29 ΜΑΡΤΗ 2023

Η …υπομονή του ΣΥΡΙΖΑ στην υπηρεσία του συστήματος

Λίγο μετά την ανακοίνωση από τον Μητσοτάκη της Κυριακής διεξαγωγής των εκλογών, ο Τσίπρας συνέστησε στο λαό να κάνει “λίγες βδομάδες υπομονή”! Αυτή είναι η πρόταση …ακινησίας που απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ προς το λαό. Αυτή είναι η προσπάθεια “απαγκίστρωσης” του λαού, των εργαζομένων και της νεολαίας από τον δρόμο της πάλης και του αγώνα. Αυτή είναι η κατάθεση διαπιστευτηρίων στα ξένα και ντόπια κέντρα εξουσίας από ένα αστικό κόμμα που διεκδικεί να αποτελέσει τον κορμό της επόμενης αντιλαϊκής κυβερνητικής λύσης.

Με την στάση του αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο αρχηγός του επιχειρούν την αναζωπύρωση των εκλογικών και κοινοβουλευτικών αυταπατών. Επιδιώκουν να διοχετεύσουν την οργή του λαού στη κάλπη. Να εγκλωβίσουν την αγανάκτηση και την δυσαρέσκειά του στην εναλλαγή διαχειριστή των συμφερόντων του συστήματος. Να καλλιεργήσουν τη λογική της ανάθεσης και τελικά να υποτάξουν στο σύστημα ένα ακόμα ξέσπασμα του λαού. Να παρεμποδίσουν την εξέλιξη της νέας φάσης της λαϊκής πάλης που κυοφορεί μεγάλους κινδύνους για το σύστημα. Η προσπάθεια αυτή πρέπει να πέσει στο κενό!

Τα κροκοδείλια δάκρυα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το έγκλημα στα Τέμπη δίνουν τη θέση τους στον προεκλογικό αντιδραστικό σκυλοκαβγά για το ποιος θα αναλάβει για λογαριασμό της άρχουσας τάξης και των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ να εξαπολύσει το νέο γύρο αντιλαϊκής καταιγίδας. Νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν το θεατρικό έργο της κάλπικης “διαφορετικότητας” και της “συγκρισιμότητας”.

Ο λαός, ωστόσο, δεν είναι καθόλου εύκολο να “καθίσει στ’ αυγά του”, έχοντας συμμετάσχει κατά εκατοντάδες χιλιάδες στις απεργίες, τα συλλαλητήρια, τις διαδηλώσεις και τις καταλήψεις του τελευταίου διαστήματος. Οι αντικειμενικοί όροι ζωής του είναι αυτοί που τον πιέζουν να παλέψει, να αντιδράσει, να αγωνιστεί. Το υπόβαθρο των πολλών δεκαετιών επίθεσης ενάντιά του, η αναγνώριση στο πρόσωπο ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ των αυτουργών επιβολής της σημερινής άθλιας επιβίωσής του, δεν μπορεί να παρακαμφθεί.

Απέναντι σε ένα σύστημα εγκληματικό από τη φύση του κι έτοιμο για νέα εγκλήματα, η πολιτικοποίηση, η οργάνωση και η μαζική συλλογική πάλη αποτελούν την πραγματική λαϊκή διέξοδο! Κάθε αγωνιστής του κινήματος χρειάζεται να πρωτοστατήσει σε συζητήσεις και αντιπαραθέσεις για την πορεία των πραγμάτων. Να συμβάλει στην αναζωογόνηση και δημιουργία οργάνων πάλης. Να θέσει εαυτόν στην υπηρεσία της εκ νέου συγκρότησης των λαϊκών συνειδήσεων και παράλληλα της οργάνωσης των λαϊκών, εργατικών και νεολαιίστικων αγώνων. Των μόνων ικανών να ανατρέψουν το μαύρο παρόν και να χαράξουν μια ελπιδοφόρα προοπτική!

28/03/23

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr