08 ΙΟΥΛΗ 2024

10η Συνδιάσκεψη: Χαιρετισμός από το Κομμουνιστικό Κόμμα Αυστραλίας (Μαρξιστικό - Λενινιστικό)

Σύντροφοι,

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Αυστραλίας (Μαρξιστικό-Λενινιστικό) απευθύνει έναν θερμό κόκκινο χαιρετισμό στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό) με την ευκαιρία της 10ης Συνδιάσκεψής του.

Τα δύο κόμματά μας ιδρύθηκαν στον αγώνα κατά του σύγχρονου ρεβιζιονισμού και έχουν από κοινού υποστηρίξει το λάβαρο του Μαρξισμού-Λενινισμού και τη μεγάλη συμβολή του Μάο Τσετούνγκ.

Μέλη της Ελληνό- Αυστραλιανής κοινότητας έχουν βοηθήσει στην οικοδόμηση του κόμματός μας από την ίδρυση του το 1964, μέσα σε αυτούς και οι αείμνηστοι σύντροφοι Βασίλης Στεφάνου, Φώτης Αντύπας και Χάρης Ζαχαρόγιαννης.

Η σημερινή παγκόσμια κατάσταση χαρακτηρίζεται από την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ των αντίπαλων ιμπεριαλιστικών στρατοπέδων ΗΠΑ-ΕΕ και Κίνας-Ρωσίας και από μια σοβαρή κρίση κόστους ζωής που επιβάλλεται στις εργατικές τάξεις όλων των εθνών. Στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός επιδεινώνει τις εντάσεις καθώς προετοιμάζεται για πόλεμο με την Κίνα.

Στη Μέση Ανατολή, η ενωμένη Παλαιστινιακή αντίσταση αντιμετωπίζει με εμπνευσμένο θάρρος και ανυπακοή τη γενοκτονική δίψα για αίμα των σιωνιστών υπό την ηγεσία του Νετανιάχου. Η Ουκρανία συνεχίζει να πολεμά την επιθετικότητα που της επιβάλλει ο ρωσικός ιμπεριαλισμός.

Περιφερειακές δυνάμεις με επεκτατική πολιτική όπως η Τουρκία και η Ινδία καταπιέζουν μικρότερα έθνη εντός των συνόρων τους. Η Τουρκία καταπιέζει το κουρδικό έθνος, βομβαρδίζει και σκοτώνει Κούρδους και άλλους στις απελευθερωμένες περιοχές στη βορειοανατολική Συρία. Η Ινδία έχει εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες που ασκούν φασιστικό έλεγχο στο Πουντζάμπ και το Κασμίρ και οι ινδουιστικοί φασιστικοί όχλοι διεξάγουν δολοφονικά πογκρόμ εναντίον των Ινδών μουσουλμάνων. Ο λαϊκός πόλεμος υπό την ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ινδίας (Μαοϊκό) συνεχίζεται παρά την προηγούμενη επιχείρηση Πράσινο Κυνήγι και την τρέχουσα επιχείρηση Καγκάρ, οι οποίες σχεδιάστηκαν για να καταστρέψουν τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Αντάρτικο Στρατό και τη μαζική του βάση μεταξύ των Adivasis[1] και των Dalits[2].

Ηρωικοί αγώνες συνεχίζουν να διεξάγονται, όπως  ο αγώνας του Κομμουνιστικού Κόμματος των Φιλιππίνων και ο Νέος Λαϊκός Στρατός του, ο αγώνας του Ενωμένου Απελευθερωτικού Κινήματος για τη Δυτική Παπούα ενάντια στους Ινδονήσιους κατακτητές και ο αγώνας των ένοπλων αντιπάλων του αντιδραστικού καθεστώτος στη Βιρμανία (Μιανμάρ).

Στην Αφρική, τόσο ο γαλλικός όσο και ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός έχουν εκδιωχθεί από ορισμένες χώρες, ενώ οι αντίπαλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις επιδιώκουν τόσο οικονομικά όσο και στρατιωτικά οφέλη. Οι μηχανορραφίες των ιμπεριαλιστών βρίσκονται πίσω από τις γενοκτονικές τραγωδίες στο Σουδάν και το Κονγκό.

Σε χώρες όπου ο ένοπλος αγώνας δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί, επαναστατικά κινήματα αναδύονται για να προστατεύσουν και να υπερασπιστούν τα δημοκρατικά δικαιώματα της εργατικής τάξης και των συμμάχων της και να αντιταχθούν στις φασιστικές δυνάμεις που εμφανίζονται είτε ως "νόμιμα" κοινοβουλευτικά κόμματα είτε ως βίαιοι τραμπούκοι του δρόμου.

Αντιθέσεις υπάρχουν παντού και σε όλα. Μπροστά στην αυξανόμενη παγκόσμια και περιφερειακή αναταραχή, απαιτείται μια σωστή εφαρμογή του διαλεκτικού υλισμού για την περαιτέρω ανάπτυξη των επαναστατικών δυνάμεων.

Είμαστε βέβαιοι ότι η 10η Συνδιάσκεψή σας θα οδηγήσει σε νέες προόδους προς την κατεύθυνση της αντιιμπεριαλιστικής ανεξαρτησίας και του σοσιαλισμού στην Ελλάδα.

Κόκκινους χαιρετισμούς!

Εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικό Κόμμα Αυστραλίας (Μαρξιστικό-Λενινιστικό)

 

[1]     συλλογικός όρος για τους αυτόχθονες κατοίκους

[2]     η φτωχότερη κάστα

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr