01 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2021

Ενθαρρυντικά μηνύματα από την έμπρακτη αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές!

Οι εκατοντάδες σύντροφοι, συναγωνιστές και φίλοι, που παραβρέθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων την Δευτέρα 29 Νοέμβρη για την δίκη των 62 αγωνιστών, έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα: οι πολιτικές διώξεις δεν θα περάσουν, οι διωκόμενοι να απαλλαγούν από όλες τις κατηγορίες! Πλήθος κόσμου από ένα ευρύ φάσμα κομμάτων, οργανώσεων και συλλογικοτήτων της Αριστεράς, κατέδειξαν την θέλησή τους να συμβάλουν στην κατάρριψη όλων των προσχηματικών κατηγοριών και μέσω αυτής την καταδίκη της κρατικής-κυβερνητικής πολιτικής. Κατηγορούμενοι, μάρτυρες και συνήγοροι υπεράσπισης έγιναν ένα με τους συγκεντρωμένους που ένοιωσαν χρέος τους να στηρίξουν τους αγωνιστές και να πιέσουν την δικαστική και εκτελεστική εξουσία να υποχωρήσουν.

Χαιρετίζουμε κι ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλες εκείνες τις δυνάμεις και όλους εκείνους τους αγωνιστές που επέδειξαν στη πράξη ένα συναγωνιστικό πνεύμα, απότοκο πιστεύουμε της ανοιχτής οπτικής, της ειλικρίνειας και της ευθύτητας με την οποία αντιμετωπίζουμε κάθε δύναμη της Αριστεράς και του Κινήματος. Στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε, οφείλουμε όλοι να κρατήσουμε ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας, την αντίληψη και πρακτική της κοινής δράσης, την ανάδειξη της συμπαράστασης και αλληλεγγύης ως αναγκαίων συνθηκών για την ανάπτυξη ενός πολιτικοποιημένου κινήματος αντίστασης και διεκδίκησης. Ενός κινήματος που θα δίνει τη δυνατότητα σε ένα όλο και ευρύτερο δυναμικό να ενταχθεί και να γύρει την πλάστιγγα των ταξικών, πολιτικών και κοινωνικών συσχετισμών προς τη γραμμή και κατεύθυνση της αναμέτρησης και όχι της συνδιαλλαγής με το σύστημα και τους φορείς του.

Το ΚΚΕ(μ-λ) θα συνεχίσει να πρωτοστατεί και να συμβάλλει στην οικοδόμηση του κινήματος με αυτά τα χαρακτηριστικά, που, χωρίς να υποτιμά υπαρκτές αδυναμίες και ανεπάρκειες, θα αναδεικνύει όλο και περισσότερο την ιδεολογική υπεροχή της Αριστεράς, τις πολιτικές και οργανωτικές δυνατότητες που υπάρχουν και τις νίκες που μπορούν και πρέπει να έρθουν, γιατί εδράζονται στις αστείρευτες δυνάμεις του λαού.

Ωστόσο, έχουμε δρόμο μπροστά μας για την θετική έκβαση της δίκης αυτής και όλων των ανάλογων δικών. Άλλωστε, το μακρόσυρτο της ιστορίας φανερώθηκε από την αναβολή για τις 16 Σεπτέμβρη του 2022 της συγκεκριμένης δίκης. Κι ούτε πρόκειται να σταματήσει το σύστημα την πολιτική της φασιστικοποίησης και την κλιμάκωση της κρατικής βίας και καταστολής, επειδή αποτελεί το απαραίτητο συμπλήρωμα της συνολικής αντεργατικής, αντιλαϊκής και αντινεολαιίστικης πολιτικής του. Κόντρα σε όλα ταύτα, ένα από τα πρώτα σπουδαία βήματα έγινε!

 

Τρίτη 30 Νοέμβρη 2021

Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr