08 ΟΚΤΩΒΡΗ 2023

Ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού είναι δίκαιος! Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Η μαζική επίθεση των δυνάμεων της Χαμάς, με πλήθος ρουκετών, σπάσιμο του φράκτη-φυλακή των ισραηλινών και την είσοδο Παλαιστίνιων μαχητών σε επτά, κατεχόμενες από το Ισραήλ, περιοχές της Παλαιστίνης, είναι η δίκαιη αντίδραση ενός λαού που για δεκαετίες ασφυκτιά κάτω από το δολοφονικό κλοιό του Ισραήλ. Είναι μια πράξη που παράχθηκε από το διαρκές έγκλημα του φασιστικού-σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό.

Γιατί τέτοιο έγκλημα είναι η μετατροπή της Λωρίδας της Γάζας στην πιο μεγάλη φυλακή του κόσμου, με τους φασίστες του Ισραήλ να έχουν οδηγήσει τα 2,3 εκατομμύρια των κατοίκων της σε συνθήκες απίστευτης φτώχειας και εξαθλίωσης, μέσω του πολύχρονου αποκλεισμού. Ενώ είναι αρκετές φορές που η ανάγκη του ισραηλινού κράτους να επιδείξει πυγμή αλλά και να προωθήσει την «τελική λύση» για τον πλήρη αφανισμό του παλαιστινιακού λαού, οδηγεί σε μαζικούς βομβαρδισμούς σπιτιών και πολυκατοικιών μέσα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Τέτοιο έγκλημα είναι οι συνεχείς καταπατήσεις της Παλαιστινιακής γης από τους εποίκους των ισραηλινών κατακτητών με τις ευλογίες όλων των κυβερνήσεων του Ισραήλ – «αριστερών», «κεντρώων», «δεξιών» και τα τελευταία χρόνια «ακροδεξιών» και ανοιχτά φασιστικών κομμάτων.

Γιατί τέτοιο έγκλημα, διαρκές και φασιστικό, είναι τελικά το διώξιμο των Παλαιστινίων από τη γη τους με τον κατακτητικό πόλεμο του 1948, αλλά και τον πόλεμο του 1967 που οδήγησε στην κατοχή του μεγαλύτερου μέρους της Παλαιστίνης και τον ασφυκτικό έλεγχο του υπόλοιπου τμήματος από τους φασίστες-σιωνιστές του Ισραήλ και για λογαριασμό των ΗΠΑ. Διότι οι ΗΠΑ έκαναν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να φυτέψουν στην περιοχή της Μέσης Ανατολής ένα κράτος-χωροφύλακα με σκοπό να την ελέγχουν και φυσικά να παρεμβαίνουν-επεμβαίνουν για να διασφαλίζουν την κυριαρχία τους σ’ αυτό το κρίσιμο –γεωπολιτικό και οικονομικό-ενεργειακό– σταυροδρόμι.

Δεν είναι απίθανο, με βάση τα χαρακτηριστικά της Χαμάς, τις αυταπάτες της για ορισμένα από τα αντιδραστικά καθεστώτα της περιοχής, αλλά και τις διασυνδέσεις της με άλλᬬ– η επίθεση αυτή να συνδέεται και με την προσπάθεια της Χαμάς να δυναμιτίσει την προωθούμενη από τη διοίκηση Μπάιντεν συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Σαουδικής Αραβίας, που θεωρεί ότι θα «υποβαθμίσει» ακόμη περισσότερο το «παλαιστινιακό ζήτημα».

Ωστόσο, παρά τις επιφυλάξεις που μπορεί να υπάρχουν για την πραγματική διάθεση της ηγεσίας της Χαμάς, το βάθος της προετοιμασίας της επίθεσης και της αντιμετώπισης της απάντησης των κατακτητών, και κυρίως για το ότι λείπουν τα ιδεολογικά και πολιτικά εκείνα στοιχεία, της κομμουνιστικής κατεύθυνσης, που θα μπορούσαν να φέρουν τη νίκη στον ένοπλο αγώνα, οι εξελίξεις αυτές δείχνουν πως οι λαοί, ακόμα και αν δεν έχουν τις ηγεσίες που τους αναλογούν, δεν διαλέγουν τις αλυσίδες τους!

Αυτή η εξέλιξη σίγουρα θα πολλαπλασιάσει τις επιπλοκές στην Μέση Ανατολή που έχει μετατραπεί σε ένα πυρακτωμένο κουβάρι αντιθέσεων και στην οποία το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούνται σημαντικές ανακατατάξεις. Ταυτόχρονα με τα γεγονότα στην Γάζα, η τουρκική αστική τάξη βομβάρδισε για πολλοστή φορά περιοχές του Ιράκ και της Συρίας, ενώ ντρόουν της καταρρίφθηκε από τις δυνάμεις των ΗΠΑ που εδρεύουν στις κουρδικές περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας. Ιράν και Σαουδική Αραβία, με τη διαμεσολάβηση της Κίνας, προσπαθούν να βρουν τρόπους συνύπαρξης (εξού και η παρέμβαση Μπάιντεν), ενώ η Υεμένη συνεχίζει να υφίσταται τον πολύχρονο εξοντωτικό πόλεμο από τη Σαουδική Αραβία και τους συμμάχους της.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, φυσικά οι ΗΠΑ, γνωστοί συνένοχοι και στυλοβάτες του φασιστικού-σιωνιστικού Ισραήλ και αρωγοί των εγκλημάτων του εναντίον του παλαιστινιακού λαού, εκδίδουν ανακοινώσεις συμπαράστασης και μιλούν για το «δικαίωμα αυτοάμυνας» των καταχτητών. Από κοντά, όχι μόνο η δουλοπρεπής έναντι του φασιστικού Ισραήλ και των ΗΠΑ, κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει την –ντροπιαστική για κάθε προοδευτικό άνθρωπο– στήριξη των φασιστών-σιωνιστών που ξεκίνησε από την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα χρόνια 2015-2019.

Οι προοδευτικοί άνθρωποι σε όλη τη γη, οι καταπιεσμένοι λαοί του πλανήτη, είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Είναι με τον παλαιστινιακό Δαβίδ έναντι του ισραηλινού-αμερικάνικου Γολιάθ. Είναι με τον Παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται για να ζει με αξιοπρέπεια σε μια λεύτερη πατρίδα ενάντια στους φασίστες-σιωνιστές κατακτητές του που τον δολοφονούν με κάθε τρόπο και μέσο εδώ και 75 ολόκληρα χρόνια!

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί όλες τις αριστερές οργανώσεις, κάθε αριστερή προοδευτική συλλογικότητα, κάθε αριστερό προοδευτικό άνθρωπο, να υπερασπιστούν πλατιά και μαζικά, στο δρόμο, και σε κάθε περιοχή της χώρας το δίκιο του αγωνιζόμενου Παλαιστινιακού λαού.

Σάββατο 7/10/2023

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr