Υγειονομικοί
Απόφαση της Σύσκεψης των Υγειονομικών του ΚΚΕ(μ-λ) - Σεπτέμβρης 2023
Η συγκρότηση μας και η παρέμβαση, μπορούν να δημιουργήσουν όρους κίνησης των εργαζόμενων και να συμβάλλουν στην διαδικασία συγκρότησης των λαϊκών δυνάμεων. Οι αντικειμενικοί όροι υπάρχουν και πάνω σε αυτούς πατάει η δική μας προσπάθεια.
Ο λαός πεθαίνει αβοήθητος χωρίς ασθενοφόρα! Το κεφάλαιο τρίβει τα χέρια του!
Σχεδόν καθημερινά βγαίνουν στη δημοσιότητα νέοι θάνατοι λόγω καθυστέρησης του ΕΚΑΒ. Συνάνθρωποί μας πεθαίνουν αβοήθητοι σε καρότσες, παραλίες, εργοτάξια και γειτονιές. Ακόμα και μέσα σε νοσοκομεία, ενώ περιμένουν να μεταφερθούν επειγόντως σε άλλες δομές υγείας.
ΣΚΟΠΕΛΟΣ| Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των γιατρών του ΚΥΣ!
Η πρόσφατη ανακοίνωση διαμαρτυρίας των γιατρών της Σκοπέλου δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Καταδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτό που βιώνουμε τόσα χρόνια. Το πώς αντιμετωπίζει η εκάστοτε κυβέρνηση το δικαίωμα του λαού στην περίθαλψη αλλά και το δικαίωμα των εργαζόμενων σε ανθρώπινους ρυθμούς εργασίας.
Υγειονομικοί του ΚΚΕ(μ-λ): Η εικονική προεκλογική πραγματικότητα και η πραγματική βαρβαρότητα!
Μέσα σε 48 ώρες μια δεκαεννιάχρονη έγκυος και μια 63χρονη έχασαν τη ζωή τους σε διαφορετικά σημεία της χώρας απ' την ίδια αιτία: αδυναμία να μεταφερθούν έγκαιρα σε νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Αυτή η καταγραφή δεν θα «παίξει» σε κυβερνητικά σποτάκια καθώς το concept είναι εντελώς κόντρα.
Νοσοκομεία: Η πολιτική της αντεργατικής και αντιλαϊκής επίθεσης σταθερά στο τιμόνι
Σε αναστολή εργασίας τέθηκαν από 1η Σεπτέμβρη οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία που δεν έχουν εμβολιαστεί. Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, αυτό μεταφράζεται σε σχεδόν 10.000 εργαζόμενους. Η ουσία του νόμου αφορά το σύνολο των  εργαζομένων, αφού αποτελεί ένα μέτρο-αιχμή της επίθεσης από την πλευρά της κυβέρνησης, με στόχο το περαιτέρω χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων στην περίθαλψη.
Κλείσιμο νοσοκομείων εξαγγέλλει η κυβέρνηση με εκβιασμούς και απειλές για το λαό
Είμαστε με το δικαίωμα του λαού στους εμβολιασμούς. Το εμβόλιο είναι αναγκαίο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά δεν είναι από μόνο του αρκετό, και γι’ αυτό πρέπει να παλέψουμε ώστε να ληφθούν όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και κατά του στυγνού εκβιασμού της κυβέρνησης.
Νοσοκομεία: O αγώνας για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς είναι κοινός με τον αγώνα για πλήρη και δωρεάν περίθαλψη για όλο το λαό
Την ώρα που η πανδημία βρίσκεται στη χειρότερη φάση μέχρι σήμερα στη χώρα, κυβέρνηση και ΜΜΕ επιχειρούν να διαμορφώσουν στο λαό ένα κλίμα «εφησυχασμού», ώστε να κρυφτούν οι συνέπειες της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας και να ξεδιπλώσουν τις επόμενες πτυχές της αντιλαϊκής πολιτικής.
Ο αγώνας των υγειονομικών και του λαού είναι κοινός! Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία στις 7/4
Το ΚΚΕ(μ-λ) στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στα νοσοκομεία όλης της χώρας την Τετάρτη 7 Απρίλη. Ένα χρόνο μετά την εμφάνιση της πανδημίας κι ο λαός πληρώνει την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης με τη μεγαλύτερη έξαρση ως τώρα.
Αγώνας επιβίωσης για ασθενείς και εργαζόμενους η δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία
Μετράμε περισσότερο από ένα χρόνο πανδημίας και τρεις μήνες απ’ το ξεκίνημα των εμβολιασμών. Το αφήγημα πως η έναρξή τους θα σήμαινε την αρχή του τέλους της πανδημίας έχει καταρρεύσει. Τα νέα κρούσματα βρίσκονται σε ιστορικό υψηλό καθώς ξεπέρασαν τα 4.000 τη μέρα. Τα νοσοκομεία βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης, με την κατάσταση να προβλέπεται κρίσιμη για καιρό.
Η εγκληματική πολιτική ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ την ανατροπή της! Πίσω φαρισαίοι υποκριτές της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ
Διασωληνωμένοι άρρωστοι εκτός ΜΕΘ, ακόμη και σε ράντζα στους διαδρόμους νοσοκομείων. Γιατροί να αναγκάζονται να κάνουν διαλογή για το ποιος ασθενής θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει. Πόσοι από τους 7.250 νεκρούς από covid μέχρι σήμερα και όσους ακόμη πεθάνουν θα είχαν σωθεί;
Στηρίζουμε τους γιατρούς του νοσοκομείου Ρεθύμνου! Διεκδικούμε ίση, δωρεάν περίθαλψη για όλους!
Η παραίτηση 16 γιατρών στο νοσοκομείο της πόλης του Ρεθύμνου είναι ένα ακόμα γεγονός που ξεγυμνώνει την πολιτική που ακολουθείται από την κυβέρνηση, σε συνθήκες μάλιστα πανδημίας.Το νοσοκομείο Ρεθύμνου υπολειτουργεί εδώ και χρόνια. Πάσχει από έλλειψη γιατρών, διαφόρων ειδικοτήτων, και νοσηλευτικό προσωπικού.
Τα νοσοκομεία μετατρέπονται (και) σε κέντρα εμβολιασμού - Οι εργαζόμενοι εξαντλημένοι και υπό διωγμό
Κάθε φορά που η κυβέρνηση της ΝΔ κομπάζει για τους λαμπρούς σχεδιασμούς και τα σπουδαία επιχειρησιακά της σχέδια στο μέτωπο του κορονοϊού ο λαός βογκάει. Ούτε για ειρωνικά χαμόγελα δεν έχει διάθεση πια κανένας.
1 2 3 ...
Επόμενη   
Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr