25 ΜΑΡΤΗ 2023

Αλληλεγγύη - Νίκη στον αγώνα του προλεταριάτου, της νεολαίας και του λαού της Γαλλίας!

Η Γαλλία φλέγεται από τον απεργιακό αγώνα του προλεταριάτου, τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις της νεολαίας και του λαού. Εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται στους δρόμους εδώ και μέρες. Όχι μόνο δεν πτοούνται από την άγρια καταστολή, αλλά πυκνώνουν τις γραμμές του αγώνα ενάντια στην αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική του Μακρόν, την πολιτική του συστήματος της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Οι αντιδραστικές ανατροπές στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό είναι η αιτία αλλά και η αφορμή του αγώνα που παίρνει ήδη διαστάσεις εξέγερσης. Γιατί αυτές οι αντιδραστικές ανατροπές προστίθενται στην πολύχρονη επίθεση του κεφαλαίου και του συστήματος ενάντια στο σύνολο των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργατών, του λαού, της νεολαίας, των μεταναστών. Είναι οι ίδιες πολιτικές που ζει στο πετσί του ο λαός, η νεολαία και η εργατική τάξη της χώρας μας εδώ και πολλά χρόνια. Είναι οι ίδιες πολιτικές που χτυπάνε το προλεταριάτο και τους λαούς ολόκληρου του πλανήτη.

Ενώ ο Μακρόν υπερασπίζεται το κύρος της ιμπεριαλιστικής Γαλλίας και τα συμφέροντα του γαλλικού κεφαλαίου, και προβάλλει μέσα από την εφαρμογή του προεδρικού διατάγματος γυμνή και απροκάλυπτη τη δικτατορία του κεφαλαίου, ετοιμάζεται ήδη η νέα πανεθνική γενική απεργία την Τρίτη 28 Μαρτίου. Οι μάζες αγωνίζονται για να κάνουν πράξη το σύνθημα Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, του απεργού, του άνεργου και του μετανάστη!”

Οι φλόγες του απεργιακού αγώνα της εργατικής τάξης της Γαλλίας, του αγώνα του λαού και της νεολαίας της Γαλλίας, φωτίζουν το δρόμο για το μέλλον των εργατών και των λαών του πλανήτη! Είναι συνέχεια και κλιμάκωση των αγώνων στην Αγγλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Γερμανία. Είναι συνέχεια και κλιμάκωση των αγώνων και των εξεγέρσεων εργατών και λαών από τη Λατινική Αμερική και τις ΗΠΑ ως την Ασία, που επίμονα ξεσπούν όλο το τελευταίο διάστημα. Είναι η πάλη και η ανάγκη της εποχής μας, για την οργάνωση και την συγκρότηση της αντίστασης, της διεκδίκησης και της αναμέτρησης εργατών και λαών με το σύστημα της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και του πολέμου

Αυτός ο αγώνας είναι και δικός μας αγώνας! Η οργή των Τεμπών πρέπει και μπορεί να εμπνευστεί και να διδαχτεί από τον αγώνα αυτό! Οι εκατοντάδες χιλιάδες απεργοί και διαδηλωτές της 8ης και 16ης του Μάρτη, ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της χώρας μας, πρέπει να σταθούν δίπλα στο εξεγερμένο προλεταριάτο, τους νέους και το λαό της Γαλλίας. Να διαδηλώσουν μαζικά την αλληλεγγύη τους στις φλόγες του γαλλικού αγώνα και να βαδίσουν αποφασιστικά στο δρόμο που άνοιξαν. Στο δρόμο του δικού τους αγώνα ενάντια στην πολιτική του συστήματος που δολοφονεί ζωές και δικαιώματα.

  • Κάτω οι πολιτικές του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού!
  • Κάτω οι πολιτικές του εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα!
  • Στο δρόμο της Γαλλίας να βαδίσει η οργή του λαού και της νεολαίας
    στη χώρα μας!
  • Εργάτες, νεολαία, λαός, νικούν με απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις!
Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Η στήλη του διαλόγου θα παραμείνει ανοιχτή ως τις 20/6
 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr