Εκλογές 25ης Ιουνίου

Να μην υποκύψουμε στους εκβιασμούς και τα ψεύτικα διλήμματα! Να ενισχυθεί η κατεύθυνση της Οργάνωσης-Αντίστασης-Διεκδίκησης!

Σε όλη τη χώρα τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ(μ-λ) δίνουν την πολιτική μάχη ενόψει των εκλογών της 25ης του Ιούνη. Με συνεχείς παρεμβάσεις σε γειτονιές, εργασιακούς χώρους, στέκια νεολαίας, με εξορμήσεις σε πόλεις και χωριά, με βασικά εργαλεία την αφίσα και την προκήρυξη της οργάνωσης, με συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις και συζητήσεις για την προβολή των πολιτικών της θέσεων, επιδιώκεται να φτάσει παντού το μήνυμα ότι στους άγριους καιρούς που ζούμε, μοναδική διέξοδος είναι όσα αποκρυσταλλώνονται στο σύνθημα: «Για να ζήσουμε πρέπει να αγωνιστούμε!».

Και η μάχη αυτή δίνεται με εξαιρετικά άνισους όρους, με το οικονομικό της κόστος να είναι δυσβάστακτο και τον -όποιο- χρόνο προβολής στα κυρίαρχα και «εναλλακτικά» ΜΜΕ για τις «ενοχλητικές» για το σύστημα φωνές να παραχωρείται με το σταγονόμετρο. Την ίδια στιγμή, η προεκλογική δραστηριότητα διεξάγεται σε ένα πολιτικό περιβάλλον εκβιασμών και ψεύτικων διλημμάτων κάθε λογής και προέλευσης, με κοινό ωστόσο παρονομαστή τη συσκότιση των πραγματικών προβλημάτων και ζητουμένων για τη δύσκολη «επόμενη μέρα» που βρίσκεται μπροστά.

Αυτήν ακριβώς την «επόμενη μέρα» και την ανάγκη προετοιμασίας της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας απέναντι σε όσα φέρνει, επιδιώκει να αναδείξει με τη συμμετοχή του το ΚΚΕ(μ-λ) στις επικείμενες εκλογές! Γιατί τόσο η προεκλογική του απεύθυνση στον κόσμο, όσο και η ψήφος που ζητάει για τη «στιγμή» της ημέρας των εκλογών θέλει να διέπεται από το πολιτικό περιεχόμενο που σήμερα απαιτείται, για να σταθούν οι λαϊκές μάζες απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση και τη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος:

  • Αρνούμαστε τους συστημικούς εκβιασμούς και τα πάσης φύσεως «συμπληρωματικά» εκλογικά ψευτοδιλήμματα! Η τρομοκρατία που ασκεί η ΝΔ με τον στόχο για «αυτοδυναμία» και «σταθερότητα», η επιστράτευση της θεωρίας της «χαμένης ψήφου» από τον ΣΥΡΙΖΑ στον διαγκωνισμό του με το ΠΑΣΟΚ για τη θέση του δεύτερου πυλώνα του αστικού πολιτικού σκηνικού, στο όνομα του περιορισμού της «ασυδοσίας» της ΝΔ, δεν είναι τίποτα άλλο παρά εκβιασμοί υφαρπαγής της λαϊκής ψήφου, με μοναδικό στόχο το σύρσιμο των εργαζομένων και της νέας γενιάς πίσω από τις αστικές επιλογές. Το ίδιο μπορούμε να πούμε και για την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, δηλαδή τη «φασαρία» που κάνουν μια σειρά από αστικά δεκανίκια (Πλεύση, ΜέΡΑ25) για το υποτιθέμενο διακύβευμα της εισόδου τους στο κοινοβούλιο ή τα ερωτήματα που θέτει το ΚΚΕ για το ποιος θα κάνει την πιο αποτελεσματική «αντιπολίτευση» στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Το ΚΚΕ(μ-λ) δεν θέτει κανένα δίλημμα ενόψει των εκλογών. Δεν διαθέτει κανενός είδους εκλογικό τέχνασμα για να «επιβάλει» τη στήριξη σε αυτό. Γιατί σε κάθε λαϊκό άνθρωπο που γίνονται αποδεκτά τέτοιου τύπου διλήμματα, αποδυναμώνεται η αποδοχή της ταξικής αλήθειας ότι οι εκλογές δεν φέρνουν την αλλαγή, ότι η λύση βρίσκεται στους αγώνες. Γιατί ενισχύουν την περιθωριοποίηση του λαϊκού παράγοντα. Γιατί το μοναδικό πραγματικό δίλημμα ήταν, είναι και θα είναι το «Αντίσταση ή Υποταγή».

  • Επιμένουμε στον δρόμο της Οργάνωσης-Αντίστασης-Διεκδίκησης! Εκεί βρίσκονται τα πραγματικά «αναχώματα» του λαού απέναντι στην επελαύνουσα βαρβαρότητα των δυνάμεων του συστήματος. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να έχει δικαιώματα και κατακτήσεις στους όρους δουλειάς, σπουδών, περίθαλψης, ζωής. Μέσα από μια ολόκληρη διαδρομή αγώνων -και ακριβώς για να προχωρήσουν σε αυτή- οι μάζες θα συγκροτήσουν τα απαραίτητα εργαλεία για να οργανώσουν τις αντιστάσεις τους, τα συνδικάτα, τους συλλόγους, τις συνελεύσεις, τις μορφές λαϊκής αυτοοργάνωσης που έχουν ανάγκη για να κάνουν την πάλη τους αποτελεσματική και νικηφόρα, κόντρα στις αντιλήψεις της ταξικής συνεργασίας και συνδιαλλαγής με τον αντίπαλο. Εκεί θα οικοδομήσουν και τους όρους για την επαναστατική τους προοπτική, την Ανεξαρτησία και τον Σοσιαλισμό.
  • Αγωνιζόμαστε για τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών! Οικοδομούμε αντιιμπεριαλιστικό-αντιπολεμικό κίνημα! Ενάντια στους κινδύνους που φέρνει ο παροξυσμός των ανταγωνισμών των ισχυρών του πλανήτη, με αποκορύφωμα τον άδικο πόλεμο στην Ουκρανία. Ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στο εξελισσόμενο μακελειό, που είναι δεδομένο ότι ως κατεύθυνση θα υπηρετηθεί απαρέγκλιτα τόσο από την επόμενη κυβέρνηση, όσο και από την αστική αντιπολίτευση. Χτίζουμε σχέσεις συναδέλφωσης και αγώνα με τον λαό της Τουρκίας και τους υπόλοιπους λαούς της περιοχής, με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, με την κοινή μας πάλη ενάντια στους κοινούς μας εχθρούς, τους ιμπεριαλιστές και τις ντόπιες αντιδραστικές άρχουσες τάξεις.
  • Προτάσσουμε την Κοινή Δράση και τον Συντονισμό των αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων, για να ευνοήσουμε την ανάπτυξη της μαζικής λαϊκής πάλης! Η γενικευμένη φτώχεια και εξαθλίωση, η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος μέσω της καπιταλιστικής ακρίβειας, η πολεμική απειλή, η εντεινόμενη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής, που έχει φτάσει σε σημείο μέχρι και σε προεκλογική περίοδο να αμφισβητεί τη δυνατότητα ελεύθερης διακίνησης ιδεών πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων, αποτέλεσαν τη βάση και το περιεχόμενο της πρότασης που έχει απευθύνει το ΚΚΕ(μ-λ) από την προηγούμενη χρονιά. Δεδομένων των συνθηκών που σήμερα διαμορφώνονται, εξακολουθούν να είναι τα κρίσιμα μέτωπα πάλης και συνάντησης δυνάμεων για να ανοίξουν δρόμοι ευρύτερης συμμετοχής στους αγώνες της επόμενης περιόδου.
  • Παλεύουμε για να γίνει η οργή δύναμη αγώνα και αναμέτρησης με το σύστημα! Γιατί δεν υπάρχει επιστροφή στο παρελθόν, ούτε κάποια ήρεμα νερά «κανονικότητας», ακόμα και αν η αποκάλυψη των πραγματικών αρνητικών συσχετισμών δύναμης προκαλεί αίσθημα ανημποριάς και «δέους» σε μια σειρά από αγωνιστές. Γιατί μαζί με τα ανεξίτηλα εγκλήματα αυτού του συστήματος, από τα Τέμπη μέχρι τα ανοιχτά της Πύλου, η οργή του λαού και της νεολαίας φουντώνει διαρκώς από την καθημερινή εκμετάλλευση και καταπίεση που βιώνουν στους χώρους δουλειάς, σπουδών και ζωής και αναζητάει διεξόδους έκφρασης.

Το ΚΚΕ(μ-λ) ζητάει την ψήφο και τη στήριξη της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας για να ενισχυθεί και στην κάλπη η παραπάνω κατεύθυνση. Απευθυνόμαστε στους εργάτες, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, στη νέα γενιά και τους καλούμε να κινηθούν με αγωνιστικό και ταξικό κριτήριο, να κρατήσουν και στις εκλογές μια πολιτική στάση που θα υπηρετεί τη λογική που έχουν ανάγκη οι αγώνες.

Η μάχη που δίνει σε αυτή τη φάση το ΚΚΕ(μ-λ), άλλωστε, δεν αποτελεί παρά συνέχεια των μαχών που έδωσε όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και πολιτική παρακαταθήκη για την αναμέτρηση με τις προκλήσεις που θα συναντήσει στο επόμενο, για τις μάχες που βρίσκονται μπροστά μας.

Στις εκλογές της 25ης του Ιούνη

Ψηφίζουμε-Στηρίζουμε ΚΚΕ(μ-λ)!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 
Ισχυρή κυβέρνηση σημαίνει μεγαλύτερη αντιδραστική έφοδο της ΝΔ - ΗΠΑ, ΕΕ ετοίμασαν την «επόμενη μέρα»
Ψηφίζουμε ΚΚΕ(μ-λ)!
Στηρίζουμε τη γραμμή της Αντίστασης-Οργάνωσης λαού και νεολαίας!
Τα ναυάγια των προσφύγων και των μεταναστών είναι δολοφονίες των ιμπεριαλιστών!
Η μοναδική πράξη αλληλεγγύης μπορεί να δοθεί από τους λαούς και την κοινή τους πάλη ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό
«1% παραπάνω στο ΚΚΕ, να πάει από το 7% στο 8%, σημαίνει δύο έδρες παραπάνω»!
Κοινοβουλευτικός κρετινισμός χωρίς όρια – ψεύτικοι στόχοι και απατηλά διλήμματα
Το ΚΚΕ(μ-λ) στην πολιτική μάχη των εκλογών σε όλη την Ελλάδα
Κοινή καταγγελία οργανώσεων της Αριστεράς για την επιβολή προστίμων για αφισοκόλληση-φυλλάδια
ΣΥΡΙΖΑ
Τα 6+1 βήματα της ανεδαφικής αστικής αντιπολίτευσης
Πλεύση Ελευθερίας
Που πάει η καπετάνισσα και το καράβι της;
Πορεία δεξιά σε συστημικά νερά
Πόσο θα ωφεληθεί ο λαός αν μπει το ΜέΡΑ25 στη βουλή;
Ποιος «εργαλειοποιεί» τη Μειονότητα;
Αλεξανδρούπολη
Οι απαιτήσεις των ΗΠΑ δεν «περιμένουν» τις εκλογές
Μαγνησία
Η ενίσχυση της παρουσίας των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ συνεχίζεται!
Θεσσαλονίκη
Βραδυφλεγής βόμβα η πλατφόρμα LNG στον Θερμαϊκό!
Πλατεία Πρωτομαγιάς
Κάτω τα χέρια από το οξυγόνο μας!
Καλαμιά, Κοζάνη
Πρώτο μετεκλογικό ξύλο ενάντια στον αγώνα των κατοίκων
Άποψη
Νέο μνημόνιο διαρκείας
Εαρινή Έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα
Δημοκρατικά Δικαιώματα
Νέα Συμφωνία της ΕΕ για τη μετανάστευση και το Άσυλο
Το «ζύγι» στην πλευρά της «ελεγχόμενης» εισδοχής για την υπερεκμετάλλευση…
Ανακοίνωση του ΚΟ του ΚΚΕ(μ-λ)
Έφυγε από κοντά μας η συντρόφισσα Αφροδίτη Κοτσυφάκη
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ 
«Ουκρανική αντεπίθεση», καταστροφή της Νόβα Κακόβκα
Διαρκής όξυνση της ιμπεριαλιστικής αναμέτρησης
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 
Η κρίση φέρνει νέα επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα
Το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς
Συνέντευξη με απεργό της Μαλαματίνα
«Αν μία χούφτα εργατών τα έβαλε με μία κυβέρνηση, φανταστείτε τι μπορεί να κάνουμε όλοι μαζί»
Δεν είναι εργατικά «ατυχήματα», είναι εργοδοτικά εγκλήματα!
Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά το κεφάλαιο και την εργοδοσία!
120 απολύσεις και λουκέτο σε εργοστάσιο στην Πάτρα
Στις πλάτες των εργαζομένων πέφτει και φέτος το φορτίο της «βαριάς βιομηχανίας»
Νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποίησαν στις 13/6 οι συμβασιούχοι στο Δήμο Κερατσινίου
Νοσοκομεία: Τα περιστατικά του ΕΚΑΒ μαρτυρούν τη βαρβαρότητα που ετοιμάζουν
ΝΕΟΛΑΙΑ 
Μαζική αποχή μαθητών από τις φετινές Πανελλήνιες- Κατακόρυφη αύξηση των αποκλεισμών!
Νέος πρύτανης του ΕΚΠΑ, νέος γύρος επίθεσης στα δικαιώματα των φοιτητών
Αντιλήψεις
Αναζητώντας έναν… «ελκυστικότερο» εργασιακό μεσαίωνα
ΔΙΕΘΝΗ 
Κόσοβο
Οι «διατεταγμένοι συμβιβασμοί» φτάνουν στα όριά τους;
Σύσκεψη κορυφής Λατινικής Αμερικής
Παγιώνεται η αναβάθμιση του ρόλου της Βραζιλίας
Κατεχόμενη Παλαιστίνη
Τα εγκλήματα του σιωνιστικού κράτους δεν έχουν τέλος
Αθέατος Κόσμος
Το ποίημα της θάλασσας, τα πέτρινα κεντήματα και η τραγωδία του άδικου πόλεμου
Νόβαγια Καχόφκα, Ουκρανία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 
Οικονόκοσμος
Κλονίζεται η ευρωπαϊκή βιομηχανία
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 
Γιάννης Μαρκόπουλος
Ο καλλιτέχνης φεύγει, η τέχνη του μένει
ΙΣΤΟΡΙΑ 
Πειραιάς, Ιούνης 1933
Η απεργία των εργατριών στο εργοστάσιο Ρετσίνα