15 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023

ΑΘΗΝΑ| Πολιτική εκδήλωση: 50 χρόνια Πολυτεχνείο - οι εισηγήσεις σε βίντεο

Η εκδήλωση του ΚΚΕ(μ-λ) για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Νοέμβρη, σε αίθουσα του ιστορικού κτηρίου του ΕΜΠ, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όσων ήρθαν.

Μετά το σύντομο άνοιγμα του σ. Πάνου Φωτόπουλου ακολούθησαν οι τρείς εισηγήσεις που έθεσαν και άνοιξαν πλήθος καίριων ζητημάτων, συνδέοντας την εξέγερση του Νοέμβρη με τις σημερινές ανάγκες, με τη διέξοδο και την προοπτική του λαού και της νεολαίας. Σύνδεσαν τα συμπεράσματα με τα καθήκοντα, την ιστορία με την προοπτική. Γιατί ο δρόμος του Νοέμβρη είναι και σήμερα ο δρόμος που πρέπει να βαδίσει ο λαός.

Η σ. Γιάννα Αντωνιάδη κέντραρε στα χαρακτηριστικά της περιόδου της αμερικανοκίνητης χούντας και της εξέγερσης, στην πάλη της επαναστατικής με την ρεφορμιστική/ρεβιζιονιστική κατεύθυνση, στη στάση που κράτησαν οι δυνάμεις, στο πως τελικά αυτή η διαπάλη οδήγησε να μετατραπεί η φοιτητική κατάληψη, σε λαϊκή εξέγερση.

Ο σ. Αντώνης Αποστολάκης αναφέρθηκε εκτεταμένα στη σημερινή παγκόσμια και εσωτερική κατάσταση, στην άγρια επίθεση στους λαούς, αλλά και στο λαό μας, στη νεολαία, στους εργαζόμενους, στην πάλη του Παλαιστινιακού λαού, στους κινδύνους απ’ την παρόξυνση του ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστών και στη διέξοδο που δίνει το μήνυμα του Νοέμβρη.

Ο σ. Νίκος Παπαβασιλείου επικεντρώθηκε στα σημερινά καθήκοντα των δυνάμεων του κινήματος, στο ρόλο τους, στα προβλήματα που έχουν αναδειχθεί, σε ζητήματα αντίστασης, διεκδίκησης, σε ζητήματα κοινής δράσης, αλλά κυρίως στις δυνατότητες που υπάρχουν για την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης, στο εφικτό της ανατροπής των συσχετισμών δύναμης ανάμεσα στο λαό και τους δυνάστες του, στο ποιες προϋποθέσεις πρέπει να υπάρξουν για να επιτευχθεί. Ενώ ιδιαίτερη αναφορά είχε και στον ηρωικό αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, συνδέοντας το με το ζήτημα της προοπτικής της πάλης των λαών.

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr