30 ΙΟΥΝΗ 2023

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ| Καταγγελία για την απόπειρα τρομοκράτησης νεολαίων από τις δυνάμεις καταστολής

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης νεολαίων στο κέντρο της πόλης, λίγο μετά τη λήξη της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια, για την υπόθεση των συλληφθέντων του Πολυτεχνείου του 2020.

Συγκεκριμένα, ενώ οι 6 νεολαίοι απομακρύνονταν από τα δικαστήρια, περικυκλώθηκαν από 8(!!) αστυνομικούς με μηχανές και με πρόσχημα τον έλεγχο για ναρκωτικά, ζήτησαν τα στοιχεία τους και έψαξαν την τσάντα ενός από αυτούς. Ο πραγματικός λόγος του ελέγχου, φυσικά, αποκαλύφθηκε διά στόματος ενός από τους αστυνομικούς, όταν είπε πως «τους φάνηκε ύποπτο να κυκλοφορούν τόσοι πολλοί μαζί, κρατώντας ένα πανό.» Στη συνέχεια ζήτησε επανειλημμένα να του πουν τι γράφει το πανό, κάτι το οποίο εκείνοι αρνήθηκαν.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και με άλλους νεολαίους, στο ίδιο σημείο, από τους ίδιους αστυνομικούς και με την ίδια πρόφαση, μόλις λίγα λεπτά μετά τον πρώτο έλεγχο.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης των αγώνων και των λαϊκών αγωνιστών είναι προφανής. Θέλουν να δείξουν με κάθε τρόπο ότι οι διαμαρτυρίες, οι κινητοποιήσεις, ο αγώνας γενικά είναι «ύποπτος». Ότι όσοι αγωνίζονται θα αντιμετωπίζονται ως κακοποιά στοιχεία και θα καταστέλλονται. Ότι οι αγωνιστές θα ελέγχονται προληπτικά και θα καταγράφονται τα στοιχεία τους. Είναι ακόμη εξοργιστικότερο το γεγονός ότι οι νεολαίοι απομακρύνονταν από τη συγκέντρωση για την υπεράσπιση των 6 συλληφθέντων της πορείας του Πολυτεχνείου του 2020 (ανάμεσα τους κι ένας σύντροφός μας), μιας πορείας που με χουντικής έμπνευσης απόφαση είχε απαγορευτεί. Και τότε είχαμε αντισταθεί σε αυτήν την απαγόρευση και διαδηλώσαμε, με τη γνωστή αντιμετώπιση της αστυνομίας και το σφίξιμο του κλοιού γύρω από τους διαδηλωτές, αναγκάζοντάς τους σε συνωστισμό αλλά και δημιουργώντας κίνδυνο ποδοπατήματος. Και τότε το σύστημα είχε βάλει τους μηχανισμούς του, σε διατεταγμένη υπηρεσία για την τρομοκράτηση και την καταστολή όσων ήθελαν να αγωνιστούν ενάντια στις απαγορεύσεις, αλλά και για ψωμί, παιδεία, υγεία, ελευθερία.

Η νέα αυτή απόπειρα τρομοκράτησης μας δείχνει ακριβώς τα σχέδια του συστήματος και της κυβέρνησης, που συνεχίζοντας το έργο της, επιδιώκει να επιβληθεί σιγή ιχθύος και να τρομοκρατήσει το λαό και τη νεολαία.

Καταγγέλλουμε αυτή την πολιτική της τρομοκρατίας και δηλώνουμε ότι ΔΕΝ τρομοκρατούμαστε, αλλά θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη δικαίωση των συλληφθέντων του Πολυτεχνείου του 2020 και για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, ενάντια στην κρατική καταστολή και την φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής.

30/6/2023

Κ.Ο. Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr