12 ΜΑΡΤΗ 2023

Για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη

Καταδικάζουμε την επίθεση και τον προπηλακισμό που υπέστη ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης το βράδυ της Παρασκευής 10/3 στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου είχε πάει για δείπνο με την γυναίκα και συνεργάτες του. Ως αποτέλεσμα είχε την μεταφορά του στον Ευαγγελισμό, για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Ολιγομελής ομάδα νταήδων και θρασύδειλων «τιμωρών», (σαν αυτούς που τα σπάγανε στις μεγάλες αντιμνημονιακές διαδηλώσεις του παρελθόντος, πίσω από τις πλάτες των πολλών δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών), έσπευσαν να απομακρυνθούν αμέσως μετά το χτύπημα στο πρόσωπο του Γ.Β., χαρακτηριζόμενοι από τον ίδιο ως άνθρωποι της νύχτας.

Ανάλογες γκανκστερικού τύπου καταδρομές έγιναν και γίνονται συχνά στα Εξάρχεια, όπου κάποιοι τα θεωρούν περίπου τσιφλίκι τους, με ανάλογα αποτελέσματα. Η κυβέρνηση που έχει στοχοποιήσει τα Εξάρχεια γιατί αποτελούν χώρο που η νεολαία σπουδάζει, διασκεδάζει και έρχεται σε επαφή με την αριστερά και τα κινήματα που εξελίσσονται στο κέντρο της πρωτεύουσας, εκμεταλλεύεται τις προβοκατόρικες αυτές ενέργειές για να δικαιολογήσει την παρουσία των δυνάμεων καταστολής που έχουν ζώσει και στρατοπεδεύσει σε μια ευρύτερη περίμετρο, λειτουργώντας ως στρατός κατοχής, τρομοκρατώντας κι αποτρέποντας όποιον διέρχεται Το αν είναι απλά ανεγκέφαλοι ή κάτι περισσότερο είναι ένα ζήτημα. Το κύριο, ωστόσο, παραμένει ότι, επικαλούμενοι την «αναρχία» και την ατομική τρομοκρατία, τρομοκρατούν οι ίδιοι όποιον δεν ταυτίζεται με τις επιλογές τους. Στρέφονται ενάντια στο λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα, στην προσπάθεια των ανθρώπων του λαού να παλέψουν οργανωμένα ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα και την πολιτική του.

Η τακτική της προσωποποίησης κατά το δοκούν από «αυτόκλητους εκδικητές» της βάρβαρης όντως επίθεσης του συστήματος σε όλα τα μέτωπα, αποπροσανατολίζει από την ουσία της ταξικής σύγκρουσης που συντελείται στις μέρες μας.

Η ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού κινήματος, η ένταση της συλλογικής οργανωμένης πάλης είναι αυτή φοβίζει πραγματικά το σύστημα και το αστικό πολιτικό του πολιτικό προσωπικό, όπως γίνεται σ’ όλη τη χώρα σήμερα με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη. Αυτός είναι ο δρόμος που μπορεί και πρέπει να βαδίσει αποφασιστικά ο λαός, οι εργαζόμενοι και η νεολαία.

12/3/2023

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ) 

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr