14 ΦΛΕΒΑΡΗ 2023

Εκδήλωση τιμής στον Ανδρέα Βογιατζόγλου - Χαιρετισμός του TKP/ML

Διαβάστε το χαιρετισμό του TKP/ML ή δείτε τη σε βίντεο εδώ:

Χαιρετίζουμε θερμά τα 40 χρόνια πάλης του αδελφού μας κόμματος ΚΚΕ(μ-λ)!

Τα τελευταία 40 χρόνια ήταν μια περίοδος κατά την οποία οι αντεπαναστατικές ιδεολογικο-πολιτικές επιθέσεις του ιμπεριαλισμού ήταν πιο έντονες και αποτελεσματικές. Με το θάνατο του Στάλιν και αργότερα του Προέδρου Μάο, ο ρεβιζιονισμός οικοδομούσε την παλινόρθωση και αργότερα, τη δεκαετία του ’90, όταν η μάσκα του σοσιαλισμού πετάχτηκε, άρχισε μια περίοδος σοβαρής υποχώρησης της ταξικής πάλης.

Οι ιμπεριαλιστές διακήρυξαν τη νίκη επί του σοσιαλισμού, η εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι βρέθηκαν σε μεγάλη ιδεολογική πολιορκία. Τα ρεβιζιονιστικά και ρεφορμιστικά ρεύματα όχι μόνο απέρριψαν τις αρχές της επανάστασης, αλλά διέδωσαν με όλες τους τις δυνάμεις κάθε είδους δηλητηριώδεις ιδέες που θα κρατούσαν τους λαούς μέσα στο σύστημα και θα τους απομάκρυναν από τον αληθινό δρόμο της απελευθέρωσης. Σε μια τέτοια περίοδο, το πιο δύσκολο ζήτημα ήταν να κρατηθεί κανείς σταθερά στις διδασκαλίες του Μαρξ, του Ένγκελς, του Λένιν, του Στάλιν και του Μάο, να τις υπερασπιστεί και να οργανώσει την κατεύθυνση για την απελευθέρωση του λαού.

Μόνο με την κατανόηση των εξελίξεων και των ιστορικών χαρακτηριστικών της προλεταριακής επανάστασης ήταν δυνατό να ενστερνιστούμε τις αρχές της επανάστασης και να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της υποχώρησης της ταξικής πάλης. Αυτό σήμαινε επίσης την υπεράσπιση του κομμουνισμού. Εδώ και 40 χρόνια, το ΚΚΕ(μ-λ) εκπληρώνει αυτή την ιστορική υποχρέωση με ισχυρή και σταθερή βούληση. Αυτή η στάση και η βούληση είναι δυνατή με την κατανόηση του πραγματικού και ολοκληρωμένου δρόμου για την απελευθέρωση των λαών. Χαιρετίζουμε θερμά αυτή την ισχυρή διορατικότητα.

Σύντροφοι, η διαμόρφωση αυτής της βούλησης για 40 χρόνια είναι το αποτέλεσμα μιας σταθερής αντιιμπεριαλιστικής συνείδησης, μιας σαφούς θέσης για τους ταξικούς εχθρούς και μιας ισχυρής διεθνιστικής αντίληψης για την αδελφοσύνη των καταπιεσμένων λαών. Ο αγώνας της ελληνικής εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού μπορεί να προχωρήσει στο δρόμο της επανάστασης, διαμορφώνοντας μια σωστή συνείδηση ενάντια στους κυρίαρχους και τον ιμπεριαλισμό. Μπαίνετε στον τεσσαρακοστό χρόνο με την απουσία πολλών συντρόφων, όπως ο Ανδρέας και ο Γρηγόρης, που διασφάλισαν την ίδρυση και την οικοδόμηση αυτής της γραμμής.

Με αυτήν την ευκαιρία θέλουμε να χαιρετίσουμε όλους εκείνους που δεν είναι ανάμεσά μας και έχουν περάσει στην αθανασία, και ειδικά τον σύντροφο Αντρέα, που είναι οι ηγέτες και οι οδηγοί της 40χρονης πορείας, που ξόδεψαν όλη τους τη δύναμη και την ενέργεια στην πάλη για τον κομμουνισμό μέχρι την τελευταία τους πνοή.
Η τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου είναι επίσης πολύ σημαντική για το κόμμα μας, το TKP/ML. Γιατί είναι μια εβδομάδα κατά την οποία τιμούμε τη μνήμη όλων των συντρόφων μας που έχουν περάσει στην αθανασία στον αγώνα για τον κομμουνισμό και την επανάσταση και εκφράζουμε την αφοσίωσή μας στο δρόμο που ακολούθησαν. Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα που μας άφησαν παρακαταθήκη οι αθάνατοι σύντροφοί μας, «θα κάνουμε το καλύτερο για να τον πάμε πιο μπροστά».

Σύντροφοι, οι ιμπεριαλιστές έχουν μπει σε μια μακρά διαδικασία ανταγωνισμών και συγκρούσεων. Αυτό πραγματοποιείται με τη μορφή ενός ισχυρού αγώνα για τις αγορές από την Ανατολική Ευρώπη ώς τα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, τον Καύκασο, την Άπω Ασία, τη Λατινική Αμερική. Διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία οι περιφερειακοί πόλεμοι εξαπλώνονται και οι συγκρούσεις και οι πόλεμοι ανάμεσα στα κράτη γίνονται περισσότεροι. Οι ιμπεριαλιστές από τη μια πλευρά προκαλούν τους πολέμους και από την άλλη με στρατιωτικές επιθέσεις και εισβολές αποκαλύπτουν το μέγεθος και την οξύτητα των μεταξύ τους αντιθέσεων. Υπάρχουν μεγάλες και εκτεταμένες ιστορικές εντάσεις μεταξύ όλων των κρατών.

Οι ιμπεριαλιστές κλιμακώνουν αυτές τις αντιθέσεις και προσπαθούν να κάνουν τις εξαρτημένες χώρες ακόμη πιο εξαρτημένες από αυτές. Αυτό συμβαίνει και σήμερα μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής αστικής τάξης. Οι αστικές τάξεις της Ελλάδας και της Τουρκίας, από τη μία πλευρά, δηλητηριάζουν τους λαούς με σοβινισμό και, από την άλλη, συμμετέχουν σε έναν αγώνα για να αποκτήσουν πιο λειτουργικό ρόλο στις ΗΠΑ-ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Δεν διστάζουν να μετατρέψουν τις χώρες μας σε στρατιωτικά οχυρά αυτών των δυνάμεων. Προσπαθούν να εφαρμόσουν τις πολιτικές τους με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, κάνοντας εχθρούς τους λαούς με τον σοβινισμό.

Εμείς οι κομμουνιστές αγωνιζόμαστε απέναντι σ’ αυτό, υποστηρίζοντας ότι οι λαοί έχουν κοινά συμφέροντα και τρόπο απελευθέρωσης.

Προσπαθούμε να ανταποκριθούμε σε αυτή τη διαδικασία, γνωρίζοντας ότι η έχθρα των καταπιεσμένων λαών μας, που εκτρέφεται με το σοβινισμό, είναι ένας αγώνας των κυρίαρχων τάξεων για περισσότερη εκμετάλλευση, για τη διατήρηση του καταπιεστικού τους συστήματος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και μεγαλύτερη υποταγή στους ιμπεριαλιστές. Έχουμε τη συνείδηση ότι οι κομμουνιστές κάθε χώρας θα νικήσουν το σοβινισμό και το σοσιαλσοβινισμό με μια γραμμή πάλης που θα κατευθύνει το λαό ενάντια στις δικές του κυρίαρχες τάξεις και τον ιμπεριαλισμό. Οι λαοί μας θα συνειδητοποιήσουν τα κοινά τους συμφέροντα, αρκεί να κατευθύνονται προς το σωστό στόχο και να εντείνουν αυτόν τον αγώνα.

Το αδελφό μας κόμμα ΚΚΕ(μ-λ) και το κόμμα μας, βαδίζοντας μαζί σε αυτόν τον άξονα, στοχεύουν στην επίτευξη ισχυρότερης αδελφοσύνης των λαών μας, στη συνειδητοποίηση των κοινών τους συμφερόντων και του δρόμου της απελευθέρωσης, κατευθύνοντας τον αγώνα ενάντια στις εχθρικές τάξεις. Το κάνουμε αυτό εδώ και 40 χρόνια και θα το κάνουμε και από εδώ και πέρα. Σήμερα, αυτό το καθήκον βρίσκεται μπροστά μας με μεγαλύτερη ευθύνη.

Σύντροφοι, κινούμαστε σε μια μακροχρόνια σχέση αλληλεγγύης και αδελφοσύνης. Είμαστε σε μια προσπάθεια να διευρύνουμε και να ενισχύσουμε τον αγώνα του τουρκικού λαού και του ελληνικού λαού για τα κοινά τους συμφέροντα ενάντια στις δικές τους αστικές τάξεις και τους ιμπεριαλιστές. Ενισχύσαμε και ενισχύουμε τη συνείδησή μας να κινούμαστε με την ευθύνη του προλεταριακού διεθνισμού και τις σχέσεις που έχουμε δημιουργήσει.

Σας χαιρετίζουμε,σύντροφοί μας, που υπήρξατε πρωτοπόροι του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων εργατών και εργαζομένων και στην Ελλάδα, που εκπροσωπείτε αποφασιστικά το διεθνές προλεταριάτο στην Ελλάδα εδώ και 40 χρόνια. Ο αγώνας μας για την επανάσταση, το σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό θα τελειώσει με νίκη, εκπληρώνοντας τον ηγετικό μας ρόλο στην αποφασιστική πάλη των λαών μας ενάντια στους τούρκους και τους έλληνες κυρίαρχους και τον ιμπεριαλισμό. Θα κερδίσουμε το μέλλον με την αποφασιστική πορεία στο φωτεινό μονοπάτι του μαρξισμού-λενινισμού-μαοϊσμού.

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr