12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2023

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ| Καταγγελία για τη σύλληψη 2 φοιτητών μελών της νεολαίας της Λαϊκής Ενότητας

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΜΕ ΛΑΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει τη σύλληψη 2 φοιτητών μελών της νεολαίας της Λαϊκής Ενότητας-ΑΑ, έξω από τα γραφεία της στη Θεσσαλονίκη, με ανυπόστατες κατηγορίες περί «παράνομης βίας». Το περιστατικό έγινε στις 11 Δεκέμβρη, αφού αστυνομικές δυνάμεις παρακολουθούσαν για ώρα τα γραφεία της ΛΑΕ και ζητούσαν τα στοιχεία σ όσους έβγαιναν από αυτά. Οι φοιτητές, που συνελήφθησαν είχαν συμμετάσχει νωρίτερα σε διαμαρτυρία, που διοργάνωσαν Φοιτητικοί Σύλλογοι στο ΑΠΘ, ενάντια σε εθνικιστική εκδήλωση που πρόβαλαν φασιστικές ομάδες, με τη συμμετοχή ακροδεξιών πολιτικών παραγόντων και είχε προγραμματιστεί να γίνει στη Φιλοσοφική Σχολή.

Πρόκειται για μια ενέργεια αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας, που σκοπό έχει να τρομοκρατήσει το λαό και τη νεολαία. Αναβαθμίζει την κρατική τρομοκρατία με την παρακολούθηση των γραφείων πολιτικών οργανώσεων και την καταγραφή - φακέλωμα όσων μπαινοβγαίνουν. Και δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Με την ίδια μέθοδο, πριν την διαδήλωση στην επέτειο του Γρηγορόπουλου, δυνάμεις των ΜΑΤ απέκλεισαν την είσοδο σε στέκι του α/α χώρου στο κέντρο της πόλης και θέλουν να το κάνουν μόνιμα, πριν από κάθε διαδήλωση.

Οι ενέργειες αυτές εντάσσονται στα πλαίσια της πολιτικής της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής, που αποτελεί δομικό στοιχείο της κυβερνητικής πολιτικής, συνέχεια εντείνεται και θέλει να θωρακίσει το εκμεταλλευτικό σύστημα. Πάει χέρι – χέρι με την πολιτική της ακρίβειας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης των εργαζόμενων. Με την πολιτική, που πετάει μαθητές και φοιτητές έξω από τα σχολεία και τις σχολές. Με την πολιτική που δίνει γη και ύδωρ στους ΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστές – εμπρηστές των πολέμων, που υποστηρίζει τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ. Η πολιτική αυτή είναι που εκθρέφει το φασισμό-εθνικισμό για να κάνει τη δουλειά του συστήματος ενάντια στο κίνημα λαού και νεολαίας. Γνωρίζουν πολύ καλά οι υπηρέτες του συστήματος ότι αυτή η πολιτική έχει γεμίσει με οργή και αγανάκτηση το λαό και τη νεολαία. Ξέρουν ότι υπάρχουν οι όροι, για να γίνει η οργή λαϊκός αγώνας. Αυτό φοβούνται κι αυτό θέλουν να προλάβουν.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τη νεολαία και τους εργαζόμενους να απαντήσουν με μαζικούς αγώνες στην κρατική καταστολή και την φασιστικοποίηση. Να συγκροτήσουν, να ζωντανέψουν τα δικά τους όργανα πάλης και αγώνα ( τους φοιτητικούς συλλόγους και τα σωματεία).

  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
  • ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΙ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ - ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ 2 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
  • Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ

12 Δεκέμβρη 2023

Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr