22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

Ανεπιθύμητος ο Ζελένσκι στην Ελλάδα! - Απεμπλοκή της χώρας από τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

 

Σε συνθήκες «άκρας μυστικότητας» και με «δρακόντεια μέτρα ασφαλείας» έφτασε χτες στην Αθήνα ο Ζελένσκι, το ενεργούμενο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Είχε προηγηθεί η επίσκεψή του σε Δανία και Ολλανδία, όπου επιβεβαιώθηκε η παραχώρηση δεκάδων F-16 στο ουκρανικό καθεστώς «σε άμεση φυσικά συνεργασία με τις ΗΠΑ». Η επίσκεψη του Ζελένσκι μαζί με το άτυπο δείπνο που διοργάνωσε η ελληνική κυβέρνηση «για τη διεύρυνση και το ευρωπαϊκό μέλλον της περιοχής» με καλεσμένους τους αρχηγούς των Βαλκανικών κρατών και παρουσία της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, είναι απόδειξη του πόσο επικίνδυνη, υποτελής και καιροσκόπα είναι η κυβέρνηση και η ντόπια αστική τάξη. Μπλέκουν ακόμα πιο επικίνδυνα τον λαό μας στις αντιπαραθέσεις των φονιάδων, Ρώσων και Δυτικών Ιμπεριαλιστών. Τάζουν συμμετοχές σε πολέμους και συγκρούσεις και αναλαμβάνουν το ρόλο του σημαιοφόρου των Αμερικάνικων και Ευρωπαϊκών συμφερόντων.

Η υποδοχή Ζελένσκι από την ελληνική κυβέρνηση γίνεται στα πλαίσια της επιλογής της «σωστής πλευράς της ιστορίας», σύμφωνα με τις επιταγές των ευρωπαϊκών και αμερικάνικων αφεντικών της ελληνικής αστικής τάξης από την έναρξη του πολέμου. Η επίσκεψη στην Ελλάδα και οι «ευρωπαϊκές περιοδείες» έρχονται να ακολουθήσουν τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους και τη δήλωση των G7 για μακροχρόνια αποστολή πολεμικού υλικού, εφοδίων και οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Τα αποτελέσματα της συνάντησης Μητσοτάκη-Ζελένσκι και ο νέος κύκλος στήριξης της Ουκρανίας από την Ελλάδα που διατυμπανίζουν, προμηνύουν ακόμα μεγαλύτερα δεινά για τον λαό μας και βαθαίνουν ακόμα περισσότερο την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο. Συγκεκριμένα, η εκπαίδευση πιλότων για τα F-16, το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας που ετοιμάζεται, οι δεσμεύσεις για τη βοήθεια στην ανοικοδόμηση της Οδησσού, οι συνομιλίες για εγγυήσεις ασφαλείας, βάζουν για μια ακόμα φορά τον λαό μας στο στόχαστρο.

Σε μία φάση όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, βαθέματος της εξάρτησης και παραπέρα μετατροπής της χώρας μας σε αμερικανονατοϊκό ορμητήριο, το μέλλον που προδιαγράφεται για τον λαό μας και τους λαούς της περιοχής είναι μαύρο και δυσοίωνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ώρα που η Αλεξανδρούπολη απειλείται από τις φλόγες και το νοσοκομείο της πόλης έχει εκκενωθεί, ο πρωθυπουργός χειροκροτεί την χρήση της τοπικής αμερικανονατοϊκής βάσης και υπόσχεται παραπέρα χρήση της για το μέτωπο στην Ουκρανία

Όταν ο λαός μας έχει αφεθεί στην τύχη του, όταν τον έχει τσακίσει η ακρίβεια και η φτώχεια, όταν βλέπει αβοήθητος το βιος του να καίγεται, ο ερχομός του Ζελένσκι και οι κοινές εξαγγελίες με τον Μητσοτάκη αποτελούν πρόκληση. Αποτελεί πρόκληση η άτυπη σύνοδος των ηγετών της Βαλκανικής με τους εκπροσώπους της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, και μέσω της οποίας μάλιστα έσπευσαν και να αυτοανακηρυχτούν σε... πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης.

Σε μια εποχή που το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα επελαύνει και τσακίζει όποιο δικαίωμα και κατάκτηση έχουν απομείνει, ο λαός, η εργατική τάξη και η νεολαία πρέπει να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις. Να χαράξουν τον δικό τους δρόμο απέναντι στα φιλοπόλεμα σχέδιά τους. Να στηριχτούν στις δικές τους δυνάμεις και να μην αναζητούν ιμπεριαλιστές για προστάτες. Να παλέψουν για ειρήνη, φιλία και αλληλεγγύη των λαών, κόντρα στο εθνικιστικό δηλητήριο που χύνουν ιμπεριαλιστές και εξαρτημένες αστικές τάξεις.

· Ανεπιθύμητος ο Ζελένσκι!

· Απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο!

· Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ!

· ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ρωσία έξω από την Ουκρανία!

· Ειρήνη - φιλία - αλληλεγγύη των λαών, κόντρα στα φιλοπόλεμα σχέδια των ιμπεριαλιστών!

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

21/08/2023

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Η στήλη του διαλόγου θα παραμείνει ανοιχτή ως τις 20/6
 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr