Παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για την κατάργηση των προστίμων

Μετά την παρέμβαση έξω από το δημαρχείο στις 27 Ιουνίου την ώρα που πραγματοποιούνταν το δημοτικό συμβούλιο Αθήνας, σειρά είχε η παρέμβαση έξω από το συμβούλιο της περιφέρειας Αττικής στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου. Υπενθυμίζουμε πως και ο δήμος και η περιφέρεια έχουν χρεώσει με πρόστιμα για προεκλογικά υλικά όχι μόνο το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά και άλλες οργανώσεις και κόμματα. Αν το δημοτικό συμβούλιο γίνεται κεκλεισμένων των θυρών -άλλο ένα στοιχείο της βαθιά αντιδημοκρατικής τροπής που έχουν πάρει όλες αυτές οι διαδικασίες-, το περιφερειακό γίνεται, ακόμα, χωρίς περιορισμούς στην παρακολούθηση.

Το ΚΚΕ(μ-λ) είχε καλέσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το περιφερειακό συμβούλιο για την κατάργηση των προστίμων και ανταποκρίθηκε το Μ-Λ ΚΚΕ το οποίο παραβρέθηκε και αυτό με πανό. Στο ξεκίνημα της διαδικασίας ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ(μ-λ) ζήτησε τον λόγο για να τοποθετηθεί για τα αντιδημοκρατικά πρόστιμα πολιτικής φίμωσης και μόνο έπειτα από πίεση έγινε δεκτό το αίτημά του. Κατά την τοποθέτησή του οι ανεξαρτητοποιημένοι πλέον Χρυσαυγίτες περιφερειακοί σύμβουλοι αντιδρούσαν και φώναζαν απέναντι στην απαίτηση να συζητηθεί το θέμα και να αποφασιστεί η κατάργηση των προστίμων. Έτσι κι αλλιώς είχε προηγηθεί επερώτηση από έναν από αυτούς για το θέμα της αφισοκόλλησης που κάνουν "αριστερά γκρουπούσκουλα" στο κέντρο της πόλης και δημιουργεί πρόβλημα στην Αθήνα.

Μπορεί η περιφέρεια Αττικής να χρέωσε 18.000 ευρώ πρόστιμο στο ΚΚΕ(μ-λ) για τα πανό και τα προεκλογικά του χαρτόνια, που όπως λέει μπορεί να προκαλούσαν ατύχημα στους χρήστες του οδικού δικτύου, καθώς και σε ΜέΡΑ 25, ΚΚΕ κ.ά., αλλά το περιφερειακό συμβούλιο δεν τα συζήτησε ποτέ. Αυτό γιατί τα πρόστιμα για τα εκλογικά υλικά είναι πολιτική επιλογή από "ψηλά" και δεν έχουν άλλο σκοπό πέρα από τη φίμωση και τον οικονομικό στραγγαλισμό των οργανώσεων της Αριστεράς. Επιτομή της κοροϊδίας, το γεγονός ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν έλαβαν κανένα πρόστιμο, όχι γιατί δεν κολλούσαν αφίσες στις εκλογές, άλλωστε οι υποψήφιοί τους έριχναν τόνους προεκλογικά ιλουστρασιόν χαρτιά και σταυρωμένα ψηφοδέλτια στις εισόδους των πολυκατοικιών και στα παρμπρίζ των αμαξιών, αλλά πολύ απλά γιατί η μεθόδευση από την πλευρά της κυβέρνησης γίνεται απέναντι σε όποιον λέει κάτι διαφορετικό και κριτικάρει το σύστημα.

Η παρέμβαση συνεχίστηκε με τις οργανώσεις να μπαίνουν με πανό και συνθήματα και να τοποθετιούνται εν μέσω αντιδράσεων του προέδρου τού δημοτικού συμβουλίου που αναμασούσε τα γνωστά για αντιδημοκρατικές μειοψηφίες. Ενώ στη συνέχεια ο πρόεδρος (μέλος της παράταξης του Πατούλη και της ΝΔ) έλεγε και ξαναέλεγε ότι δεν χρέωσε κανένα πρόστιμο και ότι δεν είναι δικιά του ευθύνη, ενώ ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης της ΝΔ Κατσιγιάννης, που υπέγραψε τα πρόστιμα, ως διά μαγείας εξαφανίστηκε από το αμφιθέατρο. Με την κίνηση αυτή τοποθετήθηκαν και οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων δυνάμεων οι οποίες ζητούσαν από το προεδρείο να συζητηθεί το θέμα. Έπειτα από ώρα και με αρκετές παρεμβάσεις και αντεγκλήσεις, πάρθηκε η δέσμευση ότι το θέμα θα συζητηθεί στο επόμενο συμβούλιο από τα πρώτα κιόλας θέματα. Σε όλη αυτή τη διαδικασία ευκαιρία βρήκαν και οι διάφοροι φασίστες σαν τον Τζήμερο και τους «άστεγους» Χρυσαυγίτες να ζητήσουν εφαρμογή των προστίμων και να αντιδράσουν στην είσοδο του ΚΚΕ(μ-λ) στο αμφιθέατρο.

Μπορεί η παρέμβαση στο περιφερειακό συμβούλιο να απέσπασε μια πρώτη δέσμευση, αλλά αυτό θα είναι κενό γράμμα αν το ζήτημα των προστίμων δεν αναδειχτεί σε κεντρικό πολιτικό ζήτημα. Ζήτημα που θα σηκώσουν και οι υπόλοιπες οργανώσεις της αριστεράς και τα σωματεία και οι σύλλογοι. Γι’ αυτό και πρέπει να παρθούν και άλλες αποφάσεις καταδίκης των προστίμων από τους μαζικούς φορείς. Γι’ αυτό και οι δυνάμεις του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ 25 πρέπει να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν γίνεται αυτά τα πρόστιμα και η συνολική αυτή αντιδημοκρατική μεθόδευση να περάσει αναπάντητη και με τα κόμματα να καταλήγουν να πληρώνουν τα πρόστιμα. Δεν μπορεί το ΚΚΕ να θεωρεί ότι με μια παρέμβαση 20-30 νεολαίων έξω από το δημαρχείο, χωρίς μαζικό κάλεσμα και άνοιγμα του ζητήματος στο λαό, «βγαίνει από την υποχρέωση».

Είναι μείζον ζήτημα για την επόμενη περίοδο, που είναι φανερή η δεξιά μετατόπιση στην πολιτική ατζέντα, να μην απαγορευθεί και ποινικοποιηθεί ο αριστερός λόγος, η αφίσα και το πανό. Γιατί με αυτά θα παρέμβουν οι δυνάμεις του κινήματος στο λαό, με αυτά θα καλέσουν σε απεργία τα σωματεία και οι ομοσπονδίες, με αυτά θα διαδώσουν τις απόψεις τους οι φοιτητές και οι σύλλογοί τους. Με αυτόν τον τρόπο και όχι μέσα από τα κρατικοδίαιτα και αντιδημοκρατικά Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης τα οποία ελέγχονται πλήρως και είναι γραμμωμένα με τη γραμμή του συστήματος. Σε αυτή την κατεύθυνση το επόμενο διάστημα πρέπει να πυκνώσουν και οι πρωτοβουλίες για την ανάδειξη του ζητήματος.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 
Προγραμματικές διακηρύξεις φτώχειας
Φέρνουν άγρια επίθεση στον λαό και τη νεολαία
Η σύνοδος του ΝΑΤΟ ενισχύει τον πόλεμο και το μακέλεμα των λαών
Αγριεύει η διεθνής και εσωτερική κατάσταση
Στην οργάνωση και την αντίσταση-διεκδίκηση η εργατική-λαϊκή διέξοδος
Απόφαση του Κ.Ο. του ΚΚΕ(μ-λ) Ιούλης του 2023
Σε στροβιλισμό ο ΣΥΡΙΖΑ
Αναταράξεις και διεργασίες για ανάκτηση της αξιόπιστης εναλλακτικής λύσης για το σύστημα
ΚΚΕ
Η αποθέωση των εκλογικών διαδικασιών – βασικό στοιχείο της ρεφορμιστικής συγκρότησης
Η ακροδεξιά στην υπηρεσία του συστήματος βάζει πλάτη στην άγρια επίθεση
«Ούτε δεξιά, ούτε αριστερά…»
Άποψη
Προγραμματικές δηλώσεις
Νέα κυβέρνηση, νέα επίθεση
Προσεγγίσεις
Μη μου λες «σ’ αγαπώ»
Δημοκρατικά Δικαιώματα
Αστυνομική εισβολή και εκκένωση του Κέντρου πολιτικών προσφύγων από Τουρκία-Κουρδιστάν στο Λαύριο
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 
Τουρισμός και επισιτισμός
Πληθαίνουν τα περιστατικά της εργοδοτικής ασυδοσίας
Μοναδική απάντηση στην εργασιακή βαρβαρότητα ο αγώνας
Αυξήσεις με το σταγονόμετρο στο δημόσιο, με τίμημα την απόλυτη συμμόρφωση
Δουλειά και στα βαθιά γεράματα
Νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας
Το κεφάλαιο νομιμοποιεί τη σύγχρονη εργασιακή βαρβαρότητα!
Ασθενοφόρα
Ο λαός να προτάξει διεκδικήσεις στο ύψος των αναγκών του
Νοσοκομεία
Ανασυγκρότηση και ένταση της επίθεσης από την πλευρά του συστήματος. Να απαντήσουμε με μαζικούς αγώνες!
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ 
Συνέντευξη με τους διωκόμενους εκπαιδευτικούς στον Πειραιά
«Δε θα μας φιμώσουν, ούτε μας τρομοκρατούν!»
Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς
Σοβαρό χτύπημα στα εργασιακά μας δικαιώματα!
ΝΕΟΛΑΙΑ 
Εξαγγελίες για Ιδιωτικά ΑΕΙ
Με φόρα και αντιδραστική συναίνεση για κατά μέτωπο επίθεση στη νεολαία
Κλειστή εν μέσω εξεταστικής η Λέσχη του ΑΠΘ και αλλαγές στον τρόπο διοίκησής της!
Εύρεση φοιτητικής στέγης : Ένα κυνήγι θησαυρού…
Γαλλία
Οι ημέρες της οργής δεν θα σταματήσουν όσο το σύστημα θα γεννά καταπίεση
21-30 Ιούλη Drepanos Camping, Ηγουμενίτσα
24ο Camping Αγωνιστικών Κινήσεων – Μαθητικής Αντίστασης
Αντιλήψεις
3% ή 5%; Αναζήτηση δημοκρατικής «ισορροπίας» στο εκλογικό σύστημα
ΔΙΕΘΝΗ 
Σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους
Περισσότερα καύσιμα στις φωτιές του πολέμου
Ισπανία
Ασταθής ισορροπία ενόψει των βουλευτικών εκλογών
Παλαιστίνη, Τζενίν
Μια νέα σελίδα ηρωικής αντίστασης στους εγκληματίες κατακτητές
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 
Η παλαιστινιακή πένα του Μοχάμαντ Σάμπανα
ΙΣΤΟΡΙΑ 
Φυλακές Βούρλων 17 Ιούλη 1955
Η θρυλική απόδραση των 27 κομμουνιστών