Η εξέγερση στο Καζακστάν η οποία αντιμετωπίστηκε με άγρια κρατική καταστολή και πνίγηκε στο αίμα φαίνεται να αιφνιδίασε ακόμη και τους πιο προσεκτικούς παρατηρητές των εξελίξεων σε αυτήν την χώρα της κεντρικής Ασίας.
Η κλιμακούμενη το τελευταίο διάστημα στρατηγική της αμερικανοΝΑΤΟϊκής περικύκλωσης και περίσφιξης της Ρωσίας, αγγίζει πια τις κατακόκκινες γραμμές ασφαλείας της τελευταίας, εξωθεί τον ενδοϊμπεριαλιστικό ανταγωνισμό σε τυχοδιωκτικές, αχαρτογράφητες και πλήρως επικίνδυνες καταστάσεις, πράγμα που διαμορφώνει ένα άκρως επικίνδυνο παρόν και μέλλον για το σύνολο των λαών στον πλανήτη.
Πριν από λίγες μέρες παρακολουθήσαμε μια ακόμα τελετή για τα περίπου 3.000 θύματα της επίθεσης στο εμπορικό κέντρο της Ν. Υόρκης και το Πεντάγωνο, η οποία συνοδεύτηκε από πλήθος δημοσιεύματα με αναφορά στο γεγονός. Πρόσφατα, με διάταγμα του αμερικανού προέδρου Μπάιντεν, πρώτη φορά άρχισαν να δημοσιεύονται διαβαθμισμένα έγγραφα της έρευνας.
Οι ΗΠΑ μπήκαν σε «εκστρατεία πολέμου» Οι ανταγωνιστές τους παίρνουν θέσεις- Οι Ευρωπαίοι αναζητούν διάταξη και ρόλο.Οι λαοί καλούνται να συγκροτήσουν Μέτωπο αντιιμπεριαλιστικής-αντιπολεμικής πάλης!
Η κοινή στρατιωτική άσκηση με τεθωρακισμένα άρματα μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, που θα γίνει 14-18 Σεπτέμβρη στο πεδίο βολής της Ξάνθης, είναι ακόμη μία επικίνδυνη εξέλιξη για το λαό μας. Αποτελεί ένδειξη του έντονου ενδιαφέροντος που επιδεικνύει ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός για την περιοχή μας, και προστίθεται σε σειρά άλλων αντίστοιχων κινήσεων.
Το σημερινό αδιέξοδο στην συνεδρίαση του Eurogroup, που δεν κατέληξε σε συμφωνία για το ποια οικονομικά μέτρα πρέπει να παρθούν για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού από την μία αποκαλύπτει τα αδιέξοδα και τις αντιθέσεις στους κόλπους της ΕΕ και από την άλλη την αδιαφορία των ιμπεριαλιστών για λαούς και χώρες εν μέσω μίας θανατηφόρου υγειονομικής κρίσης.
Στόχοι, προοπτικές και επίδραση στις επικίνδυνες ισορροπίες στην Μέση Ανατολή Το απόγευμα της 9ης Οκτωβρίου ξεκινούσε η τρίτη στη σειρά εισβολή του τούρκικου στρατού στη Συρία, με την κυνική ονομασία «Πηγή Ειρήνης», αυτή τη φορά ανατολικά του Ευφράτη και συγκεκριμένα στην περιοχή των κούρδικων καντονιών Τζαζίρα και Αΐν αλ-Αράμπ, η οποία έχει δημιουργήσει ένα νέο
Η σύνοδος κορυφής του G7 πραγματοποιήθηκε φέτος, από τις 24 έως τις 26 Αυγούστου, στο γαλλικό θέρετρο Μπιαρίτζ. H σημασία αυτής της, άτυπης, συγκέντρωσης (όπως και των προηγούμενων) περιορίζεται πλέον σε ζητήματα επικοινωνιακών εντυπώσεων. Η έναρξή της συνέπεσε με τις φωτιές στον Αμαζόνιο, δίνοντας την αφορμή να αναμασηθούν οι γνωστές «ανησυχίες» (και ανοησίες) για το
Από τη στιγμή που ο Τραμπ ανακοίνωσε, τον Μάιο του 2018, την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία που υπεγράφη το 2015 για τα πυρηνικά του Ιράν, η πορεία των πραγμάτων προς μια σύγκρουση, ενδεχομένως και πολεμική, έμοιαζε προδιαγεγραμμένη. Σήμερα, η σαφήνεια των στόχων από πλευράς ΗΠΑ μπορεί να είναι μικρή, αλλά η ανησυχία