31 ΜΑΗ 2023

Καταγγελία για τη φασιστική επίθεση σε μέλος της Λαϊκής Δράσης

Καταγγέλλουμε απερίφραστα στο λαό και τη νεολαία τη θρασύδειλη και φασιστική επίθεση που δέχτηκε μέλος της Λαϊκής Δράσης την Πέμπτη 25/5, κάτω από το σπίτι του, καθώς επέστρεφε από πολιτική εκδήλωση του χώρου του, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του!

Η συγκεκριμένη επίθεση δεν είναι κεραυνός εν αιθρία! Έρχεται ως συνέχεια της εμφάνισης όλο και περισσότερων φασιστικών ομάδων, οι οποίες το τελευταίο διάστημα προσπαθούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Με σκίσιμο αφισών και πανό αριστερών και αναρχικών, οργανώσεων και συλλογικοτήτων, συνθήματα εθνικιστικού – ναζιστικού – φασιστικού περιεχομένου. Ακόμα και με επιθέσεις όπως αυτή τώρα στου Γκύζη ή στο Ηράκλειο κάποιες μέρες πριν.

Η όλο και εντεινόμενη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής οπλίζει το χέρι του κάθε φασίστα και νεοναζί! Είναι η επίσημη πολιτική του ίδιου του συστήματος που μετατοπίζει το πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό όλο και πιο δεξιά κόντρα στην ίδια τη ζωή του λαού. Είναι η ίδια η πολιτική, ρητορεία και πρακτική των πολιτικών του εκφραστών με τις «γραβάτες» την ημέρα που ευνοεί την εμφάνιση φασιστικών – ναζιστικών κατσαρίδων με κουκούλες τη νύχτα.

Βλέποντας τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου και τις διεργασίες στη δεξιά και ακροδεξιά πτέρυγα της διαχείρισης, το σύστημα προσπαθεί με κάθε τρόπο και μέσο να ποτίσει με ρατσιστικό – φασιστικό δηλητήριο τις γειτονιές μας, τα σχολεία και τις πλατείες μας. Θέλουν να στρέψουν τους νέους ανθρώπους, τον έναν απέναντι στον άλλο, να αποπροσανατολίσουν από τον πραγματικό υπαίτιο που μας κλέβει τη ζωή που δεν είναι άλλος από το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης.

Δε θα τους αφήσουμε! Μέσα από την οργάνωση και την πάλη απέναντι στο σύστημα, την κυρίαρχη πολιτική και τα δεκανίκια του κάθε λογής, θα δώσουμε απάντηση στο δρόμο! Το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί!

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr