27 ΦΛΕΒΑΡΗ 2022

Επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στην αιματοχυσία του Ουκρανικού λαού

Η απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να στείλει πολεμικό υλικό ως βοήθεια στην Ουκρανία ενισχύει παραπέρα την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο που μαίνεται στο έδαφός της και αυξάνει κατακόρυφα τους κινδύνους για τον ελληνικό λαό.

Η απόφαση αυτή αποτελεί συνέχεια μιας πολιτικής που έχει μετατρέψει τη χώρα σε προχωρημένο φυλάκιο των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών και της φιλοπόλεμης λυκοσυμμαχίας του ΝΑΤΟ: με την παραχώρηση και νέων διευκολύνσεων, βάσεων, λιμανιών και διαδρόμων στις αμερικάνικες στρατιωτικές δυνάμεις, οι οποίες -καιρό τώρα- πηγαινοέρχονται με προορισμό την Ανατολική Ευρώπη, έχοντας διακηρυγμένο στόχο την ασφυκτική περικύκλωση της Ρωσίας. Αυτές οι βάσεις, που είναι στην πραγματικότητα ορμητήρια πολέμου, αποτελούν μαγνήτες πολεμικού ολέθρου και μεγάλων κινδύνων για το λαό μας. Τη σκυτάλη για τη συνέχιση και την εμβάθυνση αυτής της επικίνδυνης και τυχοδιωκτικής πολιτικής πήρε η κυβέρνηση της ΝΔ από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η ηγεσία του οποίου -με υποκρισία- προσπαθεί δήθεν να κρατήσει αποστάσεις και προσχήματα.

Προπομπός αυτής της απόφασης αποτέλεσε η προπαγανδιστική αξιοποίηση του βομβαρδισμού δυο χωριών στην Ανατολική Ουκρανία και ο θάνατος πολλών κατοίκων τους, ελληνικής καταγωγής. Η βιασύνη του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών να χρεώσει αυτοστιγμεί την ευθύνη στη ρώσικη πλευρά είναι ευθέως ανάλογη με τη βιασύνη του πριν μερικές εβδομάδες να διασκεδάσει τη δολοφονία ομογενή από Ουκρανούς στρατιωτικούς, αποδίδοντάς την στην επίδραση του αλκοόλ! Βιασύνη που γεννά πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο που αξιοποιούνται γεγονότα, για να δικαιολογήσουν σοβαρές και επικίνδυνες πολιτικές επιλογές υποταγής στις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις και, στην πραγματικότητα, αφήνουν περισσότερο εκτεθειμένους τους κατοίκους αυτών των περιοχών που βρίσκονται στο μάτι του πολεμικού κυκλώνα.

Όσο περνάν οι ώρες, αποδεικνύεται πως ο πόλεμος που ξέσπασε με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αιματοκυλά όχι μόνο το λαό και τις εθνότητες αυτές της χώρας, αλλά απειλεί και τους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου ολόκληρου!

Ο πόλεμος αυτός, ανεξάρτητα από τις επικλήσεις των δυο πλευρών, δεν γίνεται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της ασφάλειας λαών και εθνοτήτων. Ούτε για την δημοκρατία και την ελευθερία. Είναι ένας πόλεμος αντιδραστικός, σε βάρος των λαών, και γίνεται για το συμφέρον των ιμπεριαλιστών, τα

ηγεμονικά σχέδιά τους και τις αρπακτικές επιδιώξεις των αστικών τάξεων που βρίσκονται στην εξουσία από όλες τις πλευρές.

Η πραγματική αλληλεγγύη στον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό είναι η ανάπτυξη της αντιπολεμικής-αντιιμπεριαλιστικής πάλης του λαού και της νεολαίας στη χώρα μας, της πάλης ενάντια στην πολιτική της εξάρτησης από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ, ενάντια στις κάθε λογής διευκολύνσεις προς τους αμερικανονατοϊκούς φονιάδες.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη την Τρίτη 1 Μάρτη, καλούμε το λαό και τους εργαζόμνενους να πάρουν κάθε δυνατή πρωτοβουλία ώστε να ακουστεί δυνατά η καταγγελία της αιματοχυσίας του ουκρανικού λαού για τα συμφέροντα ΗΠΑ-ΕΕ, Ρωσίας.

§ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

§ ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ

§ ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ

§ ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ

§ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΛΑΟ

§ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

Κυριακή 27 Φλεβάρη 2022

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr