20 ΜΑΗ 2024

Κοινή δήλωση οργανώσεων: Στηρίζουμε την κινητοποίηση ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις - υπερασπιζόμαστε τα σωματεία και τους αγώνες, Πέμπτη 23 Μάη, 6.30 μμ, Προπύλαια

Ο καταιγισμός συνδικαλιστικών διώξεων της τελευταίας περιόδου αποτελεί κεντρική επιλογή της κυβέρνησης και του συστήματος.

Δεκάδες εκπαιδευτικοί, υγειονομικοί, εργαζόμενοι και εργάτες είναι αντιμέτωποι με πλήθος διοικητικών αλλά και ποινικών διώξεων εξαιτίας της συνδικαλιστικής – πολιτικής δράσης τους.

Στόχος όλης αυτής της φασίζουσας εκστρατείας είναι να βγει κάθε αγωνιστική συνδικαλιστική δράση στην παρανομία για να μπορεί να περάσει η βάρβαρη πολιτική του πολέμου, της φτώχειας, του φασισμού, του ρατσισμού και της συντριβής των λαϊκών και εργατικών δικαιωμάτων. Σύστημα και κυβέρνηση εκμεταλλεύονται όλο το αντεργατικό – αντισυνδικαλιστικό θεσμικό πλαίσιο (Νόμοι Γεωργιάδη, Χατζηδάκη, Χρυσοχοΐδη, νέος Ποινικός Κώδικας) σε αυτήν την κατεύθυνση.

Στις 23 Μάη καλείται διαδήλωση για το ζήτημα αυτό από την πρωτοβουλία «Συνδικαλιστικές Οργανώσεις & Κινήσεις, Συλλογικότητες – Κινήσεις γειτονιάς». Η πρωτοβουλία αυτή ήδη έχει διοργανώσει (με τη συμμετοχή πολλών φορέων) μια επιτυχημένη διαδήλωση στον Πειραιά στις 21 Μάρτη και μια εξίσου επιτυχημένη εκδήλωση στη Νομική στις 25 Απρίλη.

Οι οργανώσεις που υπογράφουμε τη δήλωση αυτή θεωρούμε ότι το ζήτημα των συνδικαλιστικών διώξεων είναι πολύ σοβαρό και θα συνεχίσουμε να το έχουμε μπροστά μας, με ακόμα μεγαλύτερη ένταση.

Το άνοιγμα του ζητήματος στον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία είναι η μόνη ασπίδα του κινήματος ενάντια στην επίθεση του συστήματος. Η πρόσφατη ανάκληση της απόλυση του ΔΑ αγωνιστή συνδικαλιστή - εργαζόμενου του ΕΚΠΑ, είναι αποτέλεσμα του κινήματος αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε. Αυτό το κίνημα πρέπει να δυναμώσει γιατί αφορά όλο το εργατικό κίνημα.

Οι οργανώσεις που υπογράφουμε αυτή τη δήλωση θα συμμετέχουμε και θα στηρίξουμε αποφασιστικά τη διαδήλωση την Πέμπτη 23 Μάη, 6.30 μμ στα Προπύλαια και καλούμε και όλες τις οργανώσεις του αγώνα να κάνουν το ίδιο.

Οι διώξεις δεν θα περάσουν – Κάτω τα χέρια από τους αγώνες και τα σωματεία!

ΚΚΕ(μ-λ)
ΝΑΡ
Παρέμβαση
Πολιτική Οργάνωση Κόκκινο Νήμα

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr