14 ΙΟΥΝΗ 2023

Υπεύθυνος ο ιμπεριαλισμός για το θανατηφόρο ναυάγιο στην Πύλο - Όλοι στις διαδηλώσεις!

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που εξαγγέλλονται σε μια σειρά πόλεις της χώρας για την καταγγελία του φρικτού αυτού εγκλήματος.

 • Αθήνα, την Πέμπτη 15/6, στις 7:00 μμ, στα Προπύλαια
 • Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 15/6, στις 6:00 μμ, στην Καμάρα
 • Πάτρα, την Πέμπτη 15/6, στις 7:00 μμ, στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου
 • Γιάννενα, την Πέμπτη 15/6, στις 8:00 μμ, στο Εργατικό Κέντρο
 • Βόλος, την Πέμπτη 15/6, στις 7:00 μμ, στην Πλατεία Α. Νικολάου
 • Καρδίτσα, την Πέμπτη 15/6, στις 6:30 μμ, στην Κεντρική Πλατεία
 • Λάρισα, την Πέμπτη 15/6, στις 7:30 μμ, στην Κεντρική Πλατεία 
 • Χανιά, την Πέμπτη 15/6, στις 7:00 μμ, στην Πλατεία Αγοράς
 • Ηράκλειο, την Πέμπτη 15/6, στις 7:00 μμ, στα Λιοντάρια
 • Ξάνθη, την Πέμπτη 15/6, στις 7:00 μμ, στην Κεντρική Πλατεία
 • Ηγουμενίτσα, την Πέμπτη 15/6, στις 8:30 μμ, στην Πλατεία Δημαρχείου
 • Σάμος, την Πέμπτη 15/6, στις 7:30 μμ, στην Πλατεία Πυθαγόρα, Βαθύ

Φρίκη προκαλεί η είδηση του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου. Οι δεκάδες των νεκρών που ξέβρασε η θάλασσα και ο άγνωστος αριθμός των αγνοουμένων δεν μπορεί να κρύψει τον απάνθρωπο χαρακτήρα του ιμπεριαλιστικού συστήματος. Εκατοντάδες μετανάστες στοιβαγμένοι στο αλιευτικό που βυθίστηκε βρέθηκαν να παλεύουν μέσα στη θάλασσα. Οι κατατρεγμένοι εμπολέμων και κατεστραμμένων χωρών στον αγώνα τους για μια καλύτερη ζωή συνάντησαν τον θάνατο σε ευρωπαϊκές θάλασσες. Οι περισσότεροι από την Συρία, το Ιράκ και την Παλαιστίνη ξεκίνησαν το αβέβαιο ταξίδι προς την «πολιτισμένη» Δύση και αρκετοί από αυτούς δεν τα κατάφεραν.

Ένοχη είναι όλη η δήθεν πολιτισμένη Δύση και η αντιδραστική ιερή συμμαχία της, η Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί με τις κυβερνήσεις οι οποίες βρίσκονται στις πύλες εισόδου. Φυσικά και οι ελληνικές κυβερνήσεις οι οποίες πρωταγωνιστούν στα σκληρά και δολοφονικά μέτρα αποτροπής.

Η βαρβαρότητα που ξεκινά από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους ανταγωνισμούς θα ακολουθεί διαρκώς τους κολασμένους της γης, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Η σύγκρουση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας και η διαρκής προσπάθεια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων να δημιουργήσουν νέες ζώνες επιρροής έχουν σαν συνέπεια τις αιματηρές πολεμικές συγκρούσεις, την εγκαθίδρυση αντιδραστικών καθεστώτων, την στυγνή εκμετάλλευση και βία που γεννά τα μεταναστευτικά και προσφυγικά κύματα.

Οι λαοί που ζουν στο μάτι του κυκλώνα εξαναγκάζονται να ξεριζωθούν από τον τόπο τους και έρχονται αντιμέτωποι με μια νέα βαρβαρότητα στις χώρες της «πολιτισμένης» Δύσης. Όσοι δεν θα σκυλοπνιγούν μέσα σε σαπιοκάραβα θα βιώσουν το κυνηγητό και την εκμετάλλευση στις χώρες που θα φτάσουν. Είναι μεγάλη υποκρισία για το ντόπιο αστικό πολιτικό προσωπικό το ενδιαφέρον που έδειξε για το ναυάγιο τα Πύλου. Η επίσκεψη της ΠτΔ στην περιοχή και η αναβολή της ομιλίας του Μητσοτάκη στην Πάτρα δεν μπορούν να καλύψουν τις ευθύνες του ντόπιων υπαλλήλων των αμερικανοευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Η αστικές κυβερνήσεις που έχουν μετατρέψει ολόκληρη την χώρα σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ δεν θα μας πείσουν για τις ευαισθησίες που δήθεν έχουν για τις ζωές των προσφύγων και μεταναστών. Έχουν βάλει και αυτές το λιθαράκι τους για να μετατραπούν οι χώρες τις Μέσης Ανατολής, των Βαλκανίων αλλά και ολόκληρος ο Πλανήτης αφιλόξενο μέρος για τους όπου γης κατατρεγμένους και τους κυνηγημένους.

Η μοναδική πράξη αλληλεγγύης μπορεί να δοθεί από τους λαούς και την κοινή τους πάλη ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Την ώρα που η ιμπεριαλιστική σύγκρουση κορυφώνεται οι κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών ενάντια στις επεμβάσεις, την εκμετάλλευση και την εξάρτηση είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Αποτελεί ζωτικής σημασίας ζήτημα για την ειρήνη, την φιλία και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών. Προϋπόθεση για την κατάκτηση όλων αυτών είναι το κοινό μέτωπο των λαών σε αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό πλαίσιο αγώνα και πάλης.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί κάθε προοδευτικό άνθρωπο, κάθε εργαζόμενο και νέο να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στους κολασμένους. Να καταγγείλουν μαζικά την νέα ανθρωποθυσία και τους αληθινούς ενόχους. Τους ιμπεριαλιστές εμπρηστές των πολέμων και εμπόρους των όπλων, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις πολιτικές που μετατρέπουν τους απελπισμένους σε άψυχα κορμιά να επιπλέουν στα νερά της Μεσογείου.

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr