26 ΑΠΡΙΛΗ 2023

ΧΑΝΙΑ| Παρουσίαση ψηφοδελτίου

Το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετέχει αυτοδύναμα στις εκλογές με ψηφοδέλτια σ όλη τα χώρα με κύριο σύνθημα:

ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ενάντια σε
πόλεμο-ιμπεριαλισμό-εξάρτηση
φτώχεια εκμετάλλευση καταστολή

Γνωρίζουν πολύ καλά οι εργαζόμενοι, ο λαός συνολικά ότι, για το σύστημα της εκμετάλλευσης, της εξάρτησης και του πολέμου οι ζωές τους δεν μετράνε. Είναι αναλώσιμες στο βωμό του κέρδους του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων. Το ζήσαμε τον καιρό της πανδημίας και το ζούμε με τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία και την πανάκριβη –απρόσιτη για τους πολλούς περίθαλψη. Το ζήσαμε με το έγκλημα στα Τέμπη που . ¨ήρθε να προστεθεί στη φτώχεια, στους μισθούς και τις συντάξεις φτώχειας και πείνας, στην εξόντωση των εργαζομένων με δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ, με εντατικούς ρυθμούς ,που οδηγούν στα εργοδοτικά εγκλήματα , στην ανεργία και την εργασιακή περιπλάνηση των νέων. Και επειδή πολύ λόγος γίνεται για την ανάπτυξη, ο λαός μας γνωρίζει πολύ καλά, ότι η ανάπτυξη τους είναι βουτηγμένη στον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό ξεζουμίζονται για να αυξηθούν τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων Η ανάπτυξη τους στηρίζεται στο ξεπούλημα του παραγωγικού πλούτου και το ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς κατ’ εντολή της Ε.Ε..

Η σύγκρουση των ΗΠΑ –Δύσης και της Ρωσίας απειλεί την ανθρωπότητα με πυρηνικό όλεθρο και ήδη ανοίγει κι άλλα μέτωπα ,όπως στο Σουδάν. Η εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία βαθαίνει μέρα με τη μέρα ανοίγοντας πιο επικίνδυνους δρόμους για το λαό μας. Η εξαρτημένη αστική τάξη και τα κόμματα του συστήματος ( ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και φασιστικά μορφώματα ) έχουν μετατρέψει τη χώρα σε μια απέραντη στρατιωτική βάση εφόρμησης των ΗΠΑ –ΝΑΤΟ ενώ είναι πρόθυμοι να στείλουν τα παιδιά του λαού να πολεμήσουν για τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων. Ιδιαίτερα στα Χανιά, οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Ακρωτήρι και τη Σούδα επεκτείνονται ενώ αποθηκεύονται επικίνδυνα πολεμικά υλικά και προαναγγέλλεται εγκατάσταση μόνιμου στρατού των ΗΠΑ, ενώ καθημερινές είναι οι νατοϊκές ασκήσεις πολέμου Ο αντιδραστικός ανταγωνισμός αστικών τάξεων Ελλάδας Τουρκίας ,που τον υπηρετούν όλα τα συστημικά κόμματα δημιουργεί κινδύνους άδικου πολέμου ανάμεσα στους δυο λαούς.

Αυτό που υπόσχονται ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ είναι κοινωνικός και εργασιακός μεσαίωνας, παραπέρα αφαίρεση των δικαιωμάτων στις σπουδές της νέας γενιά Σχολεία και σχολές πιο ταξικά , πιο αφιλόξενα για τα παιδιά του λαού. Ο λαός όμως θέλει να ζήσει και θα βγει στο δρόμο να παλέψει, όπως έκανε πρόσφατα, για αυτό ψηφίζουν νόμους που βγάζουν παράνομες τις απεργίες και τις διαδηλώσεις, και σέρνουν αγωνιστές στα δικαστήρια, και σακατεύουν τη νέα γενιά όταν αγωνίζεται .

Το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετέχει στις εκλογές χωρίς να σπέρνει εκλογικές αυταπάτες, αλλά λέγοντας στο λαό ότι, όποια κυβέρνηση (συνεργασίας ή αυτοδύναμη) κι αν βγει η ζωή του θα χειροτερέψει.

Για αυτό ο δρόμος της ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, και της ΠΑΛΗΣ.

είναι μονόδρομος . Για μια ζωή με δικαιώματα, ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, την εκμετάλλευση και τον κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα. Ενάντια στη φασιστικοποιηση και την ποινικοποίηση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης

Για να φύγουν οι βάσεις, οι ΗΠΑ το ΝΑΤΟ. Για να βγει η χώρα από την ΕΕ.

Αυτός ο δρόμος του αγώνα δεν μπορεί να είναι εικονικός ή συμβολικός, όπως κάνουν κάποιες οργανώσεις της αριστεράς. Δεν μπορεί να επενδύεται σε εκλογικές αυταπάτες για μερικές έδρες στη Βουλή. Δεν είναι εύκολος , αλλά είναι αναγκαίος. Μέσα απ’ αυτούς τους αγώνες θα ανοίξει ο δρόμος για ένα κόσμο ανθρωπιάς χωρίς πολέμους και εκμετάλλευση.

Σ΄ αυτό δρόμο καλούμε τους εργαζόμενους την νεολαία, το λαό να συμπορευτούμε. Να βρεθούμε μαζί πριν και μετά τις εκλογές. ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣΜ Ε ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10πμ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ.

Ζητάμε τη ψήφο τους για να στηριχτεί και να ενισχυθεί αυτή η κατεύθυνση.

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ(μ-λ) στα Χανιά πλαισιώνουν αγωνιστές με σταθερή πολιτική και κινηματική δράση αντιπολεμικό, αντιβασικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, σε κάθε εργατική λαϊκή και νεολαιίστικη αντίσταση και κινητοποίηση ενάντια στη βαρβαρότητα και τις πολιτικές που τη στηρίζουν .Για να σπάσει το κλίμα των απαγορεύσεων των διαδηλώσεων και των αγώνων με αφορμή την πανδημία. Συνολικά ενάντια στην επιβολή κλίματος φασιστικοποίησης.

Είναι άνθρωποι της δουλειάς και του μόχθου, συνταξιούχοι, νέοι εργαζόμενοι που επιδιώκουν πλάι και μαζί με το λαό να παλέψουν για όλα όσα δικαιούνται αυτοί που παράγουν όλο τον πλούτο. Αγωνιστές που βρέθηκαν αντιμέτωποι με την κρατική βία και καταστολή, επειδή συμμετείχαν σε διαδηλώσεις και σέρνονται στα δικαστήρια. Αγωνιστές που δεν θέλουν να ξεχωρίσουν από τον κόσμο, ούτε να υποκαταστήσουν τη μαζική λαϊκή πάλη, αλλά να συμβάλλουν στην αποτελεσματικότητα της. Γιατί μόνο η οργανωμένη αντίσταση και πάλη του λαού μπορεί να ανοίξει το δρόμο να ανατραπούν οι συσχετισμοί υπέρ του.

Υποψήφιοι Χανίων:

  1. Αρχολέων Αρτέμης, γιατρός συνταξιούχος δημοσίου.
  2. Κοκολαντωνάκης Νεκτάριος, γεωπόνος, ελεύθερος επαγελματίας
  3. Πατεράκη Σοφία, καθαρίστρια
  4. Περάκη Μυρτώ, φιλόλογος
  5. Περράκης Γιαννης, μαθηματικός
  6. Χαρτζουλάκης-Θάνος Νικόλαος, ιδιωτικός υπάλληλος
Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr