17 ΜΑΗ 2023

H κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ(μ-λ) στην Αθήνα

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης:

Με ζωντάνια και παλμό πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ(μ-λ) στην Αθήνα, την Παρασκευή 12 Μαΐου στην Πλατεία στο Μοναστηράκι. Ιδιαίτερα έντονη ήταν η παρουσία της νεολαίας, μαθητών, φοιτητών και νέων εργαζομένων, ενώ με ενδιαφέρον παρακολούθησε τη συγκέντρωση και ο γύρω κόσμος που είδε τις κόκκινες σημαίες να πλημμυρίζουν την πλατεία και τις ομιλίες να του προξενούν το ενδιαφέρον.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με την ομιλία της Μαρίζας Κραψίτη (ΕΔΩ), εργαζόμενης, η οποία αναφέρθηκε στην κατάσταση που βίωσε και βιώνει ο λαός μας, με ιδιαίτερη αναφορά στην τετραετία που προηγήθηκε και τα πρωτόγνωρα ζητήματα με τα οποία βρέθηκαν οι λαοί: την πανδημία, τον πόλεμο στην Ουκρανία, και φυσικά την ένταση της επίθεσης που έχουν εξαπολύσει οι δυνάμεις του συστήματος στους λαούς και την εργατική τάξη. Έγινε μια σύντομη αλλά ουσιαστική αναδρομή στα πολιτικά ζητήματα που τέθηκαν την περίοδο αυτή και βέβαια την αποφασιστική και πρωτοπόρα στάση του ΚΚΕ(μ-λ).

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο φοιτητής Δημήτρης Βασιλάκης (η ομιλία ΕΔΩ), που μίλησε για τα ιδιαίτερα ζητήματα που αντιμετώπισε η νεολαία και την πολιτική σημασία της επίθεσης που δέχεται. Υπενθύμισε τη σημαντική αντιπαράθεση που έκανε το ΚΚΕ(μ-λ) στη σφοδρή αυτή επίθεση αλλά και στις λαθεμένες απόψεις που εμφανίστηκαν στην αριστερά, όπως στο ζήτημα της τηλεκπαίδευσης.

Τελευταία ομιλία στη συγκέντρωση ήταν του Κώστα Μπεκιάρη (ΕΔΩ), εργαζόμενου και υποψηφίου στη Β2 εκλογική περιφέρεια της Αθήνας, ο οποίος έκανε μια συνολικότερη αναφορά στην πολιτική κατάσταση που επικρατεί προεκλογικά στο αστικό πολιτικό μπλοκ. Αλλά και μια κριτική στις λαθεμένες αντιλήψεις που καλλιεργούνται, με ιδιαίτερη αναφορά στο ρεφορμιστικό ΚΚΕ που θέλει να εμφανίζεται ως ο μόνος γνήσιος εκφραστής των λαϊκών συμφερόντων.

Και οι τρεις ομιλίες κάλεσαν το λαό και τη νεολαία να γυρίσουν την πλάτη στους κυρίαρχους, να απορρίψουν τους εκβιασμούς και τα ψευτοδιλημματα και να στηρίξουν τη γραμμή της Αντίστασης, της Οργάνωσης και της Διεκδίκησης, έτσι όπως -με συνεπή και αποφασιστικό τρόπο- υπηρετεί το ΚΚΕ(μ-λ).

Αναζήτηση
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr