08 ΦΛΕΒΑΡΗ 2024

Ο δρόμος άνοιξε, το μήνυμα στάλθηκε! Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι την νίκη!

Χαιρετίζουμε τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που σήμερα, 8 Φλεβάρη, έγιναν ένα ποτάμι κόσμου και βούλιαξαν το κέντρο της Αθήνας. Φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί, αλλά και εργαζόμενοι και λαϊκοί άνθρωποι, συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα στη δωρεάν δημόσια εκπαίδευση!

Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να αλλάξει το ξεκάθαρο μήνυμα της σημερινής μεγαλειώδους συγκέντρωσης!

  • Ούτε η κυβερνητική προπαγάνδα για μειοψηφίες που αντιδρούν ενάντια στην επίθεσή της.
  • Ούτε η όλη επιχείρηση τρομοκρατίας και καταστολής απέναντι σε όποιο κομμάτι θέλει να αγωνιστεί και να παλέψει.
  • Ούτε καν οι «αντιπαραθέσεις» με κράνη και καδρόνια που έγιναν στην αρχή της συγκέντρωσης από τους διάφορους «ιδιοκτήτες» του κινήματος και των φοιτητικών συλλόγων.

Το μήνυμα ήταν καθαρό: Η νεολαία θέλει και θα παλέψει. Πεισματικά, επίμονα και κόντρα σε όλο το κλίμα που επιχειρείται να επιβληθεί. Έχει σηκώσει το γάντι απέναντι στην βαρβαρότητα του συστήματος. Αποτελεί για άλλη μια φορά πυροδότη και έμπνευση για όλο το λαό που στενάζει κάτω από την ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε. Δίνει θάρρος, κουράγιο και δύναμη σε όποιον θέλει να αντισταθεί και να διεκδικήσει!

Το μήνυμα ήταν καθαρό: κόντρα σε όλες τις κυριλέ δημοσκοπήσεις του συστήματος και των ΜΜΕ, οι φοιτητές το φώναξαν δυνατά: Δεν θα περάσει το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, δεν θα περάσει η κατάργηση του άρθρου 16, θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα στις δωρεάν σπουδές και στη δωρεάν εκπαίδευση!

Το ίδιο φώναξαν και οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που βρέθηκαν και αυτοί μαζικά στους δρόμους σήμερα και βρίσκονται κάτω από την ίδια μπότα της επίθεσης!

Μπορούμε να τους νικήσουμε! Στο δρόμο! Η διαδήλωση, η κατάληψη, η απεργία αποδεικνύονται ξανά σαν τα ισχυρότερα όπλα του λαού για να παλέψει ενάντια στο σύστημα!

Γι’ αυτό ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και να απλώσει! Να ενωθούν όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια. Να μπολιαστεί η ορμή της νεολαίας με το δίκιο των αγροτών, με την ανάγκη του λαού να ζήσει.

Οι συνελεύσεις αποτέλεσαν βασικό όπλο για να διαρκέσει ο αγώνας τόσες βδομάδες. Πρέπει να ενισχυθούν! Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, ο λαός να κινηθούν αντίστοιχα! Να απαιτηθούν ΑΜΕΣΑ απεργίες! Να ανανεωθούν τα ραντεβού στους δρόμους των πόλεων με περισσότερο κόσμο, ακόμα πιο αποφασιστικά! Κόντρα στον τσαμπουκά και την τρομοκρατία της κυβέρνησης. Κόντρα στις λογικές που εκτονώνουν και θέλουν να κλείσουν τον αγώνα. Η νεολαία θα συνεχίσει πεισματικά μέχρι τη νίκη! Και ο λαός είναι μαζί της!

ΟΛΟΙ στους δρόμους και στις διαδηλώσεις!
Νέες συνελεύσεις-καταλήψεις-απεργίες!
Φοιτητές-μαθητές-εκπαιδευτικοί, κοινός αγώνας!
Κάτω το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια!
Λαός και νεολαία παλεύουν για δωρεάν δημόσια παιδεία!
Κάτω η επίθεση του συστήματος!

Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2024

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Η στήλη του διαλόγου θα παραμείνει ανοιχτή ως τις 20/6
 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr