22 ΜΑΗ 2024

Προκήρυξη της Πρωτοβουλίας «Έξω από την ΕΕ - Αποχή από τις Ευρωεκλογές»

ΑΠΟΧΗ!

Ο λαός μας να παλέψει για τη δική του προοπτική – έξω από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ – για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση

Σύσσωμο το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης προσπαθεί να πείσει τον λαό να ψηφίσει στις Ευρωεκλογές! Εκατομμύρια ξοδεύονται σε καμπάνιες και διαφημιστικά, είτε από αστικά κόμματα είτε από την ίδια την ΕΕ. Όλα αυτά αποτελούν μια προσπάθεια νομιμοποίησης του σφαγείου των ιμπεριαλιστών στα μάτια των λαών της Ευρώπης. Μια προσπάθεια να πείσουν τους λαούς ότι οι ιμπεριαλιστές «θέλουν να ακούσουν τη φωνή τους». Ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι τάχα κάτι διαφορετικό από μια λυκοσυμμαχία ιμπεριαλιστών, που προετοιμάζει πολέμους και προωθεί μέτρα φτώχειας και εξαθλίωσης για την εργατική τάξη και τους λαούς. Τι μας λένε λοιπόν:

«Με τις ευρωεκλογές αποφασίζουμε συλλογικά για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Βαφτίζουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως έναν «ναό της δημοκρατίας» ενώ στην πραγματικότητα αποτελεί ένα «θέατρο του παραλόγου» το οποίο τάχα αποφασίζει για το μέλλον μας. Η αλήθεια είναι ότι καμία απόφαση δεν παίρνεται εκεί μέσα! Γιατί οι πολιτικές που μας ρημάζουν τη ζωή αποφασίζονται από τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία! Θέλουν να ξεχάσουμε ότι η ΕΕ δεν είναι τίποτα άλλο από μια συμμαχία που σκοπό έχει την όσο μεγαλύτερη εκμετάλλευση των λαών από μια χούφτα ιμπεριαλιστές!

«Η ΕΕ πρωτοστατεί σε κοινωνικά δικαιώματα»

Μιλούν για «κοινωνικά δικαιώματα», «κράτος δικαίου» και «δικαιώματα καταναλωτών» την ίδια στιγμή που, με τις πολιτικές τους, προωθούν τη φτώχεια, την εξαθλίωση, ενώ κάθε αντίδραση σε αυτές αντιμετωπίζεται με τρομοκρατία και καταστολή! Για την ΕΕ, «δικαιώματα» έχουν μόνο οι ιμπεριαλιστές και όχι οι λαοί! Για αυτόν ακριβώς τον λόγο οι τάχα «δημοκράτες» ποινικοποιούν τους αγώνες, εντείνουν τον αντι-κομμουνισμό και φτάνουν μέχρι και στο να απαγορεύσουν τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό!

«Με την ΕΕ μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις παγκόσμιες προκλήσεις»

Η ΕΕ έχει ενεργό ρόλο στην τροφοδότηση του άδικου πολέμου της Ουκρανίας όπου μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ετοιμάζουν τους λαούς της Ευρώπης για νέες «μαύρες μέρες»! Μιλούν για «πολεμική οικονομία» και για προετοιμασία του πολέμου «από τα σχολεία». Την ίδια στιγμή είναι συνένοχοι στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού στηρίζοντας το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ! Όταν μιλούν για «αντιμετώπιση των προκλήσεων» εννοούν ότι ετοιμάζουν τους λαούς να γίνουν «κρέας στα κανόνια» των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών!

«Ελλάδα χωρίς ΕΕ δεν μπορεί να υπάρξει»

Για την Ελλάδα, η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίνει ακόμα περισσότερα δεινά για το λαό, τους εργάτες και τη νεολαία. Σημαίνει κι άλλη φτωχοποίηση, μιας και ο εργαζόμενος λαός ληστεύεται διπλά. «Μέσα» στη χώρα από την άρχουσα τάξη και «έξω» από τα ξένα αφεντικά της ΕΕ. Παράλληλα, με βάση τους σχεδιασμούς της ΕΕ για τη χώρα μας, οι παραγωγικές δραστηριότητες (αγροτική και βιομηχανική παραγωγή) διαλύονται! Εδώ και 45 χρόνια, η Ελλάδα μετατρέπεται σε «παράδεισο» για την κερδοφορία των ξένων και ντόπιων αφεντικών, ενώ διαμορφώνεται μια «κόλαση» για τον λαό, την εργατική τάξη και τη νεολαία!

Καμία καλύτερη μέρα για τον λαό δεν θα έρθει μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών! Ήδη οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ, αλλά και η κυβέρνηση, μας ετοιμάζουν για τον νέο γύρο λιτότητας και επίθεσης! Κανένα αποτέλεσμα στην «ευρωκάπλη» δεν θα το αλλάξει αυτό! Οι λαοί της Ευρώπης θα βρουν το δίκιο τους στον δρόμο του αγώνα και όχι στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς. Στις 9 Ιουνίου ο λαός πρέπει με τη μαζική ΑΠΟΧΗ να δείξει ότι δεν αποδέχεται την μαύρη προοπτική που του φέρνει η ΕΕ! Ότι δεν νομιμοποιεί με τη συμμετοχή του στις κάλπες των ιμπεριαλιστών, τις πολιτικές του πολέμου, της φτώχειας και του φασισμού!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
«Έξω από την ΕΕ - Αποχή από τις Ευρωεκλογές»

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr