Εργαζόμενοι
Να δυναμώσουμε τα αγωνιστικά ξεσπάσματα με τροφοδότηση της κατεύθυνσης της αντίστασης
Διατρέχοντας τα προηγούμενα και τα επόμενα από αυτό άρθρα, αποτυπώνεται με τον πιο καθαρό τρόπο η εξαθλίωση κι η φρίκη που προσφέρει στους εργαζόμενους και τον λαό στη χώρα μας και παγκοσμίως το καπιταλιστικό ιμπεριαλιστικό σύστημα.
Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, πρέπει να δικαιωθεί!
Ο αγώνας των εργατών της ΛΑΡΚΟ ενάντια στο ξεπούλημα και τις απολύσεις είναι ήδη μακρύς, έχει αντιμετωπίσει τεράστιες δυσκολίες, αλλά συνεχίζει να είναι ο μόνος που μπορεί να διασφαλίσει θέσεις εργασίας και εργασιακά δικαιώματα.
Αθώωση για 136 εργαζόμενους, ποινή φυλάκισης με αναστολή στη διοίκηση του σωματείου
Στα τέλη του Απρίλη εκδόθηκε η πρωτόδικη απόφαση σχετικά με την προσφυγή που είχε καταθέσει η διοίκηση της Energean, σέρνοντας στα δικαστήρια 146 απολυμένους απ’ τα Πετρέλαια Καβάλας. Η ποινική δίωξη είχε έρθει σε συνέχεια της αστυνομικής εισβολής στις εγκαταστάσεις για λογαριασμό της εργοδοσίας τα ξημερώματα της 21ης Δεκέμβρη 2021, με την οποία έσπασε η απεργιακή κινητοποίηση και συνελήφθησαν επί τόπου 10 εργαζόμενοι, ενώ απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε όλους τις επόμενες μέρες.
Η αγανάκτηση να βρει αγωνιστική διέξοδο
Ψηφίστηκε την προηγούμενη βδομάδα το «ερανιστικό» νομοσχέδιο για τη δημόσια υγεία και το ΕΣΥ. Αυτό που φορτώνει έναν σωρό νέα βάρη σε υγειονομικούς εργαζόμενους και λαό, μέσω των ρυθμίσεων για τα απογευματινά χειρουργεία, του ιδιωτικού έργου των γιατρών ΕΣΥ και τα χαράτσια στα παραπεμπτικά των εργαστηριακών και απεικονιστικών εξετάσεων.
ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ δηλώνουν υποταγή στη «νομιμότητα» και αναβάλλουν τον αγώνα
Απέναντι στην κυβερνητική αυτή λαίλαπα, οι αντιδράσεις των συνδικαλιστικών ηγεσιών παραμένουν στο γνωστό από παλιά πλαίσιο των εικονικών αγώνων, των κινητοποιήσεων τύπου περιοδεύοντων καραβανιών.
Φάρμακο δια πάσα νόσο... ο λαός να πληρώνει το μάρμαρο
Η συνέχεια κι η ένταση της πολιτικής που θα ρημάζει εργασιακά δικαιώματα για τους υγειονομικούς και το δικαίωμα του λαού στη δωρεάν πλήρη και ίση για όλους περίθαλψη είναι δεδομένη. Αυτό που θα πρέπει να μας απασχολεί διαρκώς είναι το πώς οικοδομούνται αντιστάσεις απ’ την πλευρά των λαϊκών δυνάμεων στην κατεύθυνση να μπαίνει φραγμός σ’ αυτή την πολιτική.
Νίκη στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα τηλεφωνικά κέντρα!
Εδώ και έναν μήνα οι εργαζόμενοι στηνTeleperformance, και ιδιαίτερα μέλη της τυνησιακής κοινότητας, έχουν ξεκινήσει έναν σημαντικό αγώνα διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση της visa ειδικού σκοπού και συλλογικές συμβάσεις.
Οι μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28 Φλεβάρη αναδεικνύουν δυνατότητες και καθήκοντα
Η απεργία της 28ης Φλεβάρη, λοιπόν, αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη και προστίθεται στις λαϊκές κινητοποιήσεις των τελευταίων μηνών. Αποτύπωσε την οργή και την αγανάκτηση, αλλά και τη διάθεση αντίστασης και διεκδίκησης με όρους μαζικού κινήματος, πλατιών λαϊκών μαζών απέναντι στην πολιτική του συστήματος.
Οι υγειονομικοί και όλος ο λαός πρέπει να παλεύουμε για τα δικαιώματά μας, όχι για ρεφορμιστικές αυταπάτες!
Οι εποχές που ζούμε μπορούν να θεωρηθούν οι πιο άγριες των τελευταίων δεκαετιών. Το βάθος κι η ένταση της επίθεσης του ιμπεριαλιστικού συστήματος ενάντια στους λαούς όλου του πλανήτη χαρακτηρίζεται από έναν λυσσαλέο ρεβανσισμό.
Όλο και πιο ακριβή η …δωρεάν περίθαλψη
Από αρχές Μάρτη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού Γεωργιάδη, στοχεύει η κυβέρνηση να θέσει σε λειτουργία τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία. Περισσότεροι από 100.000 ασθενείς περιμένουν να χειρουργηθούν, πολλοί απ’ αυτούς εδώ και πάνω από έναν χρόνο.
1 2 3 ...
Επόμενη   
Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Η στήλη του διαλόγου θα παραμείνει ανοιχτή ως τις 20/6
 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr