με τα χαρακτηριστικά της κυβερνητικής πολιτικής, της οποίας βασικός άξονας είναι η επιδίωξη τσακίσματος κάθε φωνής αντίστασης στην επελαύνουσα βαρβαρότητα.

Δύο μέρες αργότερα υπήρξε η πληροφόρηση ότι ο ΔΙΔΕ Πειραιά «παγώνει» τις παραπάνω τελευταίες διώξεις (που σχετίζονται με τη διατύπωση άποψης). Είναι σαφές ότι αυτή η τακτική υποδηλώνει τις πιέσεις που έχουν δημιουργηθεί στη διοίκηση και την κυβέρνηση από τις ήδη υπαρκτές κινητοποιήσεις και τη δημοσιοποίηση του ζητήματος. Και στοχεύουν στην εκτόνωση της οργής και των επόμενων κινητοποιήσεων.

Θυμίζουμε ότι πέρα από τις παραπάνω διώξεις υπάρχουν και εκείνες που αφορούν δύο μέλη των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών εξαιτίας της συμμετοχής τους σε απαγορευμένη διαδήλωση στις 6/12/2020 κι άλλες που αφορούν συμμετοχή σε παρέμβαση της ΕΛΜΕ ενάντια στις εξετάσεις PISA. Έχουμε δηλαδή ποινικοποίηση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης.

Ανάμεσα στις αποφάσεις της σύσκεψης των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών ήταν να προωθηθεί η πρόταση για πανελλαδική μέρα κινητοποιήσεων ενάντια στις διώξεις και την τρομοκρατία με στόχο να παρθούν όλες πίσω. Την ίδια πρόταση προωθεί και η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής Πειραιά. Για την ώρα, η πρόταση συναντάει την κωλυσιεργία των άλλων δυνάμεων.

Την Πέμπτη 12 Οκτώβρη στις 7 μμ, η ΕΑΑ έχει προγραμματίσει ανοιχτή συζήτηση για το ζήτημα και καθημερινά πιέζει για την υλοποίηση της πρότασης για πανελλαδική μέρα κινητοποιήσεων.

Σε μια τέτοια φάση, που έχουν παραχθεί κάποιες πρώτες πιέσεις στον αντίπαλο, θα είναι απόλυτο λάθος να κρυφτεί κανείς πίσω από ψεύτικες νίκες και να εφησυχάσει. Ο αγώνας για να ανατραπούν οι διώξεις δεν αφορά κατά κύριο λόγο τους διωκόμενους. Αφορά τα ίδια τα σωματεία, το δικαίωμά τους να παρεμβαίνουν και να οργανώνουν αγώνες, αφορά το αύριο. Αυτήν τη θεώρηση την έχουν κατακτημένη οι διωκόμενοι αγωνιστές, γι’ αυτό και δεν μπαίνουν σε καμία λογική παζαριών και εικονικών νικών.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 
Αναζητείται η αλληλεξάρτηση
Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Το άλλο με τον Τοτό ...το ξέρετε;
Τερατογενέσεις
του Βασίλη Σαμαρά
Ποια παραγωγή! Φυτέψτε φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες στα καμένα
Άποψη
Η ακρίβεια τσακίζει τον λαό
Δύσκολη η επιβίωση μπροστά στον χειμώνα
Προσεγγίσεις
Η κρεατομηχανή στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
Δημοκρατικά δικαιώματα
Πανευρωπαϊκή συνάντηση νέο-ναζί στο Νέο Ηράκλειο, την 1η του Νοέμβρη
Ωμη πρόκληση απέναντι στον λαό μας!
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ 
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 
Η εργασιακή βαρβαρότητα επεκτείνεται
Συγκροτούμε τις αντιστάσεις μας, οργανώνουμε την πάλη μας
Ξεπάγωμα των τριετιών ή πάγωμα κάθε ίχνους εργασιακών δικαιωμάτων;
Οι προκλήσεις της κυβέρνησης δεν έχουν τελειωμό!
Εργαζόμενοι στη λάσπη
Το «τέρας» ξύπνησε! Φτύνει φωτιές, γκρεμίζει πόλεις! Να το ανατρέψουμε!
Υπόδικοι τα θύματα του εργοδοτικού εγκλήματος πριν 3 χρόνια στη Motor Oil
Ναυπηγεία Ελευσίνας
Καλώς (δεν) ήρθε το δολάριο
Κατάργηση ΝΠΔΔ στους Δήμους
Νοσοκομεία: Παρατείνεται η ομηρία 6.000 συμβασιούχων
Εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα χειρότερη περίθαλψη για τον λαό
Ξάνθη – Συγκέντρωση για το νοσοκομείο της πόλης
Αγωνιστικές κινητοποιήσεις με προοπτική ή απογευματινοί περίπατοι σε προεκλογικό περιβάλλον;
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ 
Διώξεων συνέχεια στον Πειραιά…
…Και ελιγμοί για να εκτονωθεί η οργή
ΝΕΟΛΑΙΑ 
Αντιλήψεις
Άλλες κάλπες, ίδιες αυταπάτες
ΔΙΕΘΝΗ 
Αρμενία-Αζερμπαϊτζάν
Το «τέλος» του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και οι εξελίξεις στον Καύκασο
Γαλλία
Μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στην αστυνομική βία - Νέες εργατικές απεργίες
Μάλτα - Σύνοδος Κορυφής MED 9
Νέα μεταναστευτικά ρεύματα και αντιθέσεις εντός της ΕΕ
Σουηδία
Η βία του συστήματος και η εγκληματικότητα των συμμοριών
Τραμπ και Μπαιντεν στο πλευρό του εργατικού κινήματος …για να το θάψουν
Αθέατος Κόσμος
Η επιστροφή των εργατικών απεργιών!
ΗΠΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 
Οικονόμοσμος
Κινούμενη άμμος οι αγορές
ΙΣΤΟΡΙΑ 
Το εθνικό γαϊτανάκι του Καυκάσου και οι Σοβιετικές Δημοκρατίες