19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2023

Όλοι στην απεργία την Πέμπτη 21/9! Να μην περάσει το αντεργατικό τερατούργημα!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 5ΗΜΕΡΟ-8ΩΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Την ώρα που ο λαός και οι εργαζόμενοι βλέπουν τη ζωή τους να καταστρέφεται από την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου που αδιαφορούν πλήρως για τους κόπους, τις αγωνίες και την ίδια την επιβίωσή τους, οι προκλήσεις δεν έχουν τελειωμό. Ανάμεσα σε πυρκαγιές και πλημμύρες, και ενώ ο λαός μετράει ήδη δεκάδες νεκρούς, θύματα της δολοφονικής αυτής πολιτικής, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει φέρει σε «διαβούλευση» το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο, με το οποίο προσπαθεί να βάλει ταφόπλακα σε όποια εργατική κατάκτηση έχει απομείνει. Στη νέα «πραγματικότητα» που θέλουν να επιβάλουν, η έννοια του δικαιώματος δεν έχει θέση, η ζωή ευτελίζεται και η εργασιακή ζούγκλα γίνεται καθεστώς.

Το νέο τερατούργημα, που ακολουθεί πιστά τις αντιδραστικές εντολές της ΕΕ, πατάει πάνω στο έδαφος που έστρωσε ο νόμος Χατζηδάκη και θέλει να εντείνει παραπέρα τον εργασιακό μεσαίωνα. Παρά την εκστρατεία εξαπάτησης που επιχειρούν τα επιτελεία της κυβέρνησης και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ, που λίγο-πολύ το παρουσιάζουν ως φιλεργατικό, στην πραγματικότητα επιδιώκουν τη νομιμοποίηση και την επέκταση της εργασιακής βαρβαρότητας και τη διάλυση κάθε εργασιακού και συνδικαλιστικού δικαιώματος.

Θέλουν να καταργήσουν το 5ήμερο-8ωρο

Με την παράλληλη απασχόληση σε πολλαπλούς εργοδότες, ουσιαστικά νομιμοποιούν τις 13 ώρες δουλειάς την ημέρα. Ακόμα, οι εργοδότες, όποτε τους βολεύει, θα μπορούν να επιβάλλουν και 6ήμερη εργασία. Οι εργαζόμενοι θα εξοντώνονται δουλεύοντας όλη μέρα – κάθε μέρα (όπως οι συνταξιούχοι θα δουλεύουν μέχρι τα 74!) για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Η κυβέρνηση της δήθεν «ανάπτυξης» ουσιαστικά ομολογεί ότι δεν πρόκειται να δοθούν αυξήσεις και ότι η μόνη «διέξοδος» βρίσκεται στη δουλειά μέχρι τελικής πτώσεως! Τέτοια ανάπτυξη!!!

Θέλουν την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων

Φέρνουν τις συμβάσεις μηδενικών ωρών, δηλαδή την ομηρία του εργαζόμενου, ο οποίος θα πρέπει να είναι μονίμως διαθέσιμος στις ορέξεις του εργοδότη και θα ενημερώνεται τελευταία στιγμή, για το αν και πόσο θα δουλέψει. Επιπλέον, εφαρμόζεται και για τους συμβασιούχους η δοκιμαστική περίοδος, στην οποία οργιάζουν οι εκβιασμοί και οι πιέσεις της εργοδοσίας για δουλειά κάτω από απάνθρωπους όρους, ενώ διευκολύνει και τις απολύσεις συμβασιούχων. 

Θέλουν να ποινικοποιήσουν το δικαίωμα στην απεργία

Η υπεράσπιση της συλλογικής απόφασης για απεργία, απέναντι στην απεργοσπασία, στοχοποιείται ακόμη πιο έντονα, με την επιβολή ποινικής δίωξης, που σημαίνει επιβολή χρηματικού προστίμου και τουλάχιστον 6 μήνες φυλάκιση(!).

Οι αντιδραστικές αυτές διατάξεις φανερώνουν τη μαύρη πραγματικότητα που οραματίζεται το κεφάλαιο για την εργατική τάξη και τις εργαζόμενες μάζες. Το κεφάλαιο εκμεταλλεύεται τον ταξικό συσχετισμό για να ξεσαλώσει και να επιβάλει την εργασιακή ζούγκλα, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα και αξιοπρέπεια, την πολιτική «όλα για το κεφάλαιο». Με περισσό θράσος, εκμεταλλεύονται τη μάχη για την επιβίωση που δίνει ο λαός μας και βαφτίζουν «δικαιώματα» και «ελευθερίες» τη σκλαβιά και την εξαθλίωση!

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ! 

Οι εργαζόμενοι πρέπει μαζικά και αποφασιστικά να παλέψουν ενάντια στο νέο αντεργατικό τερατούργημα! Να βροντοφωνάξουν πως δε θα γίνουν σύγχρονοι σκλάβοι για να αυγατίζουν τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών. Να υπερασπιστούν τη ζωή και τα ταξικά τους συμφέροντα, τη δουλειά με δικαιώματα και το όπλο της απεργίας! Η μάχη αυτή πρέπει να δοθεί τώρα! Δεν πρέπει το εργατικό κίνημα να αποδεχτεί τη σιγή νεκροταφείου που θέλουν να επιβάλουν οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ. Ούτε μπορεί να περιμένει «σε επαγρύπνηση» μέχρι να ολοκληρωθούν οι δημοτικές εκλογές!

Σε ολόκληρη τη χώρα οι εργαζόμενοι να μπουν σε θέση μάχης! Με όπλο τα συλλογικά τους όργανα, με πρωτοβουλίες παντού, να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις και να μπουν σε μαζικό απεργιακό αγώνα!

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 5ΗΜΕΡΟ-8ΩΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
  • ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!
  • ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!  
Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Η στήλη του διαλόγου θα παραμείνει ανοιχτή ως τις 20/6
 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr