25 ΦΛΕΒΑΡΗ 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Σε μία πρωτοφανή στρατιωτικού τύπου επιχείρηση, και απέναντι σε εκατοντάδες κόσμο που είχε συγκεντρωθεί τα χαράματα της 25/2 στο λιμάνι της Μυτιλήνης, η κυβέρνηση της ΝΔ πραγματοποίησε απόβαση 10 διμοιριών ΜΑΤ και μία αύρας. Το πλοίο «Πήγασος» το οποίο μετέφερε τις διμοιρίες, έσβησε το εκπεμπόμενο σήμα ώστε να μην είναι γνωστός ο τόπος άφιξης και ο προορισμός του, λίγο έξω από την Μακρόνησο. Με την άφιξη του πλοίου η ρίψη χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις ήταν διαρκής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σκορπίσει ο κόσμος και να «εισβάλουν» στο νησί 300 πάνοπλοι άνδρες των ΜΑΤ. Τις πρώτες πρωινές ώρες κινήθηκαν προς την Καράβα (περιοχή Μανταμάδου) όπου εκεί συνέχισαν με ακόμη μεγαλύτερη σφοδρότητα την ρίψη χημικών ώστε να διώξουν τον διαμαρτυρόμενο κόσμο, και να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή στρατοπέδου συγκέντρωσης. Ανάλογα γεγονότα συνεχίζονται όλη τη μέρα ενώ παράλληλα η ίδια μαζική απόβαση δυνάμεων καταστολής πραγματοποιήθηκε και στη Χίο και εκεί με άγρια επίθεση στον κόσμο που αντιδρούσε σε αυτήν.

Ο πρώτος και άμεσος στόχος αυτής της κυβερνητικής επιχείρησης δεν είναι άλλος από την υλοποίηση της ΠΝΠ που με επίταξη εκατοντάδων στρεμμάτων επιταχύνει την ανέγερση στρατοπέδων-φυλακών για δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται σε νησιά του Αιγαίου.

Η λαϊκή οργή και το μαζικό ξέσπασμα απέναντι σε αυτή την επιχείρηση μαζικής τρομοκρατίας και επιβολής της κυβερνητικής πολιτικής «του νόμου και της τάξης» είναι δίκαιη και πρέπει να δυναμώσει!

Όμως ταυτόχρονα για να γίνει η οργή ξεσηκωμός που θα εκφράζει τα λαϊκά συμφέροντα και δεν θα χρησιμοποιείται από τις αντιδραστικές δυνάμεις, πρέπει να χειραφετηθεί πολιτικά από αυτές! Χρειάζεται να διαχωριστεί και να βρεθεί απέναντι από τις κυρίαρχες καθεστωτικές δυνάμεις που με την εκδοχή των επικεφαλής της λεγόμενης τοπικής αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια και Δήμοι) και των «αντιπολιτευτικών» παραγόντων, επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν το λαό –όπως έκαναν και στο συλλαλητήριο της 22/1- κάτω από αντιδραστικά και ρατσιστικά κηρύγματα μίσους. Χρειάζεται να απομονώσει και να διώξει τις φασιστικές δυνάμεις από την προσπάθεια του λαϊκού ξεσηκωμού! Χρειάζεται να διακηρύξει την αλληλεγγύη του σε πρόσφυγες / μετανάστες και οι απεργιακές κινητοποιήσεις στα νησιά να γίνουν από τον εργαζόμενο λαό βήμα υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ξεριζωμένων, βήμα διακήρυξης της φιλίας με όλους τους λαούς της περιοχής και καταγγελίας των ιμπεριαλιστών-εμπρηστών των πολέμων!

Αυτή είναι η ενότητα που χρειάζεται να κατακτήσει ο λαός με την πάλη του. Κόντρα στην «ενότητα» των εθνικιστικών και ρατσιστικών κραυγών. Ενάντια στη γραμμή του «εθνικού συμφέροντος» της κυβέρνησης και του συστήματος που είναι η γραμμή συντριβής των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων, η γραμμή της υποταγής στα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και στους πολέμους των Αμερικανονατοϊκών.

-Έξω τα ΜΑΤ και οι δυνάμεις καταστολής από τη Λέσβο και τα νησιά μας

-Κάτω η κρατική τρομοκρατία – Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή πάλη

-Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης- Να αποσυρθεί η ΠΝΠ για τις επιτάξεις

-Αλληλεγγύη- κοινή πάλη με πρόσφυγες μετανάστες για τα πολιτικά, κοινωνικά, εργασιακά δικαιώματα τους!

-Φιλία με όλους τους λαούς της περιοχής ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό!

Μυτιλήνη 25.02.20

Αναζήτηση
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr