08 ΙΟΥΛΗ 2023

Ο λαός πεθαίνει αβοήθητος χωρίς ασθενοφόρα! Το κεφάλαιο τρίβει τα χέρια του!

Σχεδόν καθημερινά βγαίνουν στη δημοσιότητα νέοι θάνατοι λόγω καθυστέρησης του ΕΚΑΒ. Συνάνθρωποί μας πεθαίνουν αβοήθητοι σε καρότσες, παραλίες, εργοτάξια και γειτονιές. Ακόμα και μέσα σε νοσοκομεία, ενώ περιμένουν να μεταφερθούν επειγόντως σε άλλες δομές υγείας. Το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο στην επαρχία, όπου οι αποστάσεις είναι μεγαλύτερες. Οι τουριστικές περιοχές γεμίζουν κόσμο το καλοκαίρι, αλλά ο αριθμός των ασθενοφόρων παραμένει ίδιος. Δεκάδες διαθέσιμα ασθενοφόρα μένουν σε αχρησία λόγω έλλειψης προσωπικού. Ταυτόχρονα, κακοσυντηρημένα οχήματα χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση με κίνδυνο για το προσωπικό και τους ασθενείς.

Όλη αυτή η κατάσταση αποτελεί χρυσή ευκαιρία για το κεφάλαιο. Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια και διαφημίζουν τα τιμολόγιά τους. Ήδη πολλά νοσοκομεία έχουν συνάψει συμβάσεις με εταιρείες για διακομιδές ασθενών, ενώ πολλοί ασθενείς στρέφονται στην επιλογή αυτή μέσα στην απελπισία τους.

Η ΠΝΠ της νέας κυβέρνησης που αφορά την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με πληρώματα από το στρατό, την πυροσβεστική και τους ΟΤΑ είναι προκλητική! Άνθρωποι χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση και εμπειρία καλούνται να αναλάβουν σοβαρά περιστατικά, βάζοντας σε κίνδυνο και τους ασθενείς και το προσωπικό. Οι ελάχιστες προσλήψεις που ετοιμάζονται για το επόμενο διάστημα είναι διετούς σύμβασης. Την ίδια ώρα, περίπου 2.500 εκπαιδευμένοι διασώστες υπάρχουν στις λίστες του υπουργείου Υγείας και είναι έτοιμοι να δουλέψουν, αλλά το κράτος δεν τους αξιοποιεί! Όπως έκανε και μέσα στην πανδημία, η κυβέρνηση προχωρά σε προσωρινά μπαλώματα, ώστε να μη μείνει καμία παρακαταθήκη σε βάθος χρόνου. Η μόνη προοπτική είναι τα περισσότερα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, οι ΣΔΙΤ και η πλήρης ιδιωτικοποίηση.

Το σύστημα χτυπά το δικαίωμα του λαού στην περίθαλψη, οξύνοντας τις ήδη υπάρχουσες ανισότητες ανάμεσα στο φτωχό λαό και τα βαθιά πορτοφόλια. Χτυπά το δικαίωμα των υγειονομικών στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Ταυτόχρονα, μετατρέπει την κρίση σε ευκαιρία για να ανοίξει νέα πεδία κερδοφορίας και να προβάλει την ιδεολογία του. Έτσι, εμφανίζει τις ιδιωτικοποιήσεις σαν αναγκαίες απέναντι στην κρατική ανεπάρκεια που το ίδιο το κράτος γεννά. Αφετέρου, δίνει τη δυνατότητα στις δυνάμεις καταστολής να παρουσιάζονται σαν σωτήρες του έθνους, αποκρύπτοντας τον πραγματικό αντιλαϊκό ρόλο τους.

Η κατάσταση του ΕΚΑΒ είναι ένα μόνο κομμάτι από το παζλ του συστήματος υγείας. Η ίδια πολιτική ακολουθείται και σε όλες τις υπόλοιπες βαθμίδες περίθαλψης. Οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης δείχνουν ότι η επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, με άλλοθι τα εκλογικά ποσοστά της ΝΔ.

Ο λαός, μαζί με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, πρέπει να αντισταθεί στην αντιλαϊκή πολιτική και να υπερασπιστεί το δικαίωμα στην περίθαλψη. Όλα τα σωματεία, οι σύλλογοι, οι τοπικές πρωτοβουλίες πρέπει να ενεργοποιηθούν και να συντονιστούν σε κοινό αγώνα. Να οργανωθούμε, να απεργήσουμε, να παλέψουμε!

Για να ζήσουμε, πρέπει να αγωνιστούμε για:

  • Ίση πλήρη και δωρεάν περίθαλψη
  • Να ανοίξουν τα κλειστά νοσοκομεία - να ανοίξουν νέες κλίνες και ΜΕΘ
  • Να λειτουργήσουν περισσότερα ασθενοφόρα
  • Μαζικές μόνιμες προσλήψεις προσωπικού
  • Να χαρακτηριστούν τα νοσοκομεία ως ανθυγιεινοί χώροι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται

Υγειονομικοί του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr