14 ΑΠΡΙΛΗ 2024

Η πολεμική κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή αυξάνει σοβαρά τους κινδύνους για το λαό μας!

Ιμπεριαλιστές και ντόπια άρχουσα τάξη έχουν εμπλέξει, άμεσα, τη χώρα!

Κλιμακώνεται και διευρύνεται σοβαρά το μέτωπο της πολεμικής αντιπαράθεσης στη Μέση Ανατολή, μετά την απάντηση του Ιράν, με αποστολή μη επανδρωμένων drones με πύραυλους, στο πρόσφατο δολοφονικό χτύπημα του Ισραήλ στην πρεσβεία του, στη Δαμασκό της Συρίας. Μιας αντιπαράθεσης που συντελείται παράλληλα με τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού απ΄ το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, αλλά και με την ηρωική αντίσταση αυτού του λαού. Η απάντηση του Ιράν, προαναγγέλλονταν μέρες τώρα. Μάλιστα τη "διαφήμιζαν" πρώτοι οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές και οι μυστικές τους υπηρεσίες, δηλώνοντας ότι θα σταθούν σταθερά στο πλευρό του σιωνιστικού κράτους-τρομοκράτη στη Μέση Ανατολή.

Ο Δένδιας επιστρέφει εσπευσμένα στην Ελλάδα, από τις ΗΠΑ, εκφράζοντας τη «λύπη» του που η Ελλάδα δεν είχε την… «ευλογία» να βρίσκεται, γεωγραφικά, μακριά απ΄ τα πολεμικά μέτωπα, (αυτά που πυροδοτούν τα αφεντικά των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, για τους οποίους «πρέπει να χύσουμε το αίμα μας»), το δε ΚΥΣΕΑ συνεδριάζει εκτάκτως. Οι τελευταίες αυτές εξελίξεις κάνουν φανερό πως οι κίνδυνοι για το λαό μας, αυξάνονται κατακόρυφα! Όταν η κυβέρνηση και συνολικά η ντόπια άρχουσα τάξη έχουν παραδώσει, κυριολεκτικά, τη χώρα στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς φονιάδες και την έχουν εμπλέξει στην εξυπηρέτηση των πολεμοχαρών τους σχεδίων, μετατρέποντάς την, τόσο σε ορμητήριο, όσο και σε στόχο! Με την αναβάθμιση των στρατιωτικών βάσεων – από τη Σούδα μέχρι τη Θεσσαλία και την Αλεξανδρούπολη – που χρησιμοποιούνται ευθέως απ΄ τις ΗΠΑ για τα σχέδια αυτά. Με την απόλυτη ευθυγράμμιση με τους δολοφόνους των ΗΠΑ-Ισραήλ και όσον αφορά το μέτωπο που άνοιξε στην Παλαιστίνη, στην Ερυθρά Θάλασσα και στη Μέση Ανατολή. Με τους στόλους τους και με τη δράση των κάθε είδους πολιτικών και στρατιωτικών παραγόντων τους. Και να μην ξεχνάμε βέβαια τη «χρήση» του «αβύθιστου αεροπλανοφόρου» των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, της Κύπρου, δίπλα στα μέτωπα της αντιπαράθεσης.

Ανεξάρτητα του πόσο επιτυχημένη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η απάντηση του Ιράν στέλνει το μήνυμα ότι η αποθράσυνση των σιωνιστών και όσων τους στηρίζουν πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά, έχει αγγίξει τα όρια ανοχής ορισμένων κρατών που δεν ανήκουν στη σφαίρα της δυτικής επιρροής.

Η συνεχιζόμενη γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων στη Γάζα αποτελεί το υπόβαθρο της σημερινής ιρανικής απάντησης. Σε συνδυασμό με την επίκληση του "δικαιώματος στην αυτοάμυνα" από ιρανικής πλευράς που "επιστρέφεται" στην Ισραηλινή. Το αν αυτή η απάντηση θα φέρει ανταπάντηση, κι αυτή με τη σειρά της νέα απάντηση, είναι ένα σενάριο που δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Οι εξελίξεις είναι πολύ επικίνδυνες για όλους τους λαούς της περιοχής. Το κλείσιμο ήδη των εναέριων χώρων όλων των χωρών που εμπλέκονται ή γειτνιάζουν, δίνει ένα μικρό μόνο μέτρο της επικινδυνότητας της κατάστασης. Η υψηλή ετοιμότητα όλων των στρατιωτικών δυνάμεων των κρατών στη Μέση Ανατολή μαρτυρά την τροπή που μπορούν να πάρουν τα πράγματα.

Πέρα από τα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας που έχουν "εγκατασταθεί" στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι φανερό ότι τα στρατηγικά, γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα όλων των ιμπεριαλιστών είναι αυτά που θα κρίνουν τις εξελίξεις. Με ερώτημα, για την ώρα, αν θα επιλέξουν μια πιο ενεργή εμπλοκή η Ρωσία και η Κίνα.

Σε κάθε περίπτωση, οι λαοί -μαζί και ο δικός μας- έχουν να περιμένουν τα χειρότερα όσο η πρωτοβουλία των κινήσεων ανήκει στους μεγαλύτερους φονιάδες του πλανήτη και τα αντιδραστικά καθεστώτα των χωρών.

Και δεν έχουν άλλη επιλογή από το να βγουν στους δρόμους ξανά και ξανά παλεύοντας ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό!

Κυριακή 14 Απρίλη 2024

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Η στήλη του διαλόγου θα παραμείνει ανοιχτή ως τις 20/6
 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr