26 ΜΑΗ 2023

Ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ) για την εκλογική διαδικασία στο νησί της Σάμου

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από φίλους και υποστηρικτές της οργάνωσης πως σε διάφορα εκλογικά τμήματα στο νησί (Καρλόβασι, Υδρούσα, Κοντακαίικα, Λέκκα) ανάμεσα στις στοίβες των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ(μ-λ) βρίσκονταν αρκετά ψηφοδέλτια της οργάνωσης που προορίζονταν για τον νομό της Λέσβου. Γεγονός που σημαίνει ότι αυτά τα ψηφοδέλτια θα καταμετρούνταν ως άκυρα. Η οργάνωσή μας ενημέρωσε το Πρωτοδικείο Σάμου, το οποίο προχώρησε σε σύσταση προς τα εκλογικά τμήματα για να διορθωθεί το ζήτημα. Χωρίς να γνωρίζουμε σε ποια και πόσα συνολικά τμήματα παρατηρήθηκε το ίδιο φαινόμενο, αλλά και σε πόσα από αυτά διορθώθηκε, θέλουμε να εκφράσουμε κάποιες εύλογες απορίες.

Με ευθύνη ποιου βρέθηκαν στο νησί της Σάμου ψηφοδέλτια του ΚΚΕ(μ-λ) που προορίζονταν για τον νομό Λέσβου; Με ευθύνη ποιου αυτά τα ψηφοδέλτια τοποθετήθηκαν στα εκλογικά τμήματα; Πόσα από αυτά τα ψηφοδέλτια βρέθηκαν τελικά μέσα στις κάλπες και καταμετρήθηκαν ως άκυρα; Η τοποθέτηση των συγκεκριμένων ψηφοδελτίων στη Σάμο (και ίσως και αλλού) σημαίνει αυτόματα και έλλειψη ψηφοδελτίων του ΚΚΕ(μ-λ) στον νομό Λέσβου;

Τα ερωτήματα θα μπορούσαν να είναι πολλά περισσότερα και απαντώντας τα ο καθένας να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Εμείς θέλουμε να τονίσουμε το εξής: τις εκλογές τις διεξάγει το σύστημα για λογαριασμό του, έχοντας την δυνατότητα να προβεί ακόμα και σε παρατυπίες που αφορούν οργανώσεις σαν τη δική μας. Οργανώσεις που δεν έχουν τη δυνατότητα να έχουν εκλογικούς αντιπροσώπους σε κάθε εκλογικό τμήμα της χώρας και να μπορούν ανά πάσα στιγμή να εποπτεύουν τη διαδικασία. Το κυριότερο ζήτημα, όμως, πέρα απ' το διαδικαστικό, είναι το γενικότερο πολιτικό, και τέτοια φαινόμενα, που ούτε παρατηρούνται για πρώτη φορά, ούτε αφορούν μονάχα το νησί της Σάμου, επιβεβαιώνουν την άποψή μας.

Το σύστημα ενοχλείται από φωνές σαν τη δική μας. Από φωνές που το κεντρικό σύνθημά τους την προεκλογική περίοδο λέει πως ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ. Από φωνές που δυναμώνουν στο πεδίο του αγώνα με πρωτοβουλίες πάλης και αντίστασης απέναντι στην πολιτική του συστήματος και των κυρίαρχων κομμάτων. Από πρωτοβουλίες που φέρνουν όλο και περισσότερο κοντά στην οργάνωση έναν κόσμο που ανιχνεύει τρόπους και δρόμους αγώνα, αναπτύσσοντας δεσμούς μεταξύ μας. Αυτό είναι που ενοχλεί και στη Σάμο, όπου η δράση της οργάνωσης μας έχει, ουκ ολίγες φορές, «ενοχλήσει» και θορυβήσει εχθρούς και «φίλους». Μία πολιτική στάση που προεκλογικά αντιμετώπισε φαινόμενα φίμωσης, είτε αυτά αφορούσαν τον αποκλεισμό μας από τα ΜΜΕ είτε την καταστροφή του προεκλογικού μας υλικού.

Αυτή η πολιτική στάση και δράση έφερε και την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ(μ-λ). Ιδιαίτερα στον Δήμο της Δυτικής Σάμου τα αποτελέσματα ήταν κάτι περισσότερο από ενθαρρυντικά για εμάς και, όπως έχουμε ήδη αναφέρει, αντανακλούν συσχετισμούς που διαμορφώθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα. Πάνω από όλα όμως, το σύστημα φοβάται τον εχθρό λαό. Τη δική του οργή, που συσσωρεύεται όλο και περισσότερο όσο εντείνεται η επίθεση εναντίον του, προσπαθεί να προλάβει πριν εκδηλωθεί στον δρόμο, πριν προλάβει να έρθει σε επαφή με οργανώσεις σαν τη δική μας, πριν προλάβει να αποκτήσει συγκεκριμένα πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά. Γι' αυτόν τον λόγο είμαστε σίγουροι πως δεν θα διστάσει, και δεν το κάνει ούτε τώρα, να προβεί σε ακόμα χειρότερα.

Είναι μια ευκαιρία να τονίσουμε για ακόμα μια φορά πως ο λαός δεν έχει να περιμένει κάτι καλό απ' τις εκλογές. Πως η επίθεση θα συνεχιστεί ίδια και εντεινόμενη απ' την επόμενη μέρα που το σύστημα θα σχηματίσει την επόμενη κυβέρνησή του. Πως ο μόνος δρόμος που μπορεί να παράξει θετικά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους, τις λαϊκές μάζες και τη νεολαία είναι ο δρόμος της αντίστασης και της διεκδίκησης. Πως το σύνθημα «ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ» αφορά το σύνολο του λαού και της νεολαίας και η οργάνωσή μας έχει καθήκον και απόφαση να το υπηρετήσει στον δρόμο και την επόμενη μέρα.

 

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr