20 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ| Η πόλη σε ασφυξία! Μαζική κινητοποίηση του λαού για την ακύρωση των εργασίων κατασκευής του flyover!

H εξαγγελία του πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη ενόψει της ΔΕΘ για την κατασκευή της υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου (Flyover), μήκους 13 χιλιομέτρων στο ανατολικό τμήμα της περιφερειακής οδού προκάλεσε τρόμο από την πρώτη στιγμή. Και δικαίως. Για μία πόλη που πνίγεται από την κυκλοφοριακή συμφόρηση, την έλλειψη χώρων στάθμευσης και συγκοινωνιών, ο αποκλεισμός τμήματος της περιφερειακής οδού ισοδυναμεί με κυκλοφοριακό έμφραγμα σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη.

Οι επιπτώσεις της κατασκευής του flyover χτυπάνε πρώτα και πάνω από όλα τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους της πόλης σε καθημερινή βάση και σε όλα τα επίπεδα. Αυξάνεται αφόρητα ο χρόνος μετακίνησης από και προς τη δουλειά, με το 8ωρο να μετατρέπεται σε 10ωρο ως και 12ωρο μέχρι να φτάσει κανείς στη δουλειά του ή να επιστρέψει στο σπίτι του. Εκτοξεύεται το κόστος μετακίνησης, ο μισθός φεύγει σε καύσιμα και σε πληρωμή πάρκινγκ, την ώρα που οι ήδη πενιχροί μισθοί δε φτάνουν να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη (ενοίκια, λογαριασμοί) και η ακρίβεια καλπάζει. Μεγαλώνει ο κίνδυνος για τροχαία ατυχήματα, τόσο για τους εργαζόμενους στις διανομές και τις μεταφορές, όσο και για το σύνολο των κατοίκων της πόλης.

Στην πόλη η ζωή έχει γίνει ανυπόφορη. Δεν υπάρχουν χώροι πάρκινγκ, δεν υπάρχουν λεωφορεία και η πολυδιαφημισμένη ολοκλήρωση του Μετρό πάει από αναβολή σε αναβολή. Οι εργασίες κατασκευής του Flyover απειλούν να μπλοκάρουν τη ζωή της πόλης, για άγνωστο χρονικό διάστημα και με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην καθημερινότητα των εργαζομένων και των μικροεπαγγελματιών.

Για αυτή την άθλια κατάσταση έχουν ευθύνη όλες οι κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές μέχρι σήμερα. Οδηγός τους είναι τα μοντέλα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Αποτελεί διαχρονική πολιτική όλων αυτών, καθώς και της σημερινής κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής, η απαξίωση των εργαζομένων και των αναγκών τους προς όφελος της κερδοφορίας των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών, που λυμαίνονται τα διάφορα πακέτα που αφειδώς τους προσφέρουν.

Αυτή η ασφυκτική κατάσταση δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί ούτε λεπτό παραπάνω. Να κινητοποιηθεί ο κόσμος της πόλης πλατιά και μαζικά και να ενώσει τη φωνή του για την ακύρωση των εργασιών του Flyover.

· ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ FLYOVER
· Καμία επέκταση ωραρίου σε εργαζομένους και καταστήματα
· Φθηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλο το λαό – Να έρθουν τώρα νέα λεωφορεία – Άμεση ολοκλήρωση του Μετρό
· Μαζικοί και δωρεάν χώροι στάθμευσης για το λαό της πόλης

Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr