22 ΦΛΕΒΑΡΗ 2023

Καταγγελία για την άγρια επίθεση της αστυνομίας στη συγκέντρωση εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού

Η πάλη των εργαζόμενων θα σπάσει την κρατική τρομοκρατία

Πρόκληση απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους αποτελεί η σημερινή επίθεση της αστυνομίας με ξύλο και δακρυγόνα σε συγκέντρωση εργαζόμενων στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού μπροστά στο υπ. Εργασίας. Ένας εργαζόμενος τραυματίστηκε στο κεφάλι και δύο συνδικαλιστές, πρόεδροι σωματείων, προσήχθησαν στο ΑΤ Ακρόπολης. Καταγγέλλουμε την κρατική τρομοκρατία απέναντι σε εργαζόμενους.

Αυτή είναι η απάντηση της κυβέρνησης στον δίκαιο αγώνα του κλάδου για συλλογικές συμβάσεις και επίδομα ανεργίας. Πάντα στο πλευρό της εργοδοσίας, στέλνει τα ΜΑΤ να χτυπήσουν απεργούς και σπέρνει την τρομοκρατία στους χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου. Για το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο που δραστηριοποιείται σε ξενοδοχεία και εστίαση, αθρόες επιδοτήσεις στη διάρκεια της πανδημίας, προγράμματα ΕΣΠΑ, ειδικές ρυθμίσεις για την ανέγερση πολυτελών ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και χίλιοι δυο τρόποι ενίσχυσης. Για τους εργαζόμενους που επί μήνες στην πανδημία βρέθηκαν στη φτώχεια, άρνηση κήρυξης υποχρεωτικών των όποιων κλαδικών συμβάσεων υπογράφονται, προγράμματα ΔΥΠΑ (πρ. ΟΑΕΔ) με άθλιες αμοιβές και ακρίβεια με μισθούς πείνας.

Η κυβέρνηση αποδεικνύει στην πράξη πως μόνο υποκρισία φανερώνουν οι κατά καιρούς δηλώσεις σχετικά με την εργοδοτική αυθαιρεσία, τους τραγικούς όρους δουλειάς και διαβίωσης στη σαιζόν, τα ατελείωτα ωράρια 7 μέρες τη βδομάδα, τους μισθούς που συχνά δίνονται μικρότεροι απ’ τα συμφωνημένα, την αντιμετώπιση με όρους μαφίας απ’ την εργοδοσία. Μόνο υποκρισία φανερώνουν οι “ανησυχίες” για την έλλειψη προσωπικού, σ’ έναν κλάδο που πολλοί εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν εξαιτίας των συνθηκών.

Συνθήκες που κυριαρχούν εδώ και πολλά χρόνια, στη βάση της αντεργατικής επίθεσης που προωθείται από κάθε κυβέρνηση. Μόνο υποκρισία λοιπόν αποτελούν οι προεκλογικές υποσχέσεις, από κυβέρνηση και αντιπολίτευση, για αυξήσεις στους μισθούς, που θυμίζουν τις προηγούμενες υποσχέσεις για πολλές και καλές δουλειές.

Σε περίοδο απανωτών κρίσεων, το σύστημα δεν έχει να υποσχεθεί καμιά πραγματική προοπτική για τους εργαζόμενους και το λαό. Μπροστά στις σημαντικές, μαζικές κινητοποιήσεις μιας σειράς κλάδων εργαζόμενων το τελευταίο διάστημα, το μόνο που μπορεί να αντιτάξει είναι η κοροϊδία, η καταστολή κι η τρομοκρατία. Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό μόνο απ’ τους αγώνες τους έχουν να περιμένουν. Μια επόμενη ενδεχόμενα “πετυχημένη” σαιζόν, ακριβώς όπως κι οι προηγούμενες για τις οποίες οι κυβερνήσεις τούς καλούσαν να “πανηγυρίσουν”, θα φορτωθεί στις δικές τους πλάτες. Στην εργοδοτική και κυβερνητική τρομοκρατία, ν’ απαντήσουν εντείνοντας πανελλαδικά τις κινητοποιήσεις και τις διεκδικήσεις τους.

22 Φλεβάρη 2023

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr