06 ΙΟΥΛΗ 2023

Εκκένωσαν το καμπ προσφύγων στο Λαύριο! Κάτω τα χέρια από τους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες!

Καταγγέλλουμε την κρατική επιχείρηση εκκένωσης του χώρου του καμπ των Τούρκων και Κούρδων πολιτικών προσφύγων στο Λαύριο που έγινε χθές Τετάρτη 5/7, σε συνεργασία με το Δήμο Λαυρεωτικής. Από τα ξημερώματα, εκατοντάδες αστυνομικοί, αφού έσπασαν τις αυλόπορτες, εισέβαλαν στο χώρο και συνέλαβαν παιδιά, γυναίκες και άνδρες, που διαμένουν εδώ και δεκαετίες, και ιδιαίτερα από το 2017, στο χώρο αυτό, χωρίς καμία απολύτως αρωγή, έχοντας με αυτοοργάνωση συντηρήσει και διαμορφώσει τις εγκαταστάσεις, τον εξοπλισμό και την διαβίωσή τους, κυνηγημένοι από το φασιστικό κράτος της Τουρκίας. Τους επιβίβασαν σε λεωφορεία και τους μετέφεραν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Μαλακάσα.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πιστή στα κελεύσματα των Αμερικανών φονιάδων και στη σημερινή γραμμή τους για "αλληλοκατανόηση" ανάμεσα στις ανταγωνιζόμενες αντιδραστικές εξαρτημένες άρχουσες τάξεις Ελλάδας και Τουρκίας, προσφέρει ένα ακόμη "δώρο" στην γείτονα, χτυπώντας τους πολιτικούς πρόσφυγες, επιχειρώντας να διαλύσει την δυνατότητα τους να ζουν και να παλεύουν, τόσο για τη φιλία ανάμεσα στους τρεις λαούς (Ελλάδας, Τουρκίας, Κουρδιστάν) όσο και διαχρονικά ενάντια στα αντιδραστικά καθεστώτα της Άγκυρας. 

Καλούμε την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους και τη νεολαία να καταδικάσουν το νέο πογκρόμ κατά των πολιτικών προσφύγων στη χώρα μας και να ενισχύσουν το κοινό μέτωπο με όλους τους γειτονικούς λαούς, με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο, τον φασισμό, τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και την εκμετάλλευση.

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr