20 ΙΟΥΝΗ 2023

Καταγγελία για το νέο πρόστιμο σε βάρος του ΚΚΕ(μ-λ) από τον δήμο Αθήνας

Με ένα ακόμη πρόστιμο στις 19/6 (μόλις 3 μέρες μετά το πρώτο πρόστιμο) σε βάρος του ΚΚΕ(μ-λ), ύψους 5.400 ευρώ, αυτή τη φορά από τον δήμο Αθήνας, συνεχίζεται η προσπάθεια των επιτελείων της Νέας Δημοκρατίας να στοχοποιήσουν και να ποινικοποιήσουν την πολιτική δράση των αριστερών οργανώσεων, να φιμώσουν τις αριστερές φωνές.

Η εναλλαγή δήμου Αθήνας και Περιφέρειας σε αυτόν το ρόλο (και με άγνωστο το ποιος άλλος θα πάρει τη σκυτάλη) αποδεικνύει ότι η προσπάθεια είναι συντονισμένη και κεντρικά καθοδηγούμενη. Και φυσικά, η αιτία δεν βρίσκεται ούτε στην «ευαισθησία» τους γύρω από ζητήματα ρύπανσης ούτε στην «αγωνία» τους για την οδική ασφάλεια. Εξάλλου, σε αυτά έχουν δώσει και οι δύο τους απανωτές εξετάσεις και έχουν αποτύχει παταγωδώς, καθώς οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου και ιδιαίτερα της Αθήνας, βιώνουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει περιβαλλοντική υποβάθμιση και καταστροφή, τι σημαίνει άθλιες υποδομές και δρόμοι-καρμανιόλες.

Θα χρειάζονταν σελίδες επί σελίδων για να περιγραφούν τα αίσχη της πολιτικής που από κοινού στηρίζουν, και η οποία –απολύτως δικαιολογημένα– ξεσηκώνει κάθε τόσο μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις. Όπως χρειάζεται και πολλή υπομονή για να ανεχθεί κανείς το θράσος και την υποκρισία τους.

Γιατί η πραγματική αιτία της σπουδής τους να βγάλουν στην παρανομία την αφισοκόλληση και την ανάρτηση αεροπανό, βρίσκεται στο ότι θέλουν να επιβάλουν σιωπητήριο σε κάθε φωνή που αντιστέκεται και διεκδικεί. Σε κάθε φωνή που ορθώνει ανάστημα ενάντια στην πολιτική βαρβαρότητα την οποία εκπροσωπούν και προωθούν. Η ποινικοποίηση της αφισοκόλλησης είναι η συνέχεια, το συμπλήρωμα του νόμου για την απαγόρευση των διαδηλώσεων και του νόμου Χατζηδάκη για την ποινικοποίηση της απεργίας. Είναι η συνέχεια της πολιτικής που θέλει αστυνομία στα πανεπιστήμια, ΜΑΤ σε κάθε γωνία της πόλης. Είναι η συνέχεια του κλίματος τρομοκρατίας και καταστολής που αντιμετωπίζει κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας.

Και φυσικά, προετοιμάζουν το σκηνικό της επόμενης μέρας των εκλογών. Τότε που θα ξετυλιχτεί ο νέος γύρος της άγριας επίθεσης που υπαγορεύουν τα ξένα και ντόπια αφεντικά τους. Στοχοποιούν το ΚΚΕ(μ-λ) και τις οργανώσεις της αριστεράς ακριβώς γιατί γνωρίζουν ότι οι ιδέες της Οργάνωσης, της Αντίστασης και της Διεκδίκησης θα κινητοποιήσουν ξανά και ξανά την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία.

Φοβούνται τη λαϊκή οργή και φοβούνται όσους θέλουν να την μετατρέψουν σε οργανωμένο αγώνα και σε δύναμη ανατροπής της πολιτικής τους. Φοβούνται και κρύβονται πίσω από γελοίες δικαιολογίες. Φοβούνται και επιστρατεύουν κάθε λογής μηχανισμούς –από τα καλοπληρωμένα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης μέχρι τα ακροδεξιά τρολ– για να δυσφημίσουν τις αριστερές οργανώσεις, για να λοιδορήσουν κάθε προσπάθειά τους να απευθυνθούν στο λαό, για να νομιμοποιήσουν τις –φασιστικής έμπνευσης– μεθοδεύσεις τους.

Το ΚΚΕ(μ-λ) δηλώνει προς το λαό και τη νεολαία ότι δεν πρόκειται να σκύψει το κεφάλι! Θα συνεχίσει να απευθύνεται στο λαό, θα συνεχίσει να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και αγωνίες. Θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να παίρνει πολιτικές πρωτοβουλίες για το ξεδίπλωμα και το δυνάμωμα των λαϊκών αγώνων. Καταγγέλλει τη στοχοποίησή του και απαιτεί την άμεση ακύρωση όλων των προστίμων που επιβλήθηκαν σε αριστερες δυναμεις! Καταγγέλλει την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Αθήνας για τις άθλιες μεθοδεύσεις τους!

Στο κλίμα της φασιστικοποίησης που θέλουν να επιβάλουν θα μας βρουν αποφασιστικά απέναντι! Και σε αυτήν την κατεύθυνση καλούμε όλες τις αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες, τα σωματεία, τους συλλόγους και κάθε δημοκρατικό, προοδευτικό άνθρωπο, να υπερασπιστούν από κοινού το δικαίωμα στην ελεύθερη πολιτική έκφραση, το δικαίωμα στην ελεύθερη πολιτική και συνδικαλιστική δράση, και συνολικότερα τα πολιτικά και δημοκρατικά δικαιώματα.

19/6/23

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Η στήλη του διαλόγου θα παραμείνει ανοιχτή ως τις 20/6
 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr