εφημερίδα του Κ.Ο. του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (μαρξιστικό - λενινιστικό) •  Σάββατο 25 Μάρτη 2023, • φ.937

«Τοπική διοίκηση» και ιμπεριαλιστές λεηλατούν το λαό και τη χώρα!

Οργάνωση και Αγώνας να γίνει η Οργή!

Προχωράει η διαδικασία που ανέλαβε το έργο της «μη συγκάλυψης» του εγκλήματος των Τεμπών! Οι πολιτικοί συνένοχοι του εγκλήματος συνεδριάζουν στα πλαίσια της λεγόμενης «Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας» για να βρουν τον ένοχο! Κορώνες, καυγάδες, «αποκαλύψεις» για το αν λειτουργούσε και τι είναι η «τοπική διοίκηση» βομβαρδίζουν το λαό. Όλοι μαζί, στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας (τους), «αγωνιούν» και «αγωνίζονται» για να βρεθούν οι αιτίες για να απαντηθούν τα γιατί της αιματοβαμμένης 28ης του Φλεβάρη. Η κυβέρνηση παρουσιάζει το μαύρο άσπρο και ενεργοποιεί όλους τους μηχανισμούς για να βγει το «συμπέρασμα» ότι «φταίνε οι εργαζόμενοι»! Ο ίδιος ο Μητσοτάκης πρωτοστατεί σε δηλώσεις που ανοίγουν αυτή την κατεύθυνση. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει «μεγάλα ποσοστά» εκτέλεσης των έργων και ζητάει «απαλλαγή» γιατί κυβέρνησε μόνο μια φορά! Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τους δύο «μεγάλους», την ίδια ώρα που δηλώνει πως πάει και με τους δύο. Η ηγεσία του ΚΚΕ μπήκε πρόθυμα στον χορό και υπερθεμάτισε στην «έρευνα» αυτή, ζητώντας να φτάσει ως το 2007! Το ΜεΡΑ25 επιχειρεί να σερβίρει ξανά τις απάτες του «ρεαλισμού» της υποταγής στους όρους και τις δυνάμεις που φέρνουν τις δολοφονίες στη ζωή και τα δικαιώματα. Ταυτόχρονα, οργιάζει η φασίζουσα και φασιστική προπαγάνδα των Βελόπουλου και σία, που επιδιώκει να εγκλωβίσει τη μαζική οργή στα πιο μαύρα αδιέξοδα.

Αυτός ο βομβαρδισμός λαού και νεολαίας έχει ένα κοινό και πραγματικό στόχο για όλους αυτούς που παριστάνουν ότι ερευνούν το έγκλημα. Με όλα αυτά στην πραγματικότητα «βομβαρδίζουν» την εκτεταμένη και βαθιά οργή. Επιδιώκουν να την καταστείλουν, να την αδρανοποιήσουν. Να μετατρέψουν λαό και νεολαία σε «θεατή» που θα παρακολουθεί τον καυγά, τα «στοιχεία» , τις «αποκαλύψεις», τις καταγγελίες (ή «καταγγελίες») και με βάση αυτά θα προσπαθεί να αποφασίσει ποιον (δεν) θα ψηφίσει στις εκλογές! Τελικά, και πάνω από όλα, επιδιώκουν να «αποσύρουν» την οργή από τους δρόμους! Επιδιώκουν να κλείσουν τον δρόμο που άνοιξε η έκρηξη της οργής λαού και νεολαίας.

Λαός και νεολαία χρειάζεται να «ανακαλύψουν» πως η «τοπική διοίκηση» της χώρας και οι ιμπεριαλιστές προστάτες της έχουν μία και μόνη γραμμή. Τη συνέχιση της λεηλασίας, την ένταση της εκμετάλλευσης. Γι’ αυτό προωθούν κιόλας -όπως με το νερό- τα επόμενα εγκλήματά τους. Γι’ αυτό και η οργή έναν μόνο δρόμο έχει για να δικαιωθεί. Να γίνει μαζικός αγώνας ενάντια στην πολιτική που επιβάλλει και βαθαίνει τον κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα.

Οι αναταράξεις στο αστικό πολιτικό σύστημα
Όσο ο λαός βρίσκεται στο προσκήνιο με αγωνιστικές κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις, τόσο θα δυσκολεύει και θα στριμώχνει τα αστικά και ιμπεριαλιστικά επιτελεία και από τη μία μεριά θα ορθώνει τείχος αντίστασης στην επίθεση, ενώ από την άλλη θα οικοδομεί τους όρους για νίκες απέναντι στους εχθρούς του.
Απανωτές μαζικές διαδηλώσεις
Η οργή αναζητά συνέχεια έκφρασης και πολιτικοποίηση
Η τραγική αφορμή του εγκλήματος των Τεμπών ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Το σοκ ήταν τέτοιο που άλλαξε άρδην το κοινωνικό και πολιτικό σκηνικό. Και όχι μόνο στην επιφάνεια. Οι υπόγειες διαδρομές στη συγκρότηση των συνειδήσεων ήρθαν ορμητικά στο προσκήνιο.
Σε κρίσιμη καμπή ο αγώνας των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση
Η επίθεση δεν θα τελειώσει και είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν οι όροι να αποτυπωθούν οι αντιδράσεις στο σύνολο των εκπαιδευτικών, αλλά και να στοχεύσουμε στην προετοιμασία του κεντρικού απεργιακού αγώνα, με συναίσθηση των δυσκολιών της περιόδου, που είναι απαραίτητος για να ανατραπεί η αξιολόγηση.
Νεολαία
Ξεχειλίζει η οργή και αναζήτα διέξοδο
Στη διάρκεια των εβδομάδων του λαϊκού ξεσηκωμού, η οργή της νεολαίας για το έγκλημα των Τεμπών ξεχείλισε. Ιδιαίτερα οι μαθητές έγιναν βασικός αιμοδότης των μεγαλειωδών λαϊκών κινητοποιήσεων. Η έξοδος των νεολαιίστικων μαζών στον δρόμο δεν ήρθε από το πουθενά, ούτε είναι ένα αυθόρμητο και παροδικό ξέσπασμα που σχετίζεται απλά και μόνο με τη μικρή ηλικία δεκάδων δολοφονημένων νέων στα Τέμπη.
Κλυδωνισμοί στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα
Το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα βρίσκεται σήμερα μέσα σε μια ταλάντωση κρίσης μετά την κατάρρευση τριών αμερικάνικων περιφερειακών τραπεζών και την -στο παρά πέντε- διάσωση μιας άλλης, μεγαλύτερου μεγέθους, από τον… συνασπισμό των μεγαλύτερων αμερικάνικων τραπεζών.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 
«Τοπική διοίκηση» και ιμπεριαλιστές λεηλατούν το λαό και τη χώρα!
Οργάνωση και Αγώνας να γίνει η Οργή!
Για την ανακοίνωση του ΠΓ του ΚΚΕ σχετικά με τα Τέμπη και τις κινητοποιήσεις
Κίνημα – κυβερνητισμός = 0 - 1
Γιατί το σύστημα φοβάται τις μάζες;
Κέντρα αγώνα, μια ξαναζεσταμένη σούπα με μυρωδιά εκλογών
Ο λαός στους δρόμους!
Υπουργικό Συμβούλιο - Συνέντευξη Μητσοτάκη
Εκστρατεία συγκάλυψης και επιστροφής στην «κανονικότητα»
Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού!
Μαζικός αγώνας ενάντια στην πολιτική που λεηλατεί τις ζωές και τα δικαιώματα μας!
Για τον Βασίλη Μάγγο
Η «αιώνια ρύπανση» των ΝΑΤΟϊκών βάσεων
Προσεγγίσεις
Ο εφιάλτης του αμερικανικού ονείρου
Δημοκρατικά δικαιώματα
Η κλιμάκωση της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής, ένδειξη των προβλημάτων του συστήματος για την αντιμετώπιση της λαϊκής οργής
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ 
Σύγκρουση ΗΠΑ-Δύσης με τη Ρωσία
Ουκρανία στη φωτιά - πλανήτης στα σχοινιά
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 
Σταθερά απέναντι από τα συμφέροντα των εργαζόμενων οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ
Στο «επιτελικό» κράτος δεν χωρούν απεργίες και κινητοποιήσεις
Ανακοίνωση Μητσοτάκη για αύξηση του κατώτατου μισθού
Ο αγώνας για ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις μόνη διέξοδος απέναντι στη φτώχεια και την εξαθλίωση!
Ο μεγάλος αγώνας των καλλιτεχνών σε κρίσιμη καμπή
Με μετανάστες θα καλύψει τις κενές θέσεις στον τουρισμό η κυβέρνηση
Ο κοινός αγώνας ντόπιων και ξένων εργαζόμενων είναι καθήκον
Δεκάδες απολυμένοι από τα λουκέτα στα εργοστάσια της Tupperware και της Crown Hellas Can
Απολύσεις… Hi – Tech
Εγκύκλιος Γκάγκα
Οι ΜΕΘ στην υπηρεσία των συγχωνεύσεων και των λουκέτων
ΑΣΕΠ
Αθλιότητες για μια θέση δουλειάς
Απεργοί Μαλαματίνα
Συνεχίζουν κόντρα σε εργοδοσία, κυβέρνηση και "δικαιοσύνη"
ΝΕΟΛΑΙΑ 
Σκυμμένα κεφάλια και σκληρή δουλειά
Η πρόταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για το έγκλημα στα Τέμπη
Οι μαθητές διεκδικούν στους δρόμους τη ζωή τους
Αντιλήψεις
Έκθεση CIVICUS Monitor: Ανησυχίες για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των κατοίκων της Ελλάδας;
ΔΙΕΘΝΗ 
AUKUS
Συμφωνία για πυρηνοκίνητα υποβρύχια, με το βλέμμα στην Κίνα
Σ. Αραβία-Ιράν
Προσέγγιση μέσω Κίνας
Τουρκία
Δυο μήνες μετά τους σεισμούς, ούτε δυο μήνες πριν τις εκλογές
Αθέατος Κόσμος
Αντικομμουνιστές και πολεμοκάπηλοι πολιορκούν την ιστορική μνήμη
Σόφια, Μνημείο Σοβιετικού Στρατού
ΙΣΤΟΡΙΑ 
25 Μάρτη 1943
Ηρωικοί γιορτασμοί μέσα στην τριπλή Κατοχή