02 ΜΑΗ 2024

Καταγγελία στο Δήμο Ηρακλείου: Η φίμωση της λαϊκής πάλης δε θα περάσει!

Καταγγέλλουμε τον Δήμο Ηράκλειου για την μαύρη, αντιδραστική, αντιδημοκρατική εκστρατεία φίμωσης και απαγόρευσης της ελεύθερης διακίνησης πολίτικων ιδεών. Ο Δήμος Ηρακλείου με αφορμή τις επικείμενες ευρωεκλογές, κοινοποίησε στο ΚΚΕ(μ-λ) που καλεί τον λαό σε ΑΠΟΧΗ από την φάρσα των ευρωεκλογών, αλλά και σε όλα τα κόμματα που συμμετέχουν με ψηφοδέλτιο, τον τιμοκατάλογο των δυσβάστακτων προστίμων για αφισοκόλληση. Είναι μάλιστα τόσο υποκριτές και θρασύδειλοι που αναθέτουν την πολιτική ευθύνη για αυτήν την αντιδημοκρατική απόφαση στην Διεύθυνση Καθαριότητας, βαφτίζοντας την πολιτική αφίσα «ρύπανση από διαφημίσεις».  

Με αυτόν τον τρόπο ο Δήμος Ηρακλείου στοιχίζεται στην κεντρική πολιτική γραμμή της κυβέρνησης που έχει στήσει μια βιομηχανία προστίμων και πολιτικών-συνδικαλιστικών διώξεων με στόχο την φίμωση κάθε φωνής αντίστασης και αγώνα. Ήδη η Οργάνωση μας βρίσκεται αντιμέτωπη με το πρόστιμο των 18500 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής από τις προηγούμενες Εθνικές εκλογές, ενώ πρόσφατα, μετά από κινητοποιήσεις ακυρώθηκε το πρόστιμο των 5500 ευρώ από τον Δήμο Αθηναίων.

Είναι σαφές ότι η απαγόρευση της πολιτικής αφίσας δεν αγγίζει τα μεγάλα αστικά κόμματα εξουσίας για τα οποία οι κεφαλαιοκράτες έχουν εξασφαλίσει καρεκλά νυχθημερόν στα ΜΜΕξαπάτησης. Ούτε βέβαια τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα που, λαμβάνοντας την κρατική χρηματοδότηση, υποτάσσονται στο πλαίσιο της αστικής δημοκρατίας (άντε να πληρώσουν και κανένα πρόστιμο). Για τους πολίτικους εκφραστές του κεφαλαίου, για τα τσιράκια των Αμερικάνων και ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, υπάρχει άφθονος δημόσιος και ιδιωτικός χώρος και χρόνος για να προπαγανδίζουν τον ρεαλισμό της υποταγής στους κυρίαρχους και να χύνουν το δηλητήριο των ακροδεξιών και φασιστικών απόψεων, «ρυπαίνοντας» τις λαϊκές συνειδήσεις. Την ίδια στιγμή μάλιστα που τα κοινοβουλευτικά κόμματα τηρούν σιγή ιχθύος για την ποινικοποίηση και την απαγόρευση της πολιτικής αφίσας αποθεώνουν από κοινού την «διεύρυνση της δημοκρατίας» με το καλπονοθευτικό σύστημα της επιστολικής ψήφου, που θα κάνει πρεμιέρα στην ευρωεκλογές. Η αστική δημοκρατία και η «δημοκρατική» ΕΕ των οικονομικών και αντικομουνιστικών μνημονίων διώκουν και ποινικοποιούν τις αγωνιστικές, επαναστατικές πολιτικές απόψεις και ιδέες, περιφρουρώντας τα συμφέροντα και την εξουσία του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού.   

Η απαγόρευση και ποινικοποίηση της πολιτικής αφίσας στοχεύει τις πολίτικες απόψεις και ιδέες που αντιμάχονται το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, των εργασιακών κάτεργων, των μισθών και των συντάξεων πείνα, που απαξιώνει και θυσιάζει την ανθρώπινή ζωή στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Στοχεύει τις πολιτικές απόψεις και ιδέες που αντιμάχονται την ιμπεριαλιστική εξάρτηση της χώρας από τα μεγάλα αφεντικά της ντόπιας κεφαλαιοκρατικής τάξης, ΗΠΑ και ΕΕ, που λεηλατούν τον πλούτο και προετοιμάζουν τον λαό και την νεολαία για να γίνουν κρέας στα κανόνια τους. Στοχεύει τις πολιτικές απόψεις και ιδέες που αποκαλύπτουν την υποκρισία ενός συστήματος που καταστρέφει, ρυπαίνει και λεηλατεί τη φύση και το περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα και διαχρονικά οι κυβερνήσεις με τον κρατικό μηχανισμό της λεγόμενης τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν στήσει το πανηγύρι της άκρατης κερδοφορίας του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου γύρο από την «ανακύκλωση» και την «πράσινη ανάπτυξη». Στοχεύει τις πολιτικές απόψεις και ιδέες που καλούν τον λαό να οργανωθεί και να διεκδικήσει το δικαίωμα του στην ζωή, να γίνει αφέντης του πλούτου και του τόπου του, ενάντια σε ντόπιους και ξένους δυνάστες, τα πραγματικά απόβλητα ενός συστήματος που σαπίζει μολύνοντας τις ζωές μας.     

Ο Δήμος Ηρακλείου με την ποινικοποίηση και την απαγόρευση της πολιτικής αφίσας που συνιστά αντιδημοκρατική και φασίζουσα μέθοδος και πρακτική, ντυμένη με τον μανδύα της ρύπανσης, συντάσσεται, στρατεύεται, γίνεται οργανικό μέρος της εντεινόμενης φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής που εξαπολύει το σύστημα και οι κυβερνήσεις του. Μπροστά στον εφιάλτη της λαϊκής πάλης, των εργατικών αγώνων και των νεολαιίστικων ξεσηκωμών το σύστημα οχυρώνεται και θωρακίζεται ώστε να τσακίσει εν τη γενέσει της κάθε προσπάθεια οργάνωσης, κάθε έκφραση αντίστασης και διεκδίκησης. Με το όργιο της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής αλλά και με το νομικό οπλοστάσιο που έχουν διαμορφώσει με τους νόμους για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων, με τον νόμο Χατζηδάκη και Γεωργιάδη, με τον νέο ποινικό κώδικα, επιχειρούν να θέσουν στην παρανομία τους λαϊκούς-εργατικούς αγώνες και τον ταξικό συνδικαλισμό, χτυπώντας τα σωματεία και τις απεργίες, διώκοντας και ποινικοποιώντας την πολιτική-συνδικαλιστική δράση.

Ο Δήμος Ηρακλείου συντάσσεται και στρατεύεται με την αντιλαϊκή πολιτική του συστήματος και την προσπάθεια να «μαντρωθεί» στο κοινοβουλευτικό μαντρί η συσσωρευμένη λαϊκή οργή και αγανάκτηση που αναζητάει τον δρόμο του αγώνα, όπως χαρακτηριστικά ανέδειξαν οι πολύμηνες φοιτητικές καταλήψεις και οι μαθητικές κινητοποιήσεις αλλά και τα μπλόκα της αγροτιάς, Να «μαντρωθεί» η λαϊκή κατακραυγή στην ευρωκάλπη, σε μια περίοδο που το αστικό πολιτικό σύστημα χαρακτηρίζεται από έντονη ρευστότητα, αστάθεια και αβεβαιότητα.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τον λαό να καταδικάσει την αντιδημοκρατική και φασίζουσα ποινικοποίηση και απαγόρευση της πολιτικής αφίσας. Να υπερασπιστεί τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, την δυνατότητα του να οργανώνεται, να αντιστέκεται, να διεκδικεί το δικαίωμα του στην ζωή! 

Το ΚΚΕ(μ-λ) διαβεβαιώνει τον Δήμο Ηρακλείου ότι η αφίσα μας που καλεί σε ΑΠΟΧΗ από τις ευρωεκλογές θα στολίσει την πόλη μας αναδεικνύοντας την κατεύθυνση της αντικαπιταλιστικής-αντιιμπεριαλιστικής πάλης και την «ΕΞΟΔΟ από ΕΕ-ΝΑΤΟ» ως την μόνη ρεαλιστική προοπτική για τον λαό, τους εργαζόμενους και την νεολαία. Όπως επίσης ότι μετά τις ευρωεκλογές οι αφίσες μας θα καλούν τον λαό να συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια στο κλείσιμο των νοσοκομείων για πλήρη-ίση ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενάντια στους ταξικούς φραγμούς για δωρεάν εκπαίδευση, ενάντια στην αντεργατική πολιτική για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την εμπλοκή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς για ανθρώπινη και ειρηνική ζωή!

Η κρατική τρομοκρατία δεν μας σταματά!

Οι ΑΓΩΝΕΣ δεν τρομοκρατούνται, οι ΙΔΕΕΣ δεν καταστέλλονται, η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ δεν φιμώνεται, η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ δεν ποινικοποιείται!

Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες!

Κάτω η πολιτική της φασιστικοποίησης!

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr