Εργαζόμενοι
Συνδικαλισμός της υποταγής και του ξεπουλήματος
Η κυβέρνηση της ΝΔ, με περίσσιο αντεργατικό θράσος, αξιοποιώντας τον αρνητικό συσχετισμό και στα πλαίσια του εργατικού κινήματος, κινήθηκε με ταχύτητα και αποφασιστικότητα για το νέο αντεργατικό έκτρωμα, που νομιμοποιεί κι επεκτείνει τη σύγχρονη εργασιακή βαρβαρότητα.
Με αποφασιστικότητα και εμπιστοσύνη στις λαϊκές δυνάμεις, να δυναμώσουμε τις εστίες αντίστασης στην επίθεση του συστήματος
Την Κυριακή 10 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των υγειονομικών εργαζόμενων του ΚΚΕ(μ-λ). Αναγνωρίζοντας την κλιμάκωση της επίθεσης στο χώρο των νοσοκομείων και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, συζητήθηκαν τα καθήκοντα πάλης που πρέπει με αποφασιστικότητα ν’ αναλάβουν οι δυνάμεις του ΚΚΕ(μ-λ), της Ταξικής Πορείας και κάθε αριστερού προοδευτικού αγωνιστή την επόμενη περίοδο.
Όλοι στην απεργία την Πέμπτη 21/9! Να μην περάσει το αντεργατικό τερατούργημα!
Σε ολόκληρη τη χώρα οι εργαζόμενοι να μπουν σε θέση μάχης! Με όπλο τα συλλογικά τους όργανα, με πρωτοβουλίες παντού, να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις και να μπουν σε μαζικό απεργιακό αγώνα!
Διατάξεις στη διάθεση της εργοδοσίας για εκμετάλλευση χωρίς όρια
Το νομοσχέδιο έχει καθαρό πρόσημο. Κινείται στην κατεύθυνση της απόλυτης υποταγής των εργαζόμενων στο κεφάλαιο, μέσα απ’ την ισοπέδωση των βασικών εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων που βρίσκονται μόνιμα στο στόχαστρο του συστήματος.
Ο εργασιακός μεσαίωνας δεν είναι «κανονικότητα»
Καθώς η νέα κυβέρνηση ξεμπερδεύει με τις πολιτικές ανάγκες της προεκλογικής περιόδου, αναδεικνύεται ξανά η ζοφερή πραγματικότητα για τους εργαζόμενους στη χώρα. Σταθερά αντιμέτωπη με τα ίδια προβλήματα αλλά σε ολοένα χειρότερο βαθμό βρίσκεται η μεγάλη πλειοψηφία, σε μια κατάσταση που, όσο κι αν πλασάρεται σαν «κανονικότητα», δεν είναι βιώσιμη.
Τα σχέδια της κυβέρνησης για το ξεθεμελίωμα της δωρεάν περίθαλψης
Με πολλές δεσμεύσεις και υποσχέσεις (προς το κεφάλαιο) ξεκίνησε τη θητεία του ο νέος υπουργός Υγείας, αποφασισμένος να θέσει σε εφαρμογή όλο το σχέδιο της κυβέρνησης για την περίθαλψη και τις αλλαγές στα νοσοκομεία.
Πολλαπλά τα μέτωπα της αντεργατικής πολιτικής για τη νέα κυβέρνηση
Στον φάκελο που περίμενε τον νέο υπουργό Εργασίας, με δεδομένο το ιστορικό που κουβαλάει ο Γεωργιάδης, υπήρχαν αρκετά ζητήματα προς άμεση προώθηση, με σκοπό την αξιοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος με όσο το δυνατό μικρότερες αντιστάσεις.
1 2 3 ...
Επόμενη   
Αναζήτηση
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr