03 ΦΛΕΒΑΡΗ 2021

Αλληλεγγύη στον κομμουνιστή ράπερ Pablo Hasel!

Ο κομμουνιστής αντιφασίστας ράππερ Pablo Hasel βρίσκεται λίγο πριν τη φυλάκιση. Στις 28 Γενάρη το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας έστειλε ειδοποίηση, με την οποία  τον καλεί να παρουσιαστεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο για να εκτίσει την ποινή των εννέα μηνών. Ο Hasel έχοντας στην πλάτη του άλλη μια καταδικαστική απόφαση από το 2014 κινδυνεύει να περάσει τα επόμενα τρία χρόνια στη φυλακή.

Ο λόγος που ο καταλανός καλλιτέχνης είναι στοχοποιημένος και διώκεται από την Ισπανική “Δικαιοσύνη” είναι ο πολιτικός του στίχος και η δράση του. Με τα τραγούδια που γράφει και τα σχόλια που αναπαράγει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατηγορείται πως προάγει δήθεν την τρομοκρατία, προσβάλλει το “στέμμα” και την αστυνομία.

Στην πραγματικότητα ο Hasel μέσα από τη μουσική του αναδεικνύει τη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού – ιμπεριαλιστικού συστήματος. Μιλάει για τα δεινά που περνά ο λαός του και οι λαοί όλου του κόσμου. Καταγγέλλει τη φτώχεια, το φασισμό, τους πολέμους, την προσφυγιά, ξεμπροστιάζοντας το βρώμικο χαρακτήρα αυτού του σάπιου και παρασιτικού συστήματος. Υπερασπίζεται τις κόκκινες - κομμουνιστικές ιδέες, δίνοντας την προοπτική για το σπάσιμο της εκμετάλλευσης σε μια κοινωνία που θα κάνουν κουμάντο οι λαοί. Και αυτός είναι ο λόγος που τα τελευταία 7 χρόνια η αστική δικαιοσύνη, βαφτίζοντάς τον τρομοκράτη, τον έχει καταδικάσει να μην μπορεί να βρει δουλειά, τον τρέχει σε δικαστήρια με ανυπόστατες κατηγορίες, του φορτώνει εξοντωτικά πρόστιμα, τον υποβάλλει σε καθεστώς ασφυκτικής παρακολούθησης, και σήμερα του στερεί ολοκληρωτικά την ελευθερία.

Με τις ευλογίες της “Ευρώπης των λαών” στέλνονται στη φυλακή αγωνιστές που “τολμάνε” να μιλήσουν για την αλήθεια του κόσμου στον οποίο ζούμε. Είναι η ίδια “δημοκρατική” Ευρώπη που ευαγγελίζεται την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, που με αντικομμουνιστικά συνέδρια εξισώνει το ναζισμό με τον κομμουνισμό, και την ίδια στιγμή στηρίζει ακροδεξιές κυβερνήσεις,  ξεπλένει κάθε μαύρη - φασιστική φωνή. Στην πραγματικότητα θωρακίζεται μόνο απέναντι στον εχθρό λαό, τις φωνές αντίστασης που ξεπροβάλλουν και τις κόκκινες ιδέες που εμπνέουν τους καταπιεσμένους να σπάσουν τα δεσμά.

Η αναβαθμισμένη κρατική τρομοκρατία και η καταστολή με την οποία έρχονται αντιμέτωποι σήμερα ο Pablo Hasel, οι αγωνιστές και συνολικά ο λαός στη χώρα του, αντικατοπτρίζουν την κρίση που βιώνει το καπιταλιστικό – ιμπεριαλιστικό σύστημα. Η όλη αντιδραστικοποίηση του παγκόσμιου πολιτικού σκηνικού σχετίζεται με αυτά τα αδιέξοδα που διαχρονικά το σύστημα επιλέγει να επιλύσει σκληραίνοντας την πολιτική του απέναντι στους λαούς. Θέλουν να πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα της κρίσης. Η αντιλαϊκή – αντεργατική λαίλαπα που ετοιμάζουν, συνοδεύεται με την ένταση της φασιστικοποίησης προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους λαούς και να καταστείλουν τις αντιδράσεις που θα ξεσπάσουν. Επειδή βλέπουν τη συσσωρευμένη λαϊκή οργή και τις αντιστάσεις που ξεσπούν σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Επειδή γνωρίζουν τις δυνάμεις των μαζών όταν βγαίνουν στους δρόμους, και τις φοβούνται. Επειδή θυμούνται πολύ καλά ότι οι κόκκινες ιδέες εμπνέουν και δείχνουν το δρόμο των λαών.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ PABLO HASEL!

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ!

Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ!

Αναζήτηση
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr