06 ΜΑΗ 2024

ΑΘΗΝΑ | Κάλεσμα σε σύσκεψη για την διοργάνωση της διαδήλωσης εναντία στις διώξεις

Κάλεσμα προς όλες τις οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς σε σύσκεψη την Παρασκευή 10 Μάη, στις 6.30 μμ: Για την ανάγκη ολόψυχης και αποφασιστικής στήριξης της διαδήλωσης ενάντια στις συνδικαλιστικές –πολιτικές διώξεις που έχει προγραμματιστεί την Πέμπτη 23 Μάη, 6.30 μμ στα Προπύλαια

Συντρόφισσες σύντροφοι

Είναι νομίζουμε γνωστό το θέμα με τη βιομηχανία συνδικαλιστικών διώξεων σε διάφορους τομείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Όπως ίσως γνωρίζετε, με βάση την υστερία που υπήρξε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, πάρθηκε μια πρωτοβουλία καταρχάς από την Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής (πλατύ αγωνιστικό σχήμα που δραστηριοποιείται στην ΕΛΜΕ Πειραιά), πρωτοβουλία η οποία αγκαλιάστηκε από συνδικαλιστικά σχήματα, από σχήματα γειτονιάς, από πρωτοβάθμια σωματεία.

Η πρωτοβουλία προσπάθησε να εντάξει όσο το δυνατόν περισσότερες περιπτώσεις συνδικαλιστικών – πολιτικών διώξεων πέραν των διώξεων στην εκπαίδευση, όπως αυτήν του Δ. Αντωνίου (ΕΚΠΑ), του Α. Νταλακογιώργου (ΠΕΝΕΝ), του προέδρου της ΠΕΙΦΑΣΥΝ, των φοιτητών του ΑΠΘ κλπ. Και έχει στόχο να εντάξει όσες τέτοιες περιπτώσεις μπορεί.

Η πρωτοβουλία αυτή (που υπογράφει «Συνδικαλιστικές Οργανώσεις & Κινήσεις, Συλλογικότητες – Κινήσεις γειτονιάς») κατάφερε, με τη βοήθεια και άλλων συλλογικοτήτων και σωματείων, την πραγματοποίηση μιας πολύ επιτυχημένης κινητοποίησης στις 21 Μάρτη στον Πειραιά (οι πάνω από 400 συμμετέχοντες αποτελούν ένα μίνι γεγονός για τα κινηματικά δεδομένα του Πειραιά), καθώς και μιας πολύ επιτυχημένης και ζωντανής εκδήλωσης στη Νομική στις 25 Απρίλη.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει αποφασίσει την πραγματοποίηση συγκέντρωσης – διαδήλωσης την Πέμπτη 23 Μάη στις 6.30 μμ στα Προπύλαια. Είναι προφανές ότι παρά την μεγάλη επιτυχία της έως τώρα κίνησης αυτής της Πρωτοβουλίας, η διοργάνωση κεντρικής διαδήλωσης στην Αθήνα, αγγίζει τα όρια των δυνατοτήτων της.  

Σε σχέση με αυτήν, θεωρούμε: Το ζήτημα των συνδικαλιστικών – πολιτικών διώξεων έχει κεντρική πολιτική σημασία και πιστεύουμε ότι οι δυνάμεις – οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς πρέπει να αναλάβουν τις πολιτικές ευθύνες τους απέναντι στο ζήτημα, μέσω της προσπάθειας ολόψυχης και έμπρακτης στήριξης της διαδήλωσης αυτής. Με σεβασμό, προφανώς, στις αποφάσεις της πρωτοβουλίας «Συνδικαλιστικές Οργανώσεις & Κινήσεις, Συλλογικότητες – Κινήσεις γειτονιάς», αποφάσεις οι οποίες έτσι κι αλλιώς έχουν παρθεί με πολλή προσοχή και σεβασμό στις διάφορες απόψεις. Η στήριξη αυτή μπορεί να σημαίνει τα γνωστά πράγματα: πανκινητοποίηση των οργανώσεων, αφισοκόλληση, προπαγάνδιση σε γειτονιές και ΜΜΕ – αλλά και όποια άλλη ιδέα υπάρξει στην σύσκεψη σε αυτήν την κατεύθυνση.

Για το λόγο αυτό, σας καλούμε σε σύσκεψη την Παρασκευή 10 Μάη, στις 6.30 μμ στο βιβλιοπωλείο «εκτός των τειχών», Γραβιάς 10-12, Εξάρχεια.

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Η στήλη του διαλόγου θα παραμείνει ανοιχτή ως τις 20/6
 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr