20 ΑΠΡΙΛΗ 2023

ΑΘΗΝΑ| Ηράκλειο: Όλοι στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Πέμπτη 27/4!

Το ΚΚΕ(μ-λ) στηρίζει το κάλεσμα της "Πρωτοβουλίας Οργανώσεων Αντικαπιταλιστικής / Αντιιμπεριαλιστικής / Ριζοσπαστικής Αριστεράς" για συγκέντρωση στον ΗΣΑΠ Ηρακλείου την Πέμπτη 27 Απριλίου, 6:30μμ και πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου και της Ν Ιωνίας

Το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί!
Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας!

Το τελευταίο διάστημα φασιστικές/ναζιστικές ομάδες προσπαθούν να επανεμφανιστούν στις γειτονιές μας (Ν. Ιωνία, Ν. Φιλαδέλφεια, N. Ηράκλειο), γράφοντας ναζιστικά συνθήματα και σύμβολα, κατεβάζοντας πανό αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων, σκίζοντας αφίσες, πετώντας τρικάκια φασιστικού/ναζιστικού περιεχομένου.

Δεν είναι τυχαία η συγκυρία που οι φασιστικές εφεδρείες προσπαθούν ξαναβγούν στο προσκήνιο. Εμφανίζονται την ίδια στιγμή που ο λαός και η νεολαία σε όλη τη χώρα αλλά και στην περιοχή μας πλημμύρισε τους δρόμους γεμάτος οργή για το έγκλημα στα Τέμπη. Δείχνουν για μία ακόμη φορά ότι αποτελούν το μακρύ χέρι του συστήματος, βρίσκονται σταθερά απέναντι στο λαό και τα δικαιώματά του υπερασπιζόμενοι την επίθεση που δεχόμαστε σε κάθε πτυχή της ζωής μας.

Είναι η ίδια η επίσημη πολιτική του συστήματος που τρέφει τα φασιστικά μορφώματα! Ένοχες όλες, ανεξαιρέτως, οι κυβερνήσεις που εφάρμοσαν και συνεχίζουν να εφαρμόζουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Την πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής, της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής, της ποινικοποίησης των αγώνων. Τη στιγμή που το λαϊκό εισόδημα μειώνεται δραματικά και η ακρίβεια χτυπάει κόκκινο, που καθημερινά ξεσπιτώνονται συνάνθρωποί μας, δε διστάζουν να στείλουν ΜΑΤ σε κάθε μικρή ή μεγάλη κινητοποίηση. Ταυτόχρονα, στοιβάζουν τους πρόσφυγες και μετανάστες στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αν δεν τους έχουν πνίξει πρώτα στο Αιγαίο, ενώ εμπλέκουν ακόμη περισσότερο τη χώρα μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.

Μπλόκο στον φασισμό θα βάλει μόνο ο λαός και η νεολαία με τους αγώνες τους!

Δεν πείθει κανέναν η τροπολογία που ψηφίστηκε από τις δυνάμεις του συστήματος για το λεγόμενο «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη, καθώς και όλη η συζήτηση που αναπτύχθηκε γύρω από αυτό. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό -αν όχι προκλητικό- να εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία απέναντι στους φασίστες, όταν ακόμη και πρωτοκλασάτα στελέχη της έχουν επανειλημμένα χρησιμοποιήσει τέτοια ρητορεία και πρακτική (βλ Άδωνις, Βορίδης, Πλεύρης κα). Το ίδιο και ο ΣΥΡΙΖΑ που συγκυβέρνησε με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ και συνδιοργάνωνε φιέστες στο Καστελόριζο με την Χρυσή Αυγή. Από κοντά και το ΠΑΣΟΚ με την πολιτική που εφάρμοσε τόσα χρόνια ως κυβέρνηση.

Είναι προφανές, ότι το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα που γεννά την φτώχεια και την εξαθλίωση, που γεννά τους πολέμους και την καταστροφή, που προωθεί τις πιο σκοταδιστικές αντιλήψεις δεν έχει καμία ανησυχία για την «προστασία της δημοκρατίας» και τον φασισμό που το ίδιο άλλωστε γεννά. Μόνο η πάλη του λαού, της νεολαίας και της εργατικής τάξης μπορεί πραγματικά να τσακίσει τον φασισμό. Στον δρόμο του αγώνα θα συσσωρευτούν οι πραγματικοί όροι που θα δώσουν το πραγματικό «μπλόκο» σε κάθε αντιδραστική, φασιστική και σκοταδιστική εφεδρεία και όχι στις κάλπες ή τους αστικούς νόμους. Απέναντί στο σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης και με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας!

Όλοι στη συγκέντρωση και πορεία
Πέμπτη 27/4, στις 18:30, στον ΗΣΑΠ Ηρακλείου!

Για να ζήσουμε πρέπει να αγωνιστούμε!

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr