ΗΠΑ – ΝΑΤΟ
ΑΘΗΝΑ | Κοινό κάλεσμα οργανώσεων για διαδήλωση 11/7 ενόψει συνόδου κορυφής ΝΑΤΟ 9-11/7
Το εργατικό και λαϊκό κίνημα θα δώσει την μάχη να μπλοκάρει και να ανατρέψει την πορεία προς τον πόλεμο. Η νίκη του παλαιστινιακού λαού θα είναι νίκη για κάθε λαό, για κάθε εκμεταλλευόμενο και καταπιεσμένο άνθρωπο. Συνεχίζουμε μέχρι την νίκη, συνεχίζουμε για ΛΕΥΤΕΡΙΑ στην ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ! ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ!
ΑΘΗΝΑ | Επιτυχημένη η συγκέντρωση και διαδήλωση για τη νίκη του Παλαιστινιακού λαού, στα 75 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ
Η επιτυχημένη σημερινή διαδήλωση θα πρέπει να αποτελέσει έναν σταθμό στο μακρύ δρόμο που έχει καθήκον να χαράξει το κίνημα και στη χώρα μας.
75 χρόνια από την ίδρυσή του ΝΑΤΟ σημαίνει χούντες και πολέμοι! Λευτεριά στην Παλαιστίνη!
Συγκέντρωση και πορεία την Πέμπτη 4/4 στο Πάρκο Ελευθερίας - Χωρίς τελειωμό συνεχίζονται τα ανοιχτά πολεμικά μέτωπα στον κόσμο. Από την Ουκρανία μέχρι την Παλαιστίνη, συνεχίζεται το μακέλεμα των λαών. Εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι νεκροί και οι σακατεμένοι. Εκατοντάδες χιλιάδες είναι αυτοί που έχουν εξαναγκαστεί στο δρόμο της προσφυγιάς, της πείνας και της απόλυτης εξαθλίωσης.
Περισσότερα καύσιμα στις φωτιές του πολέμου
Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ συγκεντρώθηκαν στη λιθουανική πρωτεύουσα στην ετήσια σύνοδο κορυφής για «κρίσιμες αποφάσεις». Φαινομενικά το πιο ευαίσθητο θέμα στην ημερήσια διάταξη αφορούσε την αίτηση της Ουκρανίας για ένταξη στη Συμμαχία. Ωστόσο, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Σάλιβαν, ξεκαθάρισε, 5 ημέρες πριν, ότι η Ουκρανία δεν θα γίνει αποδεκτή στο Βίλνιους.
Για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία - Όλοι στις αντιιμπεριαλιστικές - αντιπολεμικές διαδηλώσεις!
Οι διεργασίες και οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας, στις 11-12 Ιούλη του 2023, έρχονται για να ανοίξουν τον δρόμο σε νέες επικίνδυνες εξελίξεις, σε μια περίοδο μιας ακόμα πιο έντονης και αιματηρής όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που απειλούν τους λαούς σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Ο εκπρόσωπος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού Α. Μπλίνκεν είναι ανεπιθύμητος!
Καλούμε το λαό να βγει μαζικά στο δρόμο στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις που οργανώνονται πανελλαδικά. Να ορθώσει το ανάστημά του και να υπερασπιστεί τη ζωή και το μέλλον του.
70 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑΤΟ Η ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ: ΧΟΥΝΤΕΣ-ΠΟΛΕΜΟΙ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
Στις 18 Φεβρουαρίου συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ένταξη τη χώρας μας στο ΝΑΤΟ. Στις 18 Φεβρουαρίου του 1952 η Ελληνική Βουλή επικυρώνει την είσοδο της χώρας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, τον πιο βάρβαρο ιμπεριαλιστικό στρατιωτικό σχηματισμό του πλανήτη.
AUKUS: Στρατηγική συμφωνία που οξύνει αντιθέσεις και ανταγωνισμούς
Η νέα στρατηγική συμφωνία που ανακοίνωσαν ΗΠΑ, Βρετανία και Αυστραλία με στόχο την αντι-μετώπιση της Κίνας ήρθε να επιβεβαιώσει ότι οι ΗΠΑ, παρά τη σταθερή πορεία υποχώρησής τους σε σχέση με συμμάχους και ανταγωνιστές, εξακολουθούν να αποτελούν τη δύναμη εκείνη που έχει τις «προϋποθέσεις» να αναλάβει το ρόλο της ατμομηχανής συνολικά για το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα.
Με απαγορεύσεις και τρομοκρατία, κάνουν τη χώρα ορμητήριο πολέμου! Να μην τους περάσει! - Συγκέντρωση, 17/9, 19:00, Προπύλαια
Καταγγέλουμε την αντιδημοκρατική απαγόρευση συναθροίσεων στο κέντρο της Αθήνας, που επιβλήθηκε με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών για την Παρασκευή 17/9, ημέρα που θα ξεκινήσουν τις εργασίες τους στην πρωτεύουσα η περιφερειακή σύνοδος των μεσογειακών κρατών και -κυρίως- το συνέδριο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ.
Μητσοτάκης σε Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Στρατηγέ, ιδού η χώρα σας!
Το «όραμα» του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης για τη χώρα σημαίνει βάσεις, εξοπλιστικά, θητεία-κόλαση για τη νεολαία και πολεμικούς κινδύνους για όλο τον λαό. Αποτελεί κρίσιμη αναγκαιότητα η συγκρότηση δυνάμεων σε αντιιμπεριαλιστική-αντιπολεμική κατεύθυνση, άρρηκτα δεμένη με την κορυφαία μάχη που δίνει η εργατική τάξη αυτήν την περίοδο ενάντια στη στρατηγική επίθεση του κεφαλαίου.
ΗΠΑ-Ρωσία: Τα «στρατηγικά παράδοξα» της νέας ουκρανικής κρίσης
Όση εντύπωση προκάλεσε στη Δύση η ταχύτητα με την οποία οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στα σύνορα με την Ουκρανία, άλλη τόση, και μεγαλύτερη, εντύπωση προκαλεί η ακόμα ταχύτερη αναδίπλωση αυτών των στρατευμάτων μετά την απόφαση της Μόσχας να αποκλιμακώσει την ένταση.
1 2 3 ...
Επόμενη   
Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr