20 ΝΟΕΜΒΡΗ 2021

Εκεί βομβαρδισμένοι, εδώ κυνηγημένοι, οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι!

Το νέο πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα που έγινε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 18/11, φέρνει ξανά στην επιφάνεια τις τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες οι μετανάστες και οι πρόσφυγες προσπαθούν να βρουν διέξοδο για μια καλύτερη ζωή. Εφτά νεκροί από τους συνολικά 14 επιβαίνοντες σε αυτοκίνητο διακινητή, το οποίο καταδιώχθηκε στο τμήμα Κομοτηνής-Ξάνθης της Εγνατίας Οδού από την αστυνομία, με αποτέλεσμα να καρφωθεί πάνω σε εγκαταστάσεις διοδίων στο ύψος του Ιάσμου.  

Τέτοια θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα με θύματα μετανάστες και πρόσφυγες δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν. Δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, που το προσφυγικό ζήτημα οξύνεται. Αυτή η πολιτική καταδίωξης προσφύγων και μεταναστών που ακολουθεί η κυβέρνηση, όπως και οι άλλες πριν από αυτή, είναι που δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθεί και το δουλεμπόριο των διακινητών. Πατώντας πάνω στην αγωνία αυτών των κατατρεγμένων ανθρώπων, δε διστάζουν να τους στριμώξουν σε αυτοκίνητα και φορτηγά, χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας, προκειμένου να ταξιδέψουν στον τόπο προορισμού τους.  

Η πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό είναι που δίνει το «ελεύθερο» στους διακινητές να αντιμετωπίζουν τους σύγχρονους κολασμένους της γης ως ευτελές αντικείμενο για γρήγορο κέρδος. Από την άλλη, οι επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών είναι πάγια τακτική της κυβέρνησης σε θαλάσσια και χερσαία σύνορα. Το στοίβαγμα χιλιάδων ανθρώπων στα κακόφημα camps-φυλακές όπως το Καρά Τεπέ στη Λέσβο, χωρίς να ξέρουν τι θα τους φέρει η επόμενη μέρα, είναι άλλη μία ένδειξη της αντιδραστικής πολιτικής της. Πάνω από 2.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι μετανάστες έχουν χαθεί στην Ελλάδα, ενώ πάνω από 18.000 έχουν πέσει θύματα σωματεμπορίας ή εμπορίας οργάνων, και αυτά μόνο τα τρία τελευταία χρόνια. Επιπρόσθετα, η δράση φασιστικών και ακροδεξιών ομάδων που στοχοποιούν και επιτίθενται σε μετανάστες και πρόσφυγες (Μανωλάδα, Παλαιά Κοκκινιά κ.α.), είναι συνέπεια της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής.  

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα συνεχίσουν την αναζήτηση καλύτερης ζωής, όσο στις χώρες τους γίνεται πόλεμος, όσο υπάρχει φτώχεια και εξαθλίωση, όσο κυριαρχούν αντιδραστικά και σκοταδιστικά καθεστώτα. Οι ιμπεριαλιστές με τις επεμβάσεις τους, στα πλαίσια του μεταξύ τους ανταγωνισμού (και κύρια μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας), έχουν δημιουργήσει ολόκληρες περιοχές «καμμένης γης», έχουν διαμελίσει και διαλύσει χώρες, έχουν ξεσπιτώσει εκατομμύρια ανθρώπους, έχουν σκορπίσει το θάνατο σε χιλιάδες αθώους. Οι ιμπεριαλιστές είναι οι ένοχοι για αυτή τη σύγχρονη Οδύσσεια των προσφύγων και των μεταναστών. Στοιχίζοντας από πίσω τους όλες οι αντιδραστικές άρχουσες τάξεις της περιοχής, που εργαλειοποιούν το προσφυγικό ζήτημα ευελπιστώντας σε πιο ευνοϊκή μεταχείριση από τους προστάτες τους.  

Για να πάψει αυτό το διαρκές έγκλημα, οι λαοί πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα δικά τους χέρια. Να παραμερίσουν το μίσος, τη διχόνοια και την καχυποψία που σπέρνουν οι ιμπεριαλιστές και οι υποτακτικοί τους. Να βάλουν μπροστά την αλληλεγγύη, τη φιλία και τον κοινό αγώνα απέναντι στους κοινούς εχθρούς. Να διεκδικήσουμε μαζί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ασφαλείς συνθήκες μετακίνησης, πλήρη δικαιώματα σε αξιοπρεπή στέγαση, περίθαλψη και εργασία, ενάντια στον εγκλεισμό τους στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Κυρίως όμως να παλέψουμε ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο που γεννούν την προσφυγιά, ενάντια στις βάσεις-ορμητήρια των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών φονιάδων. Για να μπορέσουν οι λαοί της περιοχής να χτίσουν το κοινό τους μέλλον, κόντρα στο μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν.  

Αναζήτηση
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr