Κεντρική πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ(μ-λ) στις 14/6 | Αντιπολεμική-Αντιιμπεριαλιστική καμπάνια

Δεν θυσιάζουμε τη ζωή και τα δικαιώματά μας για τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου

Το ΚΚΕ(μ-λ) ανακοινώνει την έναρξη πανελλαδικής Αντιπολεμικής-Αντιιμπεριαλιστικής καμπάνιας, με χρονικό ορίζοντα την ερχόμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, που θα διεξαχθεί στη Χάγη στις 24-26 Ιούνη. Οι Οργανώσεις του σε όλη την Ελλάδα, το σύνολο των μελών του, οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι σε κάθε πόλη και χωριό, το επόμενο διάστημα με την απαιτούμενη αποφασιστικότητα και ζέση που επιβάλουν τα αυξημένα και αναβαθμισμένα καθήκοντα της περιόδου, θα θέσουν την αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική πάλη στο επίκεντρο της δράσης τους. Ταυτόχρονα καλεί το σύνολο των συναγωνιστών και φίλων, τα μετωπικά συναγωνιστικά σχήματα, αλλά και κάθε ανένταχτο αγωνιστή που θέλει να συμβάλει στην οικοδόμηση αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στην χώρα μας, να πλαισιώσουν την καμπάνια με την ίδια αποφασιστικότητα και ζέση.

Στους χώρους δουλειάς, στους χώρους σπουδών, στις γειτονιές, μέσα από πολύμορφες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα πολιτική, πολιτιστική, κινηματική, να φτάσει το μήνυμα της καμπάνιας στα πλατιά λαϊκά στρώματα, στους εργαζομένους και στη νεολαία. Αλλά και με εργαλείο την κοινή δράση και τον συντονισμό, μέσα από συσκέψεις οργανώσεων, συλλογικοτήτων, σωματείων να οργανωθούν πικετοφορίες, παρεμβάσεις, κινητοποιήσεις σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, που θα αφήσουν θετική παρακαταθήκη και θα διαμορφώσουν τη βάση για την παραπέρα ανάπτυξη της πάλης.

Κορύφωση της καμπάνιας θα αποτελέσουν οι αντιπολεμικές-αντιιμπεριαλιστικές-αντιΝΑΤΟϊκές διαδηλώσεις, που θα προκύψουν μέσα από συσκέψεις και θα πραγματοποιηθούν σε αρκετές πόλεις της χώρας κατά το τριήμερο 24-26/6, στη διάρκεια της Συνόδου του ΝΑΤΟ. Στην Αθήνα, με στόχο μια πλατιά, μαζική διαδήλωση καταγγελίας του πολέμου και του ιμπεριαλισμού, ο σχεδιασμός, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την κεντρική πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ(μ-λ) στις 14/6, αλλά και την διοργάνωση πολιτιστικής βραδιάς.

Η Αντιπολεμική-Αντιιμπεριαλιστική καμπάνια αποτελεί κομμάτι μιας συνολικότερης διεθνιστικής προσπάθειας κομμουνιστικών Οργανώσεων και Κομμάτων, που εκτιμώντας ότι διανύουμε την περίοδο που οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις προετοιμάζουν τους όρους για τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, επιδιώκουν να συμβάλουν στην οικοδόμηση αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού μετώπου των λαών. Να προωθήσουν, δηλαδή, από κοινού, τη μοναδική πολιτική κατεύθυνση που μπορεί να βάλει φραγμό στη φρίκη του πολέμου, να δώσει επαναστατική διέξοδο και προοπτική στην πάλη των λαών και της εργατικής τάξης. Την κατεύθυνση που ανοίγει δρόμο στην ανεξάρτητη αγωνιστική ταξική συγκρότηση των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων λαϊκών και εργατικών μαζών, κόντρα και ενάντια στη ρεφορμιστική πολιτική γραμμή που τις αφοπλίζει και τις οδηγεί στον όλεθρο, αναζητώντας προστάτες ανάμεσα στις σαπισμένες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και συμμαχίες με μερίδες των ντόπιων αντιδραστικών, υποτακτικών αστικών τάξεων.

Η Αντιπολεμική-Αντιιμπεριαλιστική καμπάνια είναι συνέχεια και προχώρημα της Διεθνιστικής Συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στις 22-23 Φλεβάρη στην Αθήνα. Συντονισμένα σε μια σειρά χώρες θα ξεδιπλωθεί το ίδιο χρονικό διάστημα η καμπάνια με κοινή πολιτική πλατφόρμα-κείμενο, που θα υπογράφουν αντίστοιχες Οργανώσεις και Κόμματα, πραγματοποιώντας άλλο ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα στην υπόθεση της κοινής πάλης των λαών και του μετώπου.

Η πάλη ενάντια στα πολεμικά εξοπλιστικά προγράμματα αναδεικνύεται σε κεντρικό ζήτημα της καμπάνιας, ενώ θα πρέπει να αποτελέσει κεντρικό και άμεσο στόχο πάλης του λαϊκού-εργατικού κινήματος.

Πρόκειται για έναν νέο γύρο ληστρικής επίθεσης και λεηλασίας των ιμπεριαλιστικών κρατών στις εξαρτημένες χώρες και για έναν νέο γύρο αφαίμαξης, στυγνής εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων από το κεφάλαιο. Πρόκειται για την ένταση της μεταφοράς πλούτου από «κάτω προς τα πάνω» και «από μέσα προς τα έξω», που θα «χρηματοδοτήσει» την προετοιμασία του τρίτου παγκοσμίου πολέμου.

Η πάλη ενάντια στους εξοπλισμούς είναι ταξικό ζήτημα. Οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία οφείλουν να αρνηθούν και να αντιπαλέψουν τους εξοπλισμούς, υψώνοντας τη σημαία των εργασιακών, κοινωνικών, συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων και διεκδικήσεων, υπερασπίζοντας και διευρύνοντας συνολικά το δικαίωμα στη ζωή!

Η Αντιπολεμική-Αντιιμπεριαλιστική καμπάνια επιδιώκει να συμβάλει στο χτύπημα των αυταπατών που καλλιεργούν οι δυνάμεις του πολέμου και ανακυκλώνει ο ρεφορμισμός σε σχέση με τον άδικο πόλεμο στην Ουκρανία. Να αναδείξει τη σπουδαιότητα της ηρωικής παλαιστινιακής αντίστασης και να συμβάλει στο χτύπημα των αυταπατών σε σχέση με τη «λύση» των «δυο κρατών». Να αναδείξει το καθήκον της πάλης ενάντια στα δεσμά εξάρτησης από ΗΠΑ-ΕΕ, ενάντια στις βάσεις και την εμπλοκή της χώρας στα μέτωπα του πολέμου. Να αναδείξει το καθήκον της αλληλεγγύης και της φίλιας των λαών, ενάντια στον άδικο ανταγωνισμό των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας, ενάντια στον εθνικισμό και τον φασισμό.

Φιλοδοξούμε η καμπάνια αυτή να αποτελέσει εφαλτήριο της σύνδεσής μας με τις ανησυχίες και τις αγωνίες των πλατιών λαϊκών μαζών, αλλά και προώθησης του διπλού και ενιαίου χαρακτήρα της πάλης στη χώρα μας, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, ενάντια στο κεφάλαιο και την εκμετάλλευση, στην κατεύθυνση συγκρότησης δυνάμεων.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 
Παραδέρνουν στα αδιέξοδά τους, εντείνουν την επίθεση, προετοιμάζουν τον πόλεμο
Μόνο ο λαός στο προσκήνιο μπορεί να τους σταματήσει!
Καμία ανοχή στη γενοκτονία στη Γάζα
Κεντρική πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ(μ-λ) στις 14/6 | Αντιπολεμική-Αντιιμπεριαλιστική καμπάνια
Δεν θυσιάζουμε τη ζωή και τα δικαιώματά μας για τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου
Ελληνοτουρκικά
Αμηχανία και προσμονή από τους προστάτες
Δημιουργήθηκε το Διεθνές Αντιιμπεριαλιστικό Ενημερωτικό Δελτίο, iabulletin.org
Θεσσαλονίκη - ΔΕΘ
Αυτό το πάρκο ποιος θα το πάρει; ΔΕΘ: πάρκο και πράσινο ή επιχειρηματικό κέντρο;
Η ΝΑΤΟϊκή άσκηση «Defender 25» και το βαλκανικό της παρακλάδι «Immediate Response 25»
Βαδίζοντας τον δρόμο «της ειρήνης» που ανοίγει ο Τραμπ
Δήμος Διονύσου
Αγωνιστικά διεκδικούν οι γονείς ασφαλές σχολείο για τα παιδιά
Κυκλοφόρησε το τεύχος 22 της Αντίθεσης
Ένας χρόνος χωρίς τον Στάθη Κωνσταντόπουλο
Άποψη
Πολιτικές ζυμώσεις σε αντιδραστική κατεύθυνση O λαός μπορεί να τις ανατρέψει με την πάλη του!
Προσεγγίσεις
Όλη η κοινωνία θέλει… Μητσοτάκη!
Δημοκρατικά δικαιώματα
Στοχοποίηση και κρατική καταστολή ενάντια στη νεολαία! Με διάφορα «εργαλεία» και προσχήματα
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 
Η εξαθλίωση των εργαζομένων δεν μπορεί να κρυφτεί ούτε στα επίσημα στοιχεία
Η βιομηχανία απολύσεων για συνδικαλιστικούς και πολιτικούς λόγους μάς αφορά όλους!
Σημαντικός ο απεργιακός αγώνας που έδωσαν οι εργαζόμενοι στη Speedex
Ο αγώνας των εργαζομένων στο Allou Fun Park είναι δίκαιος και πρέπει να κερδίσει!
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!
Γερμανία
Νέες απολύσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία. Σε απεργία οι εργαζόμενοι της Ford στην Κολωνία.
Μαζικές απολύσεις στον κλάδο της τεχνολογίας
Κυβερνητικό «πλιάτσικο» σε αποθέματα και εγκαταστάσεις Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ!
Δουλειά με δικαιώματα για όλους τους εργάτες!
Οι λιμενεργάτες στον Πειραιά ξανά στις πύλες!
Η νίκη στον αγώνα τους θα είναι νίκη όλων των εργατών!
«Αναμόρφωση του ΕΣΥ»
Χτύπημα σε εργασιακά δικαιώματα και δωρεάν περίθαλψη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ 
Κεντρικό πολιτικό ζήτημα η αργία/απόλυση της Χρύσας Χοτζόγλου. Αιτία πολέμου για την κυβέρνηση η πρώτη δικαστική δικαίωση. Καθήκον του κινήματος να συνεχίσει δυναμικά!
Πληθαίνουν οι αργίες στην εκπαίδευση
ΝΕΟΛΑΙΑ 
Τα 10 μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στα Πανεπιστήμια που εξαγγέλλουν σημαίνουν ακόμα μεγαλύτερο χτύπημα στο αγωνιζόμενο φοιτητικό κίνημα
Ο φόβος της νεολαίας
ΔΙΕΘΝΗ 
Κόκκινοι χαιρετισμοί (Lal Salam) στον σύντροφο Ναμπάλα Κεσάβα Ράο, Γενικό Γραμματέα του ΚΚΙνδίας (Μαοϊκού) που έδωσε τη ζωή του για την επανάσταση
Καταδικάζουμε τη δολοφονία των δεκάδων Μαοϊκών ανταρτών και του Γενικού Γραμματέα του κόμματος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 
Οικονόκοσμος
ΗΠΑ-ΚΙΝΑ, σημειώσατε;
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 
Ποιους «ενώνει η μουσική»;
Το ξέπλυμα του Ισραήλ στη Γιουροβίζιον
Η τρομοκρατία των Kneecap
ΙΣΤΟΡΙΑ 
Ο απεργοκτόνος νόμος 330/1976 του Λάσκαρη και η «κατάργηση της πάλης των τάξεων»