07 ΑΠΡΙΛΗ 2023

Το σιωνιστικό κράτος τρομοκρατεί ξανά! Αλληλεγγύη στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου!

Για άλλη μια φορά, το μαντρόσκυλο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, σιωνιστικό-φασιστικό κράτος του Ισραήλ, προκαλεί και ματώνει τον παλαιστινιακό λαό. Τόσο η πολύπαθη Λωρίδα της Γάζας, όσο και περιοχές στον νότιο Λίβανο έχουν γίνει εδώ και δύο μέρες στόχος των αεροπορικών του επιδρομών.

Προηγήθηκε η ακραία προβοκατόρικη επίδειξη ισχύος του ισραηλινού κράτους απέναντι σε χιλιάδες πιστούς μουσουλμάνους στο τέμενος Αλ-Άκσα στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ, οι οποίοι δέχτηκαν τη βίαιη επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής την ώρα που προσεύχονταν, στην καρδιά μάλιστα των εορταστικών εκδηλώσεων για το Ραμαζάνι.

Φαίνεται ότι παρά τις εσωτερικές αντιθέσεις που έχουν ξεσπάσει στο σιωνιστικό κατεστημένο με αφορμή τη νομοθετική ρύθμιση που προωθείται για το δικαστικό σύστημα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Νετανιάχου από τις τεράστιες διαδηλώσεις, η γραμμή της έντασης της καταπίεσης του παλαιστινιακού λαού, του βαθέματος και της επέκτασης της κατοχής παραμένει κυρίαρχη, με τις ευλογίες των Αμερικάνων και των δήθεν «ευαίσθητων» Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών.

Αποδεικνύεται ξανά πόσο ψεύτικες είναι οι επικλήσεις των ιμπεριαλιστών για την «επίλυση του παλαιστινιακού», καθώς και οι λυκοφιλίες που προωθούν τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά στις ΗΠΑ ανάμεσα στο Ισραήλ και τα αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα. Γίνεται φανερό το ότι η κλιμάκωση της έντασης στην εύφλεκτη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής παραμένει στην ημερήσια διάταξη, με τους χειρότερους κινδύνους για τους λαούς να παραμονεύουν. Πόσο μάλλον, όταν το σύνολο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων σπεύδει να διεκδικήσει ρόλους σε αυτή και όταν είναι παραπάνω από δεδομένο ότι η λυσσαλέα αντιπαράθεση ΗΠΑ-Δύσης και Ρωσίας στην Ουκρανία θα συνεχίσει να τροφοδοτεί τις εστίες έντασης σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.

Η εξαρτημένη ντόπια άρχουσα τάξη της χώρας μας, η τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ και όλες οι προηγούμενες, είναι συνένοχες στο δράμα που βιώνουν οι λαοί της περιοχής, αφού προχώρησαν με απόλυτη προσήλωση όλα τα προηγούμενα χρόνια τους αμερικανόπνευστους «άξονες» και τη συμμαχία με το σιωνιστικό-φασιστικό κράτος.

Η οργή του παλαιστινιακού λαού είναι δίκαιη! Ο λαός μας πρέπει να σταθεί στο πλευρό του, δηλώνοντας τη συμπαράστασή του στον αγώνα του για μια λεύτερη και ανεξάρτητη πατρίδα, οικοδομώντας το αντιιμπεριαλιστικό-αντιπολεμικό κίνημα που τόσο έχει ανάγκη για τη ζωή του και την προοπτική της πάλης του.

Με τη φιλία και την αλληλεγγύη τους, με το κοινό τους μέτωπο ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο και τον φασισμό, οι λαοί θα νικήσουν τους ιμπεριαλιστές και τα ντόπια υποχείριά τους!

7/4/2023

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Η στήλη του διαλόγου θα παραμείνει ανοιχτή ως τις 20/6
 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr