Ιστορία
Οκτώβρης 1944 – Οκτώβρης 2021: 77 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας Οι αγώνες του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ να γίνουν έμπνευση στους αγώνες του σήμερα!
Στις 12 Οκτώβρη του 1944, μετά από σχεδόν 4 χρόνια ναζιστικής κατοχής, οι Γερμανοί φεύγουν από την Αθήνα. Την ίδια κιόλας μέρα, όλος ο λαός της Αθήνας μαθαίνει το χαρμόσυνο νέο και πλημμυρίζει τους δρόμους της πρωτεύουσας. Από κάθε γωνιά της ξεχύνεται κόσμος με πανό και σημαίες, ζητωκραυγάζοντας για τη μεγάλη νίκη.
47 χρόνια "δημοκρατίας": Το καθεστώς πανηγυρίζει, ο λαός στενάζει - Μαζική αντίσταση στην επίθεση και την εξάρτηση!
Με την επίσημη τελετή στο προεδρικό μέγαρο γιορτάστηκαν «ως είθισται» τα 47 χρόνια από την «αποκατάσταση της δημοκρατίας», με την παρουσία όλων των κοινοβουλευτικών δυνάμεων της χώρας.
Τιμάμε τον Γρηγόρη Λαμπράκη, αγωνιζόμαστε για την ειρήνη, την ανεξαρτησία και την συναδέλφωση των λαών!
Μας χωρίζουν 58 χρόνια από το βράδυ της 22ης Μαΐου 1963, όταν ο αγωνιστής της Ειρήνης, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, βουλευτής της ΕΔΑ Γρηγόρης Λαμπράκης, κτυπήθηκε θανάσιμα από παρακρατικούς, στην συμβολή των οδών Βενιζέλου και Ερμού στο κέντρο της πόλης μας.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ| Συγκέντρωση στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη (22/5)
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στη μνήνη του Γρ. Λαμπράκη προγραμματίζει η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ) το Σάββατο 22 Μάη στις 12μ, στο μνημείο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ερμού και Βενιζέλου.
9η Μάη - Ημέρα Aντιφασιστικής Nίκης των Λαών: Η πάλη ενάντια στο φασισμό, τον ιμπεριαλισμό και το κεφάλαιο παραμένει ανάγκη του σήμερα!
Η 9η Μάη του 1945 έμεινε στη συλλογική ιστορική μνήμη ως η Μέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, ημέρα τιμής και μνήμης των δεκάδων εκατομμυρίων νεκρών και σακατεμένων που έπεσαν στη μάχη για την ήττα του ναζισμού και του φασισμού.
ΑΘΗΝΑ| Κάλεσμα σε αντιφασιστική - αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση για τις 9 Μάη
Το ΚΚΕ(μ-λ) στηρίζει το κάλεσμα της "Πρωτοβουλίας για την 9η Μάη" για Αντιφασιστική - Αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση την Κυριακή 9 Μάη, επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.Συγκέντρωση την Κυριακή 9/5, 13:00 στα Προπύλαια και διαδήλωση στα γραφεία της ΕΕ.
Τιμούμε και φέτος τους ήρωες ΕΠΟΝίτες του ΕΛΑΣ του Κάστρου του Υμηττού! Συγκέντρωση: 9/5, 12:00, Δημαρχείο Υμηττού
Το μήνυμα που μεταφέρει στο σήμερα η ηρωική αυτή πράξη αντίστασης των τριών ΕΠΟΝιτών, είναι ότι ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες μπορεί και πρέπει να βρίσκουμε το σθένος, το θάρρος και την αντοχή για αντίσταση και αγώνα.
Ταξική η αποτίμηση των 200 χρόνων
Η εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση του 1821 ήταν μια ανολοκλήρωτη αστικοδημοκρατική επανάσταση. Η ποιότητα και ο βαθμός διαμόρφωσης των αστικών δυνάμεων που υπήρχαν ήταν τέτοιοι που η εξέλιξή τους από την πρώτη στιγμή καθορίστηκε από τις Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής, από τις μεταξύ τους αντιθέσεις και τις συγκρούσεις τους με την καταρρέουσα Οθωμανική Αυτοκρατορία.
1 2 3 ...
Επόμενη   
Αναζήτηση
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr