26 ΜΑΗ 2024

Ένα είναι το μότο: καταστολή

Με αφορμή τις τελευταίες απαγορεύσεις στην κυκλοφορία των νέων κάτω των 13 μετά τις 11:00 μμ σε διάφορες γαλλικές πόλεις, από δημάρχους της παράταξης Μακρόν και όχι φασίστες της παράταξης  Λεπέν, διαπιστώνουμε για μια ακόμη φορά ότι το μέλλον της νεολαίας διαγράφεται ζοφερό και γεμάτο καταστολή και βία, από το σύστημα που διατυμπανίζει πως αυτοί οι νόμοι είναι για να πατάξουν τη βία και το bullying που αυτό το ίδιο καθημερινά διδάσκει και μοιράζει στη νεολαία. Παρόμοια μέτρα έχει λάβει και η ντόπια κυβέρνηση, δίνοντας εντολή στην αστυνομία να σταματάει για ελέγχους και εξακρίβωση στοιχείων έφηβους που συναθροίζονται και είναι ύποπτοι για bullying.

Όλα αυτά έρχονται σε μια εποχή που οι καινούριες γενιές έχουν χάσει κάθε εργασιακό δικαίωμα, η παιδεία ξεπουλιέται  στο ιδιωτικό κεφάλαιο, το ίδιο και η υγεία, χτίζοντας όλο και περισσότερους ταξικούς φραγμούς. Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις εξοπλίζονται συνέχεια και είναι έτοιμες να στείλουν τους νέους στην πρώτη γραμμή να σκοτωθούν για τα συμφέροντά τους.

Καταστολή λοιπόν στους καταπιεσμένους νέους, οπότε η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία: οργάνωση και αντίσταση στα σχέδια των αστικών τάξεων και των κυβερνήσεών τους, που ρουφάν το οξυγόνο των επόμενων γενεών για τη δική τους ευημερία. Γι΄ αυτό η οργάνωσή μας θα πρέπει να έχει πρωταρχικό σκοπό την αφύπνιση, τη στήριξη, καθοδήγηση και οργάνωση της νεολαίας στο φωτεινό μονοπάτι της αντίστασης και της διεκδίκησης ενός καλύτερου μέλλοντος.

 

Μάνθος Δούμος

Καστοριά

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Η στήλη του διαλόγου θα παραμείνει ανοιχτή ως τις 20/6
 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr