ΣΥΡΙΖΑ
Στην αναμπουμπούλα της κεντροαριστεράς, ποιος λύκος θα χαρεί;
Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ανέδειξε το πρόβλημα της απουσίας ενός αξιόπιστου δεύτερου πυλώνα της αστικής εξουσίας στην Ελλάδα, δίπλα στον παραδοσιακό της ΝΔ.
Κυνήγι ψήφων από το κέντρο μέχρι την ακροδεξιά
Η πρώτη εκλογική μάχη του νέου ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη δεν αποκλείεται να καθορίσει αρκετά πράγματα όχι μόνο για το κόμμα, αλλά συνολικά για τον χώρο της κεντροαριστεράς.
Στέφανε, ρίχ’ το!!!
Οι εργασίες γκρεμίσματος του ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίσαμε βρίσκονται σε εξέλιξη και ο ανάδοχος του έργου, Κασσελάκης, δεν σταματά με περιοδείες στη χώρα, με διαδοχικές συνεντεύξεις σε ειδησεογραφικά ΜΜΕ, πρωινές-life style εκπομπές και φυσικά στα κοινωνικά δίκτυα, να αναζητά, παράλληλα με την κατεδάφιση, υλικά για να χτίσει και το νέο του κόμμα.
ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων και παριστάνουν την «αντιπολίτευση»
Ποιος δεν θυμάται τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει προεκλογικά ότι «αν υπήρχε η δυνατότητα να έχεις στην Ελλάδα ξέχωρα από το κράτος πανεπιστήμια τύπου Χάρβαρντ, εγώ είμαι έτοιμος να το συζητήσω»;
Κάτι σαν συνέδριο με έντονο συστημικό - δεξιό αποτύπωμα
Συνηθίζεται στα συνέδρια πολιτικών κομμάτων η… πολιτική συζήτηση. Με βάση αυτήν, ο καθένας (αυτο)προσδιορίζεται. Είναι το μόνο που δεν έγινε στο πρόσφατο 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ! Ο λόγος είναι πλέον εξόφθαλμος: το «νέο κόμμα» που θα προκύψει από το εξαγγελθέν καταστατικό συνέδριο (το είπαν και «επανίδρυσης») το προσεχές φθινόπωρο δεν θα έχει (με το ίδιο ή άλλο όνομα) ούτε καν σχέση με αυτό που ήδη υπάρχει.
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε διαρκή υπαρξιακή κρίση
Παρά το γεγονός ότι όλοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσέβλεπαν στο 4ο Συνέδριό του που διεξάγεται από την Πέμπτη22 Φλεβάρη έως την Κυριακή 25 Φλεβάρη σαν σημείο επανεκκίνησης και «προοδευτικής αντεπίθεσης», είναι σίγουρο, με βάση τις εξελίξεις που μεσολάβησαν, ότι μόνο τέτοιο χαρακτήρα δεν θα έχει.
Σε κρίση το σύστημα – σε κρίση διάφοροι εκφραστές του
Έχει γεμίσει ο αστικός Τύπος με εκτιμήσεις για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλες επικεντρώνονται στο «φαινόμενο Κασσελάκη», άλλες στις δηλητηριώδεις «αντιπαραθέσεις» των τάσεων και άλλες ψυχολογικοποιούν τις εξελίξεις.
«Μεταπολιτική» ή πολιτική στην υπηρεσία του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου;
Πολύς λόγος έγινε για τα «πρωτοφανή» δεδομένα που δήθεν χαρακτήρισαν την εμφάνιση, την προεκλογική καμπάνια καθώς και εν γένει την πολιτική παρουσία του Κασσελάκη όλη την τελευταία περίοδο.
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, λευκό χαρτί για να «μάθει το παιδί»
Η προώθηση του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελεί μία άμεση και ωμή παρέμβαση των ντόπιων και ξένων κέντρων εξουσίας στο αστικό πολιτικό σύστημα και το πολιτικό του προσωπικό. Είναι μία παρέμβαση που από τη μία πλευρά αποκαλύπτει ότι όταν τα επιτελεία του συστήματος που ελέγχουν την χώρα, οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ-ΕΕ καθώς και το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, αποφασίσουν να προωθήσουν τα συμφέροντά τους, είναι αδίστακτοι.
Η …υπομονή του ΣΥΡΙΖΑ στην υπηρεσία του συστήματος
Λίγο μετά την ανακοίνωση από τον Μητσοτάκη της Κυριακής διεξαγωγής των εκλογών, ο Τσίπρας συνέστησε στο λαό να κάνει “λίγες βδομάδες υπομονή”! Αυτή είναι η πρόταση … ακινησίας που απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ προς το λαό.
1 2 3 ...
Επόμενη   
Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Η στήλη του διαλόγου θα παραμείνει ανοιχτή ως τις 20/6
 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr