01 ΜΑΗ 2021

Για την άτυπη πενταμερή για την Κύπρο

Το αναμενόμενο αδιέξοδο στην άτυπη πενταμερή συνάντηση, που οργάνωσε ο Γ.Γ. του ΟΗΕ στην Γενεύη επιβεβαίωσε, για μια ακόμη φορά, πως το μέλλον της Κύπρου και των δύο κοινοτήτων του λαού της, όσο συνεχίζει να καθορίζεται από τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών, κατοχικών και αντιδραστικών αστικών δυνάμεων, δεν μπορεί να ελπίζει σε μια δίκαια και βιώσιμη λύση.

Η σύγκληση της πενταμερούς στην Γενεύη, αποτέλεσε παραπέρα οπισθοδρόμηση, μιας και συγκλήθηκε στην βάση αποδοχής του ρόλου των εγγυητριών δυνάμεων, ιδιαίτερα της Βρετανίας, η οποία και στο παρελθόν και σήμερα προωθεί υπονομευτικές και διχοτομικές λύσεις αλλά και της αποδοχής των τετελεσμένων της τουρκικής εισβολής και κατοχής.

Η ανακοίνωση του Γ.Γ του ΟΗΕ πως θα συνεχίσει τις προσπάθειες στο ίδιο πλαίσιο για την διοργάνωση μιας νέας πενταμερούς στο προσεχές διάστημα υπογραμμίζει το γεγονός πως οι πιέσεις θα ενταθούν με στόχο μια διευθέτηση σφραγισμένη από τα συμφέροντα και των ιμπεριαλιστών. Ιδιαίτερα των ΗΠΑ που σε συνεργασία με τους Βρετανούς επιδιώκουν να δημιουργήσουν πολεμικές συμμαχίες και άξονες στην ανατολική Μεσόγειο. Με ευθύνη των αστικών δυνάμεων της Κύπρου τόσο η κατοχή και η διαίρεση όσο και η εμπλοκή σε αντιδραστικούς, στρατιωτικούς και ενεργειακούς ανταγωνισμούς, δημιουργεί νέους κινδύνους για το νησί, τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους. Μόνο ένα γνήσιο αντιιμπεριαλιστικό, δημοκρατικό, ενωτικό και διεθνιστικό λαϊκό κίνημα μπορεί να αλλάξει την ρότα των δυσμενών εξελίξεων! Βάζοντας στη σημαία του το ξεχασμένο αλλά πάντα επίκαιρο σύνθημα: Κύπρος ενιαία, ανεξάρτητη, χωρίς ξένους στρατούς και βάσεις!

30/4/2021

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr